Tutti suuhun

Rouva on taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Palaamme tytön kanssa puolentoista tunnin vaunulenkiltä, ja hänen on tarkoitus nukkua vielä hyvä tovi ennen Rouvan paluuta. Paitsi että samalla hetkellä kun vaunut pysähtyvät eteiseen, hän avaa silmänsä ja sanoo: ”Hee.”

img_5749.jpg

Kymmenen minuuttia myöhemmin ei auta enää hytkyttelykään, ja ”hee” on muuttunut ”bääksi”. Ei hittolainen, vaimolla menee vähintään 20 minuuttia päästä kotiin, ja tytön harmistus on kasvamassa jo isoksi.

Tutti. Pitikö tässä jotenkin yrittää olla käyttämättä sitä? Milloinkas sitä saisi edes alkaa käyttää? Oliko siitä jossain neuvolan vauvaoppaassa? Missä ne oppaat ylipäänsä ovat?

Kerro kerro Google. ”6 – 8 viikon iässä.” Huono lähde. ”Kuukauden iässä.” Hmm, huono lähde tämäkin. Entä tämä: ”…annettiin kyllä heti synnytyslaitoksella”? Suomi24-keskustelu vuodelta 2005? Onkohan jotain suosituksia muutettu sen jälkeen? Noo… tuskin tässä mitään pysyvää haittaa voi aiheuttaa, ja imetyskin sujuu jo niin hyvin… Tutti vaan kiehumaan ja tytölle suuhun.

Hän hiljeni. Noituutta.

Kommentit (17)
  1. Itse en tutittomuutta ajatellut mitenkään erityisesti. Jossain hormonien, väsymyksen ja kivun muussaamissa aivoissa oli, että kai se tissi riittää. No, meillä riitti. Tyttö ei ennen vuoden ikää (!) huolinut edes tuttia. Monet hokivat, että tutti suuhun, niin yöt rauhoittuu. Kokeilin yhden yön; valvoin puolet yöstä, kun joko tuttia piti pitää kiinni tai sitten tyttö heräsi juuri nukahdettuaan, kun tutti tippui suusta. Meillä siis imetettiin tilanteissa, joissa piti tyttöä rauhoittaa. Kyllä, imetin kerrän tunnin ajan lentokoneessa, jotta kanssamatkustajat eivät hermostuisi pientä rääkyjää. Me olimme siitä onnekkaita, että imetys sujui ja oli todella helppoa.

    Tosin nyt tytön ollessa 1,5-v hän on joskus tullut vastaan tutti suussa, on varmaan löytänyt sen jostain lelukopan perukoilta (juu, keittämätön ja steriloimaton, ehkä vielä koiralle nuoltavaksi ensin tarjottu ;). Pitänee tutit piilottaa, ettei totu niihin, koska luulen tuttien nyt kiinnostavan, koska näkee muiden niitä imevän.

  2. Jutut silikonituotteiden sisältämistä ftalaateista ovat olleen sen verran kuumottavia, että päätimme luottaa tutissakin luonnonkumiin. Ainakaan vanhemmilla ei ole ollut kumiallergiaa.

    Tutkimukset koskivat tuttipulloja, ja en tiedä, onko tuteissa käytettäväs silikoni jotenkin erilaista.

    http://www.kemikaalicocktail.fi/2012/03/3656/

    http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2012/04/pohdintoja-tuttipullotutkimuksesta.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *