Uudet instrumentit

Maanantaina oli jälleen minun vuoroni noutaa tyttö päiväkodista. Emme tulleetkaan kotiin leikkimään vaan teimme retken Kaisaniemen F-musiikkiin (Kaisaniemenkatu 7). Olin päättänyt, että nyt on aika löytää tytölle kellopeli.

Kellopelin hankkiminen oli ollut mielessä jo pitkään, mutta en ollut löytänyt sopivaa, ja lelukauppojen valikoimat tuntuivat kovin suppeilta. Sitten tuli mieleen, että jospa soitinta katselisi ihan soitinkaupasta.

Koesoittojen jälkeen valinta oli yksimielinen.

IMG_2551.jpg

Eikös olekin aika söpö hiirikellopeli? Runko on puuta ja laatat maalattua metallia. Hinta oli kolmenkympin luokkaa, joko euron alle tai päälle. Kellopelillä voi soittaa C-duuriasteikon, ja mikä tärkeintä: äänet soivat puhtaasti, joten soitin ei häiritse herkkääkään sävelkorvaa. (Joskus olen nimittäin kiinnittänyt huomiota siihen, että lelukaupasta ostettu muovisoitin soi epävireessä.)

IMG_2559.jpg

Eivätkä ostokset rajoittuneet pelkkään kellopeliin. Mukaan lähtivät heräteostoksina myös rytmimuna

IMG_2566.jpg

…ja pienet puiset marakassit, joihin tyttö ihastui kaupassa.

IMG_2573.jpg

Niin, kulta, niillä marakasseilla ei ole tarkoitus soittaa sitä kellopeliä.

IMG_2586.jpg

Nyt vaan musisoimaan!

Kommentit (6)
  1. evergreenoflife
    22.3.2014, 18:07

    Oi, asian ytimessä! Törmäsin myös steiner kauppa kirjokannassa aivan ihanaan kellopeliin, josta sai aikaan vain puhtaita sointuja.. hinta ei kyllä sitten ollut musiikkia korvilleni ollenkaan joten kauppaan jäi. Osaisit varmaan valaista tälläistä maallikkoa siinä, mikä ero ksylofonilla ja kellopelillä on…?

    1. Ksylofonissa on puiset kielet ja kellopelissä metalliset. Muista eroista en ole perillä. Oikeastaan ajattelin alun perin juuri ksylofonia hiljaisemman soinnin vuoksi, mutta sopivaa ei kuitenkaan tullut vastaan.

  2. Samaa mieltä tuosta musiikkikauppa-asiasta. Mekin hankittiin joululahjaksi useamman eri soitinvaihtoehdon (musaliikkeissä se ongelma, että tekisi mieli ostaa kaikkea) seasta oikeat aikuisten puupintaiset perkussiot joita lapsenkin on mukava paukutella (jopa kapuloilla; musiikki kaupan setä sanoi, että kestää senkin jos ei oikein urakalla hakkaa!!)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *