Uudet instrumentit

Isyyspakkaus

Maanantaina oli jälleen minun vuoroni noutaa tyttö päiväkodista. Emme tulleetkaan kotiin leikkimään vaan teimme retken Kaisaniemen F-musiikkiin (Kaisaniemenkatu 7). Olin päättänyt, että nyt on aika löytää tytölle kellopeli.

Kellopelin hankkiminen oli ollut mielessä jo pitkään, mutta en ollut löytänyt sopivaa, ja lelukauppojen valikoimat tuntuivat kovin suppeilta. Sitten tuli mieleen, että jospa soitinta katselisi ihan soitinkaupasta.

Koesoittojen jälkeen valinta oli yksimielinen.

Eikös olekin aika söpö hiirikellopeli? Runko on puuta ja laatat maalattua metallia. Hinta oli kolmenkympin luokkaa, joko euron alle tai päälle. Kellopelillä voi soittaa C-duuriasteikon, ja mikä tärkeintä: äänet soivat puhtaasti, joten soitin ei häiritse herkkääkään sävelkorvaa. (Joskus olen nimittäin kiinnittänyt huomiota siihen, että lelukaupasta ostettu muovisoitin soi epävireessä.)

Eivätkä ostokset rajoittuneet pelkkään kellopeliin. Mukaan lähtivät heräteostoksina myös rytmimuna...

...ja pienet puiset marakassit, joihin tyttö ihastui kaupassa.

Niin, kulta, niillä marakasseilla ei ole tarkoitus soittaa sitä kellopeliä.

Nyt vaan musisoimaan!

Kommentit

Veera Katariina
barbamama

Minä etsin taannoin kummipojalle lahjaksi jonkinlaista pientä rumpua tai muuta pientä lyömäsoitinta ja kesti tovin ennen kuin tajusin että kunnollisia, oikeista materiaaleista tehtyjä ja paremman näköisiä lasten soittimia tosiaan löytyy ihan soitinkaupoista eikä lelukaupoista.

Hallitun hysterian Anu (Ei varmistettu) Http://hallittuhysteria.blogspot.fi

Soitinliikkeiden soittimet ovat myös yleensä hinnaltaan kilpailukykyisiä lelukauppojen versioihin nähden. Meilläkin kellopeli on ollut hitti ja nyt olemmekin opetelleet kovasti sen kanssa jo ensimmäisiä kappeleitakin (Tuiki tuiki tähtönen ja Jänis istui maassa). Seuraavaksi ajateltiin ukulelea, jos vaikka minäkin saisin vihdoin otteet haltuun niin ettei niitä joka kerta tarvitse tarkistaa netistä ennen musisointia.

Kristaliina
Puutalobaby

Sama huomattu täällä - ehdottomasti soitinliikeeseen eikä lelukauppaan! Meillä on omasta lapsuudestani "perittyjä" ns. oikeita kellopelejä kaksin kappalein - toinen jopa sellainen iso, jossa on "mustat näppäimet" ja mutta toistaiseksi on soiteltu hyvin tällaisella pienemmällä 1,5 asteikkoa (?) sisältävällä peruskellopelillä. Rytmimuna saatiin jo nimiäislahjaksi (hyvä lahjavinkki muuten, on ollut meillä kovassa suosiossa!) ja juuri nyt ollaan lähdössä samaiseen F-musiikkiin djembe-rumpua katselemaan :)

Musisointi on kyllä kiva yhteinen harrastus!

Piipo79

Samaa mieltä tuosta musiikkikauppa-asiasta. Mekin hankittiin joululahjaksi useamman eri soitinvaihtoehdon (musaliikkeissä se ongelma, että tekisi mieli ostaa kaikkea) seasta oikeat aikuisten puupintaiset perkussiot joita lapsenkin on mukava paukutella (jopa kapuloilla; musiikki kaupan setä sanoi, että kestää senkin jos ei oikein urakalla hakkaa!!)

evergreenoflife (Ei varmistettu) http://evergreenoflife.blogspot.fi

Oi, asian ytimessä! Törmäsin myös steiner kauppa kirjokannassa aivan ihanaan kellopeliin, josta sai aikaan vain puhtaita sointuja.. hinta ei kyllä sitten ollut musiikkia korvilleni ollenkaan joten kauppaan jäi. Osaisit varmaan valaista tälläistä maallikkoa siinä, mikä ero ksylofonilla ja kellopelillä on...?

Tommi K
Isyyspakkaus

Ksylofonissa on puiset kielet ja kellopelissä metalliset. Muista eroista en ole perillä. Oikeastaan ajattelin alun perin juuri ksylofonia hiljaisemman soinnin vuoksi, mutta sopivaa ei kuitenkaan tullut vastaan.

Kommentoi