Tuplasaikku ja Tuomaan markkinat

Ja niin meitä oli yhtäkkiä kaksi sairasta kotona, kun tyttökin vaikutti maanantaina päiväkodissa jotenkin tavallista väsyneemmältä ja nuhaiselta. Hän sanoi aamulla, että haluaa jäädä kotiin, eikä minulla ollut mitään erityistä syytä olla asiasta eri mieltä.

Koska tytön vointi ei kuitenkaan näyttänyt muuttuvan päivän mittaan siitä pahempaan suuntaan, pakkasin hänet rattaisiin viltin alle ja lähdin kaupungille pienille jouluasioille. (Rattaita voi työntää hyvin yhdellä kädellä ja sain kantositeen viritettyä takin päälle.)

IMG_5346.jpg

Tyttö otti rattaissa unet, ja minä sain asiani hoidettua sillä aikaa. 

”No… entäpä jos käytäisiin Tuomaan markkinoilla syömässä ennen kuin mennään kotiin? Et sinä varmaan jaksa karusellissa käydä? Ai jaksat vai?”

IMG_5319.jpg

Itse olen haaveillut Tuomaan markkinoinnilla käynnistä jo parin viikon ajan. Markkinat ovat kuitenkin kärsineet tänä vuonna aivan kamalasta säästä.

IMG_5378 (1).jpg

Siitä asti, kun ne avautuivat 4.12., on tainnut sataa suurin piirtein joka päivä, ja tuuli on ollut monena päivänä niin myrskyinen, että ei olisi tullut mieleenkään lähteä ulos.

IMG_5358.jpg

Tänään kuitenkin se lyhyt aika, jolloin aurinko paistoi, oli puolestaan mitä kaunein. Olimme Senaatintorilla juuri, kun ns. ilta-aurinko oli kauneimmillaan. Eli kahdelta.

IMG_5322.jpg

Soil Xmas Roomin chorizo-hotdog ja chorizo-papuannos olivat maukkaita. Ja mukissa höyrysi mukavan mausteinen punaviiniglögi.

IMG_5333.jpg

Ruoan jälkeen kävimme vielä karusellissa. Tyttö valitsi istuimekseen jotain, joka taitaa olla hänen suurin, vielä toteutumaton toiveensa. Se ei ollut auto eikä hevonen vaan…

IMG_5354 (1).jpg

…pinkki polkupyörä.

Loppupäivä vietettiinkin sitten askarrellen.

IMG_5435.jpg

Apinoin aamun Pikkukakkosesta idean pöydällä seisovasta joulukuusesta ja hain Sinellistä sekä kasan askartelukartonkeja ja -papereita että jouluisia tarroja. Kuusen koristelu taitaa jatkua vielä toisena päivänä.

IMG_5439.jpg

Minun puolestani tämä sairaslomailu saa kyllä riittää. Ajattelin tutustuttaa käteni työelämään huomenna, ja jos lapsikaan ei vaikuta aamulla sairaalta, emme jää enää kotiin makoilemaan. Vaikka ihan mukavaa tämä lorvailukin joskus on.

Tuomaan markkinat ovat avoinna Senaatintorilla 22.12.2015 saaakka.

Kommentit (1)
  1. elsa / oimutsimutsi.fi
    15.12.2015, 22:04

    Mekin käytiin tänään karusellin takia. Mutta Kaamos ei halunnutkaan karuselliin vaan se kuulemma pelotti :O

    Oli kivoja kojujakin, pitää käydä toinen kierros ilman lasta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *