Turvaletit

Näinhän se tuntuu menevän: jos kirjoitan blogiini, että jokin asia menee hyvin, lähes välittömästi sen jälkeen tilanne muuttuu.

Kun kirjoitin elokuun loppupuolella, että tyttö jää mielellään päiväkotiin, muistaakseni heti seuraavana päivänä vaikeudet alkoivat.

IMG_9088.jpg

Päiväkodissa tapahtui kesän jälkeen useita muutoksia ryhmäjaossa. Viimein parin viikon jälkeen tyttö todella ymmärsi sen, että parhaat kaverit ovat toisessa ryhmässä ja se samassa ryhmässä oleva kaverikaan ei käy nykyisin aamupalalla. Lisäksi tytön mielestä aamupalalla on hänen lisäkseen vain vauvoja.

Yhtäkkiä hän alkoikin jäädä päiväkotiin joka päivä itkien. Roikkui kaulassa, juoksi monta kertaa perään ja lopulta puhkesi kyyneliin, kun lähdön aika koitti. Sydäntäsärkevää. Yritimme kysellä, voisiko tyttö ruokailla aamuisin isompien ryhmässä, mutta se ei oikein tuntunut onnistuvan.

Juttelimme tytön kanssa asiasta useana päivänä, ja kyselin, miksi hän jää itkemään. ”Ikävä isiä”, hän vastasi.

No voihan sentään, kun ei hän ole koskaan aiemmin ikävöinyt.

”Mikäs siihen ikävään sitten auttaisi?” tiedustelin.

Hän mietti hetken ja sanoi ilmeenkään värähtämättä: ”Letit.”

!!!

No tehdään sitten letit!

IMG_9083.jpg

Kun olen nyt aamuisin letittänyt hiukset ja kertonut, miten letit sitten muistuttavat isistä eikä sen takia tule ikävä, tyttö on todella jäänyt päiväkotiin ilman itkuja. Yhtenä aamuna oli aikaa vain saparoihin ja silloin itku lähtiessä oli lähellä. Seuraavana päivänä palasin letteihin.

Hiusmateriaalia on vielä liian vähän vain yhden letin tekemiseen, mutta kaksi ranskalaista lettiä onnistuu jo oikein hyvin. Ja muistuttavat isistä kaksinverroin.

Perheessämme on otettu nyt käyttöön uusi termi: turvaletit.

IMG_9113.jpg

Enpä olisi arvannut, että osaan tehdä hiuslaitteen, jolla on supervoimia!

Kommentit (14)
  1. Ihan mahtavaa:) Huippu idea ja toteutus!
    Mutta olisko antaa vinkkiä, mikä auttaisi samaan pienellä pojalla? Ja nimim. kokemusta jo kahdesta vanhemmasta pojasta..keskimmäinen huuti päiväkotiin lähtöä lähes 3 vuotta, pienin on tehnyt sitä nyt 2 vuotta ja samaa rataa jatkuu..Olo on välillä aika voimaton. Lelua ei saa ottaa mukaan (paitsi unilelu), koska lelu on vain lelupäivinä..tiedän, että se voisi tuoda jotakin turvaa..ja jos kaapista ei löydy puhtaana juuri oikeita vaatteita niin peli on lähes menetetty..

    Keskimmäinen on nyt eskarissa ja jossakin kohtaa aamut helpotti eli luotan vain siihen, että ikä tekee tehtävänsä:) Hope so!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *