Tukholman-viikonloppu

Isyyspakkaus

Kun menimme viikko sitten Tukholmaan, sanoin Rouvalle, että syödään ihan missä tahansa paitsi Urban Delissä (Nytorget 4, Södermalm).

Ei siksi, että Urban Delissä olisi jotain vikaa, vaan siksi, että en ole käynyt Tukholmassa syömässä juuri missään muualla. Vaan kuinkas sitten kävikään?

Päädyimme heti ensimmäisenä Urban Deliin.

Yritimme kyllä viereiseen Nytorget 6:een, mutta sinne olisi ollut liian pitkä jono, ja oli lapsen kannalta jo aika myöhä. "No, kai elämässä pitää olla joitain traditioita", totesimme ja jäimme jonottamaan Urban Deliin, jonka jono oli hieman naapuriaan lyhyempi.

Omat raviolini olivat erinomaiset. Rouva otti tuhdin karitsanpotkan, ja Annella oli ostereita.

Lapsi ehti nukahtaa pöytään heti syötyään, ennen kuin me aikuiset olimme lopettaneet. "No, eipä tässä enää mikään kiire ole", ajattelin, ja peittelin tytön hupparilla.

Seuraavana aamuna tunnelma oli jo virkeämpi, ja suuntasimme heti ensimmäisenä brunssille Greasy Spooniin (Tjärhovsgatan 19, Södermalm), joka sijaitsi vain muutaman korttelin päässä Airbnb-kämpästämme.

Aivan mahtavat eggs benedictit, ja niin makoisat skottilaiset pannukakut, että kuola valuu pelkästä ajatuksesta. 

Oh!

Toisena aamuna nautimme brunssimme Pom & Florassa (Bondegatan 64, Södermalm), jossa kävimme myös edellisellä Tukholman-matkallamme - mutta silloin vain kahvilla ja pullalla.

Brunssi oli vallan mainio: Perussettiin kuului leipien ja leikkeleiden lisäksi mehua, kahvia ja jogurttia, ja lisukkeiksi sai tilata esimerkiksi kananmunia ja avokadoa.

Ruokien ja Madonnan lisäksi ohjelmassa oli myös kaksi museoretkeä.

Lauantaina otimme Slussenilta Djurgårdenin lautan Skeppsholmenille, ja kävimme Moderna Museetissa Olafur Eliassonin näyttelyssä.

Eliasson tekee mielenkiintoisia tilataideteoksia, ja näyttely olikin kiinnostavimpia aikoihin. Erityisen suuren vaikutuksen tekivät esimerkiksi iso kaleidoskooppi (Your Compound Daylight)...

...valaistu sumuverho muuten pimeässä huoneessa (Beauty)

sekä keltaisella valaistu huone, jossa kaikki muut värit katosivat (Room for One Colour).

Tyttö otti kuvan isistä.

Erittäin suositeltava näyttely, ja myös lapsesta teokset olivat hauskoja. Hän piti näistä rakennuspalikoista niin kovasti, että ehdotti seuraavana päivänä, että tulisimme museoon uudelleen ihan vaan kokoamaan niitä.

(Osaisiko joku muuten kertoa, minkä nimisestä rakennussarjasta on kyse?)

Emme kuitenkaan tulleet tähän museon toistamiseen, vaan sunnuntaina päätin viedä koko porukan ABBA: The Museumiin Djurgårdenille.

En tiennyt lainkaan, mitä odottaa museolta, mutta se yllätti positiivisesti. Sen lisäksi, että museossa kerrottiin tietysti ABBA:n tarina ja näytteillä oli bändin esiintymisasuja ja kultalevyjä, museossa oli myös erittäin hauskoja interaktiivisia puuhapisteitä.

Pääsylipun skannaamalla pääsi kokeilemaan mm. koelauluja, musiikkivideon kuvaamista ja lavaesiintymistä. 

Tyttö taisi olla kaikkein kiinnostunein näistä vaatteista, ja hän selitti tohkeissaan, minkä mekon hän haluaisi kaikkein mieluiten.

Molempina päivinä museoretkien jälkeen olikin uudelleen nälkä, joten kävimme myöhäisillä lounailla Söderin puolella.

Lauantaina söimme Kaferangissa (Skånegatan 81, Södermalm), jossa oli vähän hassusti edelleen brunssiaika, eikä listalla ollut kuin leipiä ja kananmuna-annoksia. Olisin ehkä syönyt mieluummin ns. oikeaa ruokaa.

Sunnuntain myöhäisellä lounaalla nautimmekin sitten klassikkojen klassikon: lihapullia ja perunamuusia Meatballs for the Peoplessa (Nytorgsgatan 30, Södermalm).

Makoisat pullat ja kiva paikka!

Sitten olikin jo aika hypätä taksiin ja hurauttaa takaisin Arlandalle. (Kannattaa muuten tilata taksi ennakkoon Airportcab.se:stä, sillä taksit ovat Tukholmassa lähtökohtaisesti törkeän kalliita. Samoin lentokenttäjuna Arlanda Express.)

Voi Tukholma ja Södermalm, kylläpä olikin kiva käydä! Nähdään taas!

Kommentit

MillaP (Ei varmistettu)

Rakennussarja taitaa olla Zometool http://www.zometool.com/

Tommi K
Isyyspakkaus

No mutta niinpä taitaa ollakin! Kiitos! En nimittäin onnistunut löytämään tuota sarjaa googlaamalla. 

Anomuumi (Ei varmistettu)

Eikö teillä ole sitten helvetti irti ravintolaan nukahtamisen jälkeen, kun hotellissa (?) pitäisi käydä oikeille yöunille? Onko se vaan meidän lapsi? (Tarkoitan että niin mukavaa kuin olisikin antaa tuollaisen tapahtua, en halua, koska saisin sitten varsinaisen nukkumaan menon aikaan maksaa siitä niin kalliisti.)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tätä ei ole käynyt kuin tämän yhden kerran, ja tyttö meni kyllä nätisti nukkumaan, kun palasimme kämpille. Mutta ei varmasti ole vain teidän lapsi, en mäkään viitsisi tätä usein kokeilla :)

Noora:) (Ei varmistettu)

Veljelläni oli joskus aikoinaan vähän saman tyylinen rakennussarja, muistaakseni Geomag nimeltään. Siitä on jo yli 10 vuotta, mutta oon nähny niitä vieläkin kaupoissa. Niillä rakennettiin ja niistä riideltiin monet kerrat!

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, mä katselinkin jo sitä. Mutta sitten päätin, että jouluksi taitaa olla jo nyt liian monta lahjaa, eli katsellaan joskus toiste ;)

Kommentoi