Tukholman-viikonloppu

Kun menimme viikko sitten Tukholmaan, sanoin Rouvalle, että syödään ihan missä tahansa paitsi Urban Delissä (Nytorget 4, Södermalm).

Ei siksi, että Urban Delissä olisi jotain vikaa, vaan siksi, että en ole käynyt Tukholmassa syömässä juuri missään muualla. Vaan kuinkas sitten kävikään?

IMG_4828.jpg

Päädyimme heti ensimmäisenä Urban Deliin.

IMG_4822.jpg

Yritimme kyllä viereiseen Nytorget 6:een, mutta sinne olisi ollut liian pitkä jono, ja oli lapsen kannalta jo aika myöhä. ”No, kai elämässä pitää olla joitain traditioita”, totesimme ja jäimme jonottamaan Urban Deliin, jonka jono oli hieman naapuriaan lyhyempi.

IMG_3132.jpg

Omat raviolini olivat erinomaiset. Rouva otti tuhdin karitsanpotkan, ja Annella oli ostereita.

IMG_4848.jpg

Lapsi ehti nukahtaa pöytään heti syötyään, ennen kuin me aikuiset olimme lopettaneet. ”No, eipä tässä enää mikään kiire ole”, ajattelin, ja peittelin tytön hupparilla.

IMG_3145.jpg

Seuraavana aamuna tunnelma oli jo virkeämpi, ja suuntasimme heti ensimmäisenä brunssille Greasy Spooniin (Tjärhovsgatan 19, Södermalm), joka sijaitsi vain muutaman korttelin päässä Airbnb-kämpästämme.

IMG_4870.jpg

Aivan mahtavat eggs benedictit, ja niin makoisat skottilaiset pannukakut, että kuola valuu pelkästä ajatuksesta. 

IMG_4895.jpg

IMG_4931.jpg

Oh!

Toisena aamuna nautimme brunssimme Pom & Florassa (Bondegatan 64, Södermalm), jossa kävimme myös edellisellä Tukholman-matkallamme – mutta silloin vain kahvilla ja pullalla.

IMG_5154.jpg

Brunssi oli vallan mainio: Perussettiin kuului leipien ja leikkeleiden lisäksi mehua, kahvia ja jogurttia, ja lisukkeiksi sai tilata esimerkiksi kananmunia ja avokadoa.

IMG_5196.jpg

Ruokien ja Madonnan lisäksi ohjelmassa oli myös kaksi museoretkeä.

Lauantaina otimme Slussenilta Djurgårdenin lautan Skeppsholmenille, ja kävimme Moderna Museetissa Olafur Eliassonin näyttelyssä.

IMG_5320.jpg

Eliasson tekee mielenkiintoisia tilataideteoksia, ja näyttely olikin kiinnostavimpia aikoihin. Erityisen suuren vaikutuksen tekivät esimerkiksi iso kaleidoskooppi (Your Compound Daylight)…

IMG_3194.jpg

…valaistu sumuverho muuten pimeässä huoneessa (Beauty)

IMG_4979.jpg

sekä keltaisella valaistu huone, jossa kaikki muut värit katosivat (Room for One Colour).

IMG_5023.jpg

Tyttö otti kuvan isistä.

IMG_3205.jpg

Erittäin suositeltava näyttely, ja myös lapsesta teokset olivat hauskoja. Hän piti näistä rakennuspalikoista niin kovasti, että ehdotti seuraavana päivänä, että tulisimme museoon uudelleen ihan vaan kokoamaan niitä.

IMG_5036.jpg

(Osaisiko joku muuten kertoa, minkä nimisestä rakennussarjasta on kyse?)

IMG_5034.jpg

Emme kuitenkaan tulleet tähän museon toistamiseen, vaan sunnuntaina päätin viedä koko porukan ABBA: The Museumiin Djurgårdenille.

IMG_5286.jpg

En tiennyt lainkaan, mitä odottaa museolta, mutta se yllätti positiivisesti. Sen lisäksi, että museossa kerrottiin tietysti ABBA:n tarina ja näytteillä oli bändin esiintymisasuja ja kultalevyjä, museossa oli myös erittäin hauskoja interaktiivisia puuhapisteitä.

IMG_5221.jpg

Pääsylipun skannaamalla pääsi kokeilemaan mm. koelauluja, musiikkivideon kuvaamista ja lavaesiintymistä. 

IMG_5231.jpg

Tyttö taisi olla kaikkein kiinnostunein näistä vaatteista, ja hän selitti tohkeissaan, minkä mekon hän haluaisi kaikkein mieluiten.

IMG_5260.jpg

IMG_5255.jpg

Molempina päivinä museoretkien jälkeen olikin uudelleen nälkä, joten kävimme myöhäisillä lounailla Söderin puolella.

Lauantaina söimme Kaferangissa (Skånegatan 81, Södermalm), jossa oli vähän hassusti edelleen brunssiaika, eikä listalla ollut kuin leipiä ja kananmuna-annoksia. Olisin ehkä syönyt mieluummin ns. oikeaa ruokaa.

IMG_5051.jpg

IMG_5084.jpg

Sunnuntain myöhäisellä lounaalla nautimmekin sitten klassikkojen klassikon: lihapullia ja perunamuusia Meatballs for the Peoplessa (Nytorgsgatan 30, Södermalm).

IMG_5354.jpg

Makoisat pullat ja kiva paikka!

IMG_5337.jpg

Sitten olikin jo aika hypätä taksiin ja hurauttaa takaisin Arlandalle. (Kannattaa muuten tilata taksi ennakkoon Airportcab.se:stä, sillä taksit ovat Tukholmassa lähtökohtaisesti törkeän kalliita. Samoin lentokenttäjuna Arlanda Express.)

Voi Tukholma ja Södermalm, kylläpä olikin kiva käydä! Nähdään taas!

Kommentit (6)
  1. Veljelläni oli joskus aikoinaan vähän saman tyylinen rakennussarja, muistaakseni Geomag nimeltään. Siitä on jo yli 10 vuotta, mutta oon nähny niitä vieläkin kaupoissa. Niillä rakennettiin ja niistä riideltiin monet kerrat!

    1. Joo, mä katselinkin jo sitä. Mutta sitten päätin, että jouluksi taitaa olla jo nyt liian monta lahjaa, eli katsellaan joskus toiste 😉

  2. Eikö teillä ole sitten helvetti irti ravintolaan nukahtamisen jälkeen, kun hotellissa (?) pitäisi käydä oikeille yöunille? Onko se vaan meidän lapsi? (Tarkoitan että niin mukavaa kuin olisikin antaa tuollaisen tapahtua, en halua, koska saisin sitten varsinaisen nukkumaan menon aikaan maksaa siitä niin kalliisti.)

    1. Tätä ei ole käynyt kuin tämän yhden kerran, ja tyttö meni kyllä nätisti nukkumaan, kun palasimme kämpille. Mutta ei varmasti ole vain teidän lapsi, en mäkään viitsisi tätä usein kokeilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *