Tuhkimo-ooppera hauskuuttaa taaperoita ja päiväkoti-ikäisiä

Oopperaa taaperoille? No mikä ettei! Vauvojen taidetuokio marraskuun lopussa oli niin hauska kokemus, että nyt vein taaperon siskonsa kanssa Kansallisoopperan Tuhkimo-minioopperaan, jota esitetään Oopperatalon parvilämpiössä.

Taaperoiden Tuhkimo - 02.jpg

Miniooppera on suunnattu taaperoille ja päiväkoti-ikäisille, ja esitys kestää noin puoli tuntia. Rento esityspaikka madaltaa kynnystä lähteä katsomaan oopperaa sellaistenkin lasten kanssa, jotka ovat vielä tottumattomampia istumaan teatterisalien penkeissä. 

Poikamme oli yksi esityksen pienimmistä katsojista, ja hyvin hänkin jaksoi seurata sitä siskonsa kainalossa. Aivan lopussa alkoi olla ilmassa levottomuutta, joten otin hänet sivuun ja syliini ja lykkäsin hänen suuhunsa rusinoita.

Taaperoiden Tuhkimo - 01.jpg

Miniooppera on lyhennelmä Giacomo Rossinin oopperasta La Cenerentola, ja tarina esitetään kahden laulajan ja kahden muusikon voimin.

Taaperoiden-Tuhkimo_18-01-25_135-728x1000.jpg

Näkemässämme esityksessä Tuhkimoa esitti sopraano Saara Kiiveri ja prinssiä baritoni Sampo Haapaniemi.

Taaperoiden-Tuhkimo_18-01-25_151-1000x683.jpg

Laulajat esittävät esityksessä myös muut roolit, ja sehän on aina hauskaa, kun mies pukeutuu naiseksi. Tässä Haapaniemi esittää toista Tuhkimon ilkeistä sisarpuolista, Clorindaa.

Taaperoiden-Tuhkimo_18-01-25_130-1000x710.jpg

Kohtauksissa, joissa hahmoja tarvitaan lavalle useampia, apuun tuodaan rooliasuihin puettuja Barbie- ja Ken-nukkeja. Nuket esiintyvät näyttämölle avautuvassa pienoisteatterissa ja myös ajavat autolla näyttämön halki. Aivan hittikamaa lasten mielestä.

Taaperoiden-Tuhkimo_18-01-25_096-1000x707.jpg

Esitys oli todella hauska, ja tarinaa oli modernisoitu pilke silmäkulmassa: Prinssi kertoi kokeilleensa jo kaikki mahdolliset keinot ja Tinderit, mutta puolisoa ei ollut löytynyt. Tuhkimo ei suinkaan saapunut juhliin hevosten vetämänä vaan helikopteriksi muutetussa kurpitsassa.

Taaperoiden-Tuhkimo_18-01-25_164-679x1000.jpg

Pidimme kovasti esityksestä – ainakin ne meistä, jotka osaavat puhua. Lapsillemme klassinen musiikki ja oopperalaulu ovat sen verran tuttuja jo kotoa, jossa kuuntelemme lähinnä Radio Classicia, että musiikki kuulosti heistä varmasti ihan tavalliselta. Hauskaa siis, että oopperaa tarjotaan myös aivan pienimmille katsojille!

Voisikohan Oopperalta toivoa ohjelmistoon myös jotain ihan oopperan lavalla esitettävää lastenoopperaa samaan tapaan kuin Muumipeikko ja taikurin hattu baletin puolella? Milloinkas Muumioopperaa on esitetty viimeksi Kansallisoopperassa..?

 

 

Kuvat kahta ensimmäistä lukuun ottamatta: Heikki Tuuli, Suomen Kansallisooppera

Pressilippu esitykseen saatu Kansallisoopperalta.

Kommentit (3)
  1. Onpas kiva kuulla, että tämä on hyvä! Meillä on sellainen tuuri, että lapsi pääsee tänne päiväkodin kanssa maaliskuussa – nyt on ilmeisesti vielä meneillään joku vaihe siitä Kulttuurirahaston projektista, jolla kasiluokkalaisia rahdattiin syksyllä ”oikeaan” oopperaan. Mielestäni todella hyvä hanke. Ei sillä, että uskoisin yhden käynnin hurahduttavan ketään teiniä klassiseen, mutta ainakin sitten tietävät, mitä parjaavat, kun parjaavat. 🙂

    1. Madama Butterflytä oli juuri katsomassa samaan aikaa kasiluokkalaisia ”Taidetestaajia”. Arviot eivät näytä olevan kovin mairittelevia 😀 https://www.taidetestaajat.fi/arviot/teokset/58db8a0ea424e6856bc2828e

      1. No jaa 84 % oli kuitenkin sitä mieltä, että fiilis parani esityksen nähtyään, mikä taitaa olla jo aika hyvä tulos 15-vuotiailta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *