Työmatkasta, fillarista ja lastenistuimesta

Voit varmaan kuvitella, mikä on seuraus siitä, kun ei ole hetkeen pyöräillyt noin kilometrin matkaa pidempään ja sitten heittää kymmenen kilometrin työmatkan fillarilla molempiin suuntiin. On niin sanotusti haitari hellänä.

IMG_1567 (1).jpg

Yllätyin, että minulla meni pyöräillen lähes täsmälleen sama aika kotoa päiväkodin kautta töihin kuin julkista liikennettä käyttäen. Töissä oli toki käytävä vielä suihkussa. Päiväkotilogistiikka ratkaistiin niin, että tyttö keikkui minun selässäni kantorinkassa päiväkotiin, ja rinkka jäi sinne odottamaan Rouvaa ja kotimatkaa.

Pyörällä polkaistun työmatkan jälkeen olo oli energinen ja itseen tyytyväinen, ja tunsin heti vähemmän huonoa omaatuntoa siitä, että koko kesäloman aikana ei tullut harrastettua minkäänlaista liikuntaa.

Pyöräily oli niin kivaa, että päätimme vihdoin sijoittaa lastenistuimeen, ja nyt pitäisi löytää istuin, joka on mahdollisimman helppo irrottaa ja kiinnittää toiseen pyörään. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto on satulaputkeen kiinnitettävä Yepp Maxi -istuin ja lisäadapteri toista pyörää varten.

Onko jollain kokemusta sellaisesta tai jostain vastaavasta istuimesta?

Kyllä se takapuolikin taas pian tottuu ajatukseen työmatkapyöräilystä.

Kommentit (24)
 1. Hallitun hysterian Anu
  10.8.2014, 15:09

  Meiltä löytyy sekä istuin että kärry ja molemmille on paikkansa. Peräkärryn kanssa tehdään pidempiä lenkkejä ja istuin on sitten käytössä pikaisilla pyrähdyksillä. Lapsi tykkää molemmista, mutta varsinkin tänä kesänä on usein toivonut istuinta, koska sieltä näkee paremmin ympärilleen ja kuten lapsi itse muistaa todeta, pystyy paremmin juttelemaan polkijan kanssa.

  Varsinkin silloin kun lapsi vielä oli parin kilometrin päässä olevassa päiväkodissa hoidossa istuin oli näppärä. Toinen polki aamulla lapsen kanssa päiväkotiin ja jätti penkin odottamaan, kotimatkalla sitten toinen vanhempi keräsi lapsen ja istuimen kyytiin. Päiväkodilla ei ollut kunnon vaunuvarastoa, joten peräkärryä ei tehnyt mieli jättää päiväksi kadunvarteen seisomaan.

  Kaupungissa polkiessa istuin on myös enemmän minun makuuni, koska kärryn kanssa on usein ylipitkä kuljetus -fiilis ja liikennevaloissa tuntuu blokkaavan koko risteyksen. Kärry taas on parhaimmillaan kun lähdetään pidemmille reissulle ja suunnataan pois risteysten ja liikennevalojen varrelta pitkille pyörätie tai maantietaipaleille,

 2. En ole tavannut ketään, joka olisi peräkärryä käytettyään palannut istuimen käyttäjäksi. Varsinkin talvella sata kertaa parempi ja turvallisempi. Ihan perus Hamaxilla pärjää istuimena. Kärryn jos ostaa, niin sitten kerralla kunnollinen, esim Chariot on kapea ja menee ahtaista kellarinovista.

  1. Mademoiselle
   12.8.2014, 18:39

   Meillä on käytössä istuimena Hamx ja kärrynä perus spectra. Jos meillä olisi vain yksi lapsi käyttäisin ehdottomasti mieluummin istuinta, joten sikäli olen eri mieltä. En kylläkään osaa tuohon talvella pyöräilyyn ottaa kantaa kun emme juurikaan tee sitä eikä kärry ole ollut vielä talvella käytössä. Kärry vie enemmän tilaa kadulla ja se pitää meillä laittaa kasaan aina kun vie pyörävarastoon kotona tai päiväkodissa koska on niin iso. 

   Hamax on todella helppo siirtää pyörästä toiseen.Yhden lapsen kanssa teimme niin että jätimme  istuimen päiväkotiin ja sen sai sieltä kun haki lapsen. 

   1. Minä olen pyörällä vienyt aika monta talvea lasta hoitoon. Pallonivelellä oleva kärry ei kaadu, vaikka vetävä pyörä kaatuisi (olen ikävä kyllä testannut käytännössä tämän). Kärry on paljon istuinta tukevampi, se jopa tukevoittaa ajamista toisin kuin istuimessa heiluva lapsi, joka muuttaa pyörän painopistettä. Varsinkin liikkeelle lähdöt ja tilanteet, joissa ollaan pysähdyksissä ovat kärryn kanssa turvallisempia. Jos ei ole pyörätelinettä, pyörä kaatuu helposti jo lastausvaiheessa pelkän tukijalan varassa, erityisesti liukkaalla kelillä. Kun kiinnitätä turvavyötä, joudut ruumiilla pitämään pyörää pystyssä.

    Kärryssä kuomu suojaa lasta sateella ja tuulella, pakkasella pienikin viima käy ikävästi paikallaan istuimessa olevaan lapseen, jota ei saa suojattua niin kuin rattaissa tai peräkärryssä. Kärryyn saa alle lampaantaljan ja päälle viltin plus tavarat kulkevat kivasti mukana ja kotimatkalla voidaan hoitaa ruokaostokset samalla reissulla. Aikuisen reppu selässä on istuimessa olevan lapsen naamassa. Kamala katsoa, miten jotkut lapset joutuvat olemaan pitkän matkan pää vinossa repun takia.

    Mutta jos pyöräilee vain vähän keskikesällä poutasäällä, niin ei varmaan kannata kärryyn investoida. Meillä kun ajetaan joka päivä kelissä kuin kelissä, myös syys-, loka-, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuussa, niin todellakin on peräkärry ollut hintansa arvoinen ostos. Lisäksi sillä saa kivasti viikon ruokaostokset kaupasta, jos ei ota lasta painoksi mukaan.

    1. Jep, me ollaan vähän sellaisia hyvän sään pyöräilijöitä. Tänäänkin fillarit jäivät varastoon, kun satoi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *