Uudenvuoden hääyllätys

Isyyspakkaus

Vuosi vaihtui tavallistakin iloisemmissa merkeissä, kun saimme olla mukana järjestämässä ystäviemme yllätyshäitä. Hääparin lähimmät sukulaiset oli kutsuttu päivällä kihlajaisiin ja kaverit illalla uudenvuoden bileisiin. Vain kaasona toiminut Rouva ja sulhasen best man puolisoineen tiesivät, mihin vieraat olivat todella tulossa.

Autoimme Rouvan kanssa järjestelyissä ja koristelimme tilan tytön nimijuhliin hankkimillamme paperipalloilla ja -viuhkoilla.

Tuomari vihki hääparin päivällä heidän omassa olohuoneessaan.

Vihkimisen jälkeen vieraat siirtyivät kahdeksan ruokalajin päivälliselle Suomen parhaimpiin kuuluvaan ravintola Farangiin. Tyttö oli mukanamme vihkiäisissä, mutta ennen Farangia isäni nouti hänet kotiin.

Pieni seurueemme sopi mainiosti Farangin kabinettiin, ja ruoka oli jälleen erinomaista. Farangin ruoat on maustettu kaakkoisaasialaisittan, mutta ne ovat vaikkapa thairavintoloihin verrattuna raikkaampia ja makuyhdistelmät yllätyksellisempiä.

Seurueemme nautti uudenvuoden erikoismenun, "Koh Chang", jonka annoksista mainittakoon esimerkkeinä Cha plu -lehdet savustetulla lohella, pehmeäkuoriset taskuravut mango-minttusalaatin kanssa ja kampasimpukat kookosliemessä.

Täydellistä.

Ei sillä, että vihersimpukat, possun ribsit tai haudutettu vasikanposki olisivat kalvenneet niiden rinnalla. Menussa ei ollut yhtään turhaa annosta, ja ruokaa tuli pöytään jatkuvalla syötöllä.

Iltajuhliin sapuneet kaverit olivat yhtä yllättyneitä kuin vihkimiseen osallistuneet sukulaisetkin. Jotkut olivat ehkä aavistaneet jotain mutta toiset eivät.

Iltaa varten tehty ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Rouva oli jälleen tehnyt kuuluisia pikkupizzojaan: toiset perunasta ja toiset parmankinkusta.

Läheisessä puistossa ammuttiin raketteja.

Ilta meni nopeasti.

Rouva auttoi juhlapaikan siivoamisessa, ja poistuimme juhlista viimeisenä.

Saimme kuin ihmeen kaupalla taksin lennosta, ja olimme kotona pienen tytön luona kolmen aikoihin.

Juhlat olivat hauskat ja uusivuosi ehkä paras ikinä!

Onnea vielä kerran tuoreelle avioparille!

Kommentit

a.
Lusikoita kiitos.

Oi kuinka kiva idea! Voisinpa itsekin ehkäpä joskus myös noin tehdä, olisi hyvä verukekin kutsua ihmisiä kylään, nimittäin olen syntyny 31.12. Hyvältä näyttivät juhlat, ja tuli (taas) hirmuinen nälkä ruokakuvia katsellessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Kysyisin, mistä hankitte nuo ihanat paperipallot ja viuhkat?

Vanha sininen (Ei varmistettu)

Farang on tosi jees. Lounaspaikkana kokemukseni mukaan myös hyvä.

Yllätysjuhlat ihmetyttävät aina omia häitä toista vuotta suunnitellutta, mutta häästressiähän tuo varmasti ainakin vähentää roimasti ja kaikkea sitä sählinkiä kun tulevat anopit ja omat äidit haluavat tehdä kaiken omalla tavallaan ja morsian omallaan. Ja niinhän se on, että eri ihmiset haluavat eri asioita ja viettävät häitäkin kukin tavallaan ja hahmottavat sen mikä on romanttista täysin eri lailla.
Tuo päivä oli minulle kuitenkin juuri siksi niin tärkeä ja onnistunut että sitä odotettiin ja valmisteltiin yhdessä pitkään . Ehkä myös siksi että edellinen kerta taas oli lakoninen ja nopea toimitus. Se kun oli yllätys.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei Vierailija (17:29)! Pallot on tilattu jenkkiläisestä factorydirectparty.com:ista. Tilasimme samalla myös ison kasan erivärisiä ilmapalloja, mutta niitä emme ole vielä päässeet käyttämään.

Voi voi, en ole koskaan päässyt juhliin, jotka sitten olisivatkin yllätys-yllätyshäät tms. Perin hyvä idea.

Vauva-arkea

Edellä jo ehdittiinkin kysyä mistä nuo hienot paperipallot ja -viuhkat on tilattu, mutta vielä kiinnostaisi millä ne oli kiinnitetty kattoon? Upean näköinen koristelu ja niin erilainen kuin nimijuhlissa, vaikka koristeet samat!

Tommi K
Isyyspakkaus

Koristeet on kiinnitetty katossa kulkevaan kalastajanlankaan: Langan pää on kiinnitetty verhotangon pidikkeeseen ja vedetty sieltä kattovalaisimen koukun ympäri, kiristetty, ja sen toinen pää on kiinnitetty verhotangon toisessä päässä olevaan pidikkeeseen. Vastakkaiselle seinälle talon isäntä napautti pari pientä naulaa molemmille seinustoille, ja saimme viritettyä toisen kalastajanlangan vastaavasti. Langat muodostavat siis ristin katossa. Paperipallot ripustettiin sitten klemmareilla näihin lankoihin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kaunista jälkeä. Oisko mahiksii saada reseptiä noihin pitsoihin? Näytti niin hyviltä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Pizzat on tehty tällä ohjeella mutta pienempinä:

http://www.lily.fi/juttu/pizza-bianca

Pizzoja on esipaistettu ihan vain muutama minuutti: pois uunista heti, kun pohjiin alkaa tulla vähänkin väriä, etteivät ne mene kuiviksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos ja nam!

Kommentoi