Untuvatakki vaihtui kevyempään

Kaupallinen yhteistyö: Joutsen

On aika vaihtaa paksu untuvatakki kevyempään!

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Vielä viime viikolla lunta tuli vaakatasossa ja vaikutti siltä, ettei ilma ala lämmetä millään. Nyt päivälämpötilat näyttävät siirtyneen pysyvämmin plussan puolelle, joten kevyemmälläkin takilla jo tarkenee.

Sain Joutsenen Koski-untuvatakin tammikuussa juuri sopivaan aikaan ennen kuin kireimmät pakkaset alkoivat. Sen jälkeen talvi todella yllättikin kylmyydellään! Pakkaset ovat jatkuneet parin viikon takaista muutaman päivän kestänyttä lämpöaaltoa lukuun ottamatta tähän viikkoon saakka, joten Koski-takille on ollut tarvetta.

Takki on lämmittänyt mukavasti kaikkein kovimmillakin pakkasilla, ja myös takin hupulle on ollut usein käyttöä, kun tuuli on tuiskuttanut lunta ikävästi niskaan. Olen käyttänyt takkia päivittäin aina viime viikonloppuun asti, jolloin otin käyttöön Uuden Ahto-kevytuntuvatakkini.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

En ole oikeastaan koskaan omistanut kunnon välikausitakkia. Kun ilmat ovat käyneet liian lämpimiksi talvitakille, olen vetänyt päälleni vain farkkutakin ja sen päälle toppaliivin. Mutta kyllä farkkutakissa käsivarsia palelee, jos lämpötilat ovat vain muutaman asteen verran.

Nyt mietin vain, että miksi en ole jo aiemmin hankkinut kevytuntuvatakkia.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakkiAhto-kevytuntuvatakki on yksi Joutsenen kolmesta uutuustakista miehille. Se on tarkoitettu välikauden lämpötiloille, kun talvinen untsikka alkaa tuntua liian lämpimältä mutta ei ole oikein vielä kesävaatteidenkaan aika. Kevytuntuvatakkia voi toki käyttää vielä kesäisemmilläkin lämmöillä, kun vähentää takin alta yhden kerroksen paitoja.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Kaksi muuta uutuustakkia olivat neliötikattu Osma-kevytuntuvatakki ja kapeammalla vaakatikkauksella tehty Toiva-kevytuntuvatakki. Ahto on aavistuksen lyhyempi kuin Osma, ja Toivan vaakatikkaus on kapeampi kuin Ahtossa.

Vaikka sovitinkin Joutsenen Mikonkadun liikeessä rohkeasti myös muita värejä, päädyin jälleen mustaan takkiin. Ehkä olen vähän tylsä, mutta musta sopii varmasti yhteen kaiken kanssa. Voit käydä katsomassa ylläolevien linkkien takaa, miltä muut mallit ja värivaihtoehdot näyttävät.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Välikausitakki on nyt selkeästi lyhyempi kuin talvitakkini sillä halusin sen sekä näyttävän että tuntuvan selkeästi keyvemmältä kuin talvitakin.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Myös Ahto-takissa, aivan kuten talvisemmassa untuvatakissani, huppu on irrotettavissa, mutta en usko, että sitä juurikaan irrottelen. Takin vetoketju aukeaa molemmista suunnista, mikä on kätevää, jos pitää vaikkapa kyykkiä takki päällä koiraa ulkoiluttaessa.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Untuvatakki on kestävä valinta, ja käytän tätä takki vielä monet vuodet. Pesetän tämänkin takkini pesulassa kauden päätyttyä, todennäköisesti seuraavan kerran ennen ensi talvea. Takin voi viedä Joutsenen liikeeseen, josta se toimitetaan Joutsenen omaan pesulaan pestäväksi. Samalla voi korjauttaa takkia, jos siihen on tullut vaurioita.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Joutsenella oli muuten uutuutena mallistossa myös kaksi pipoa: merinovillainen matala malli ja tämä luomupuuvillainen pipo, jonka saa vedettyä mukavasti korville.

Joutsen Ahto-kevytuntuvatakki

Loppukevään viettänemme vallitsevan tilanteen vuoksi aika lailla kotioloissa ja lähiympäristön koiranulkoilutusreiteillämme. Kun lumet alkavat sulaa, aloittelemme puutarhamökillä puutarhatöitä, ja viimeistään pääsiäisenä voisimme käydä mökillä koko porukalla katselemassa paikkoja. Toivotaan, että pyörätiet ovat piakkoin jo niin sulat, että pääsisimme mökille pyörillä.

Ja sitten sanotaan yhteen ääneen: ”Älä tule takatalvi, tule etukesä!”

Lisää Joutsenen välikausitakeista Joutsenen sivuilla:

Kuvat ilman koiraa: Neiti 8-v, kuvat koiran kanssa: Satu Koivisto.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *