Turvaletit

Isyyspakkaus

Näinhän se tuntuu menevän: jos kirjoitan blogiini, että jokin asia menee hyvin, lähes välittömästi sen jälkeen tilanne muuttuu.

Kun kirjoitin elokuun loppupuolella, että tyttö jää mielellään päiväkotiin, muistaakseni heti seuraavana päivänä vaikeudet alkoivat.

Päiväkodissa tapahtui kesän jälkeen useita muutoksia ryhmäjaossa. Viimein parin viikon jälkeen tyttö todella ymmärsi sen, että parhaat kaverit ovat toisessa ryhmässä ja se samassa ryhmässä oleva kaverikaan ei käy nykyisin aamupalalla. Lisäksi tytön mielestä aamupalalla on hänen lisäkseen vain vauvoja.

Yhtäkkiä hän alkoikin jäädä päiväkotiin joka päivä itkien. Roikkui kaulassa, juoksi monta kertaa perään ja lopulta puhkesi kyyneliin, kun lähdön aika koitti. Sydäntäsärkevää. Yritimme kysellä, voisiko tyttö ruokailla aamuisin isompien ryhmässä, mutta se ei oikein tuntunut onnistuvan.

Juttelimme tytön kanssa asiasta useana päivänä, ja kyselin, miksi hän jää itkemään. "Ikävä isiä", hän vastasi.

No voihan sentään, kun ei hän ole koskaan aiemmin ikävöinyt.

"Mikäs siihen ikävään sitten auttaisi?" tiedustelin.

Hän mietti hetken ja sanoi ilmeenkään värähtämättä: "Letit."

!!!

No tehdään sitten letit!

Kun olen nyt aamuisin letittänyt hiukset ja kertonut, miten letit sitten muistuttavat isistä eikä sen takia tule ikävä, tyttö on todella jäänyt päiväkotiin ilman itkuja. Yhtenä aamuna oli aikaa vain saparoihin ja silloin itku lähtiessä oli lähellä. Seuraavana päivänä palasin letteihin.

Hiusmateriaalia on vielä liian vähän vain yhden letin tekemiseen, mutta kaksi ranskalaista lettiä onnistuu jo oikein hyvin. Ja muistuttavat isistä kaksinverroin.

Perheessämme on otettu nyt käyttöön uusi termi: turvaletit.

Enpä olisi arvannut, että osaan tehdä hiuslaitteen, jolla on supervoimia!

Kommentit

Milla R (Ei varmistettu)

Oi. Onpa ihana ja idea :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mikä tahansa idea, joka auttaa arkiaamuja on loistoidea! :)

Nuumi (Ei varmistettu)

Ja varsinkin sellaiset ideat, jotka lisäävät lapsen turvallisuuden tunnetta!
Tästä postauksesta tuli tosi hyvä mieli. :)

Piipo79

Meilläkin tehdään ranskalainen letti joka aamu. Ei kylläkään turvalettinä vaan ihan sen vuoksi ettei täit tarttuisi niin helposti eli siinä toinenkin syy jatkaa turvalettejä! Ps. Oletko kokeillut sellaista kiertävää lettiä, luulen että saisi tuohon hiusmateriaaliin vielä helpommin kuin kaksi erillistä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa jaa, enpä olekaan ajatellut tuollaista täiasiaa. Mutta joo, kiitos tuosta kiertävän letin ideasta. Pitää vielä harjoitella sitä enemmän.

Piipo79

Meillä on ollut päiväkodissa pariin otteeseen ilmoitus täistä, jotka ollaan onnistuttu välttämään (koputus puuhun!) ja kuulin vinkkinä hiusten kiinnipidon, koska täit eivät hypi hiuksista toiseen vaan vaativat että tukka koskee toisen tukkaa tai pipoa tms. Pitkä aukioleva hius on leikeissä helposti kiinni toisen hiuksissa ja siten otollinen täille. Toinen vinkki kampaajaltani oli, että saivareet kuulema kiinnittyvät helpommin puhtaisiin hiuksiin (koska ne eivät ole liukkaat) eli täiepidemian aikana ei kannata hirveenä shampoopestä täiden estomielessä tukkaa. No jaa, meni taas aiheen ohi ;-)

Tasaraita

Ihana! Mahtavaa jos letit auttaa, pienestä se voi näköjään olla kiinni. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Pienten ihmisten kanssa tosi moni asia on tosi pienestä kiinni. Päivän voi muuttaa katastrofiksi väärän väriset sukat, lempimekon oleminen pyykissä tai vaikka se, että tulikin ranskalaiset letit, kun piti tehdä jotain muuta. En tiedä, onko poikien ja tyttöjen välillä oikeasti kuinka paljon eroja, mutta kyllä tämä meidän tyttö on ainakin niiiin tyttömäinen tyttö kuin voi olla, ja neuvottelemme yhdessä päivittäin mm. siitä, sopivatko tietyn väriset sukkahousut yhteen aiemmin valitun paidan kanssa. ("KATSO NYT! EI TÄSSÄ PAIDASSA OLE LAINKAAN TÄTÄ VÄRIÄ!!! EI TÄMÄ SOVI TÄHÄN!!!")

Tiina-- (Ei varmistettu)

Niin parhaita kirjoituksia täällä! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kiitos!

JEro
40 hours and counting

Voi, turvaletit. <3 Ihana teksti ja ihana pieni ihminen. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ja pieni ihminen on tosi ihana ;)

Tepa (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/punainen-remonttitupa

Ihan mahtavaa:) Huippu idea ja toteutus!
Mutta olisko antaa vinkkiä, mikä auttaisi samaan pienellä pojalla? Ja nimim. kokemusta jo kahdesta vanhemmasta pojasta..keskimmäinen huuti päiväkotiin lähtöä lähes 3 vuotta, pienin on tehnyt sitä nyt 2 vuotta ja samaa rataa jatkuu..Olo on välillä aika voimaton. Lelua ei saa ottaa mukaan (paitsi unilelu), koska lelu on vain lelupäivinä..tiedän, että se voisi tuoda jotakin turvaa..ja jos kaapista ei löydy puhtaana juuri oikeita vaatteita niin peli on lähes menetetty..

Keskimmäinen on nyt eskarissa ja jossakin kohtaa aamut helpotti eli luotan vain siihen, että ikä tekee tehtävänsä:) Hope so!

Kommentoi