Urho ja Onna tutkivat: Ihminen

Kesän hyväntuulisimmassa lastenkirjassa tutkitaan ihmiskehoa. Antti Nikusen kirjoittama ja kuvittama kirja Urho ja Onna tutkivat: Ihminen (WSOY, 2020) jatkaa Urhon ja Onnan kirjasarjaa, ja tällä kertaa Urho ja Onna ihmettelevät, miten ihminen toimii.

Miten ihminen näkee, haistaa, maistaa ja kuulee? Mitä tapahtuu, kun kiukuttaa? Miten ruoka kulkeutuu vatsasta suoliston läpi?

Värikäs kuvitus vie lapset ihon alle kivalla tavalla, ja lapset saavat kuulla terveydenhoitaja Eira Etevän opastamana kaikista ruumiin toiminnoista ja osista päästä varpaisiin.

Kirjan suositusikä on 5+, mutta myös 42-vuotias katselee mielellään kirjan tyylikästä kuvitusta ja 4-vuotias löytää huumoria vitsikkäistä teksteistä.

Poikanen rakastaa muutenkin kirjoja ja lukemista, hänelle luetaan jotain päivittäin ja hän myös selailee kirjoja itse sängyssään ja nukkuu niiden kanssa. Toisinaan tyhjennän hänen sänkyään ja kannan kirjapinon takaisin kirjahyllyyn, mutta uusi pino ilmestyy tyynyn viereen yleensä jo seuraavana päivänä.

Hänen suosikkilukunsa on Aistit ja motoriikka, ja olemme nauraneet jo monet kerrat sille, kun suklaajäätelöksi luultu tötterö paljastuukin mämmijäätelöksi.

Kirja avulla on helppo ottaa käsittelyyn myös tyttöjen ja poikien erot uikkareiden alla, jos tämä keskustelu on lapsen kanssa vielä avaamatta.

Kirjan hinta on noin 20 euroa. Itse sain kirjan arvostelukappaleena kustantajalta.

Itse asiassa sain kirjasta myös toisen kappaleen suoraan tekijältä, joten käypä Instagramin puolella osallistumassa arvontaan, jossa laitan toisen kopion eteenpäin!

perhe lapset vanhemmuus kirjat
Kommentit (3)
  1. Mikään asiallinen kirja ei käyttäisi termiä suku_puoli_elimet. Kyllä ne ovat sukuelimet vaan. Sukupuoli on asia erikseen.

    1. Ihan oikeinhan tuo on.

    2. Jaa jaa, kyllä tuo termi näyttäisi olevan käytössä ihan asiallisissa lähteissä, kuten Duodecimin Terveyskirjastossa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *