Uudet lelut

Kamerani objektiivin zoomi meni jumiin Tokion-matkalla. Se käynnisti ketjureaktion, joka johti koko kuvauskalustoni uusimiseen runkoineen ja linsseineen. Tässä uusi Canon EOS 6D -kamerani.

IMG_9003.jpg

Mitenkäs tässä näin kävi?

Kun olin viemässä rikkoutunutta objektiivia kameraliikkeeseen huollettavaksi, tutustuin varmuuden vuoksi objektiivivalikoimaan. Enhän minä ilman objektiivia voisi olla, jos huollossa kestäisikin pidempään.

Siitä ajauduin sitten katselemaan myös kameroiden runkoja, sillä vaikka olen ollut tyytyväinen neljä vuotta käytössäni olleen Canon EOS 7D -kamerani kuviin, olen myös miettinyt toisinaan rungon päivittämistä – lähinnä saadakseni täyskennoisen kameran.

Katselin Canonin vaihtoehtoja (olen aina kuvannut vain Canonin digikameroilla, enkä uskalla vaihtaa merkkiä), ja säikähdin täyskennoisen EOS 5D:n hintaa, 3 000 €. En minä nyt ehkä ihan niin kovasti ole uuden kameran tarpeessa.

Mutta mikäs tämä on? EOS 6D, täyskennolla. Wi-fi-yhteys. GPS. Hinta Rajalassa 1 500 €. Hmm, ja uuden Sigma AF 24-105 mm zoomiobjektiivin kanssa yhteishinta 1 700 €.

!!!

Harkittuani asiaa noin minuutin ilmoitin Rouvalle ostavani uuden kameran. Ja jo pari tuntia myöhemmin palasin kotiin leveästi hymyillen.

IMG_8993.jpg

Viikonloppu menikin sitten uuteen leluun tutustuessa. Ja nyt olen jo aivan rakastunut.

Kaikkein parasta on wi-fi yhteys. Kuvat siirtyvät ensinnäkin kamerasta langattomasti tietokoneelle tai vaikkapa puhelimeen. Vieläkin hienompaa on kuitenkin kameran ohjaaminen tietokoneella!

Miten paljon helpompaa olisi ollut esimerkiksi Gastronaatti-kirjan kuvien ottaminen, jos minulla olisi ollut käytössä tämä kamera ja Macillani EOS Utility? Kun kamera on kerran laitettu jalustaan ja asetettu oikealle korkeudelle, kaiken muun voi säätää tietokoneelta. Laukaisimen painaminen ei täräytä kameraa, ja kuva siirtyy automaattisesti tietokoneeni kovalevylle, joten näen lopputuloksenkin heti. Jos mukana ei ole läppäriä, kameraa voi ohjata myös puhelimen Camera Connect -appsilla. Aah…

Otin muutamia ruokakuviakin (näette jotain jo huomenna), ja huomasin, että kuvia myös tarvitsee ottaa vähemmän, kun ei ole tarvetta ottaa ”vielä varmuuden vuoksi” muutamaa (kymmentä) lisäkuvaa.

Näyttökuva 2016-02-22 kello 18.52.37.png

No, nälkähän kasvaa syödessä.

Kameran mukana tullut zoomiobjektiivi on oikein hyvä yleisobjektiivi, mutta alan harrastajat varmasti suosittelevat vaikkapa juuri ruokakuvaukseen kiinteällä polttovälillä olevia linssejä. Ottamissani kuvissa polttoväli oli 35 ja 50 mm:n välillä, joten katselin, olisiko Rajalan objektiivivalikoimassa jotain tältä väliltä, mielellään käytettynä.

Canon EF 40mm f/2.8 STM -objektiivi käytettynä 160 euroa. Kurvasin heti työpäivän päätteeksi Postitalon Rajalaan, testasin objektiivia ja päätin ottaa sen mukaan.

IMG_9047.jpg

Nyt minulla on siis pientäkin pienempi linssi, joka myös pudottaa laitteen painon ehkä puoleen siitä mitä zoomiobjektiivin kanssa.

Tämän linssin kanssa en ole päässyt vielä tositoimiin, mutta koemielessä ottamani kuvat vaikuttavat lupaavilta, ja polttoväli aika sopivalta moneen käyttöön. Linssi sopinee jopa yleislinssiksi zoomiobjektiivin sijaan, mikä helpottaa sen mukana kantamista. (Alla oleva koekuva käsittelemätön ja rajaamaton, kamera pöydällä.)

IMG_1536.JPG

Kyllä vaan voi uusi elektroniikka tehdä miehen tyytyväiseksi.

Enkä malta odottaa, että pääsen kuvaamaan lisää.

Ketjureaktio tosin jatkuu edelleen, ja nyt tuli tarve katsoa, millaisia jalustoja olisi tarjolla. Kun pitäisi olla sellainen, jolla voi kuvata ylhäältä päin ilman, että kameran jalat tulevat näkyviin…

* * *

Jos muuten olet kiinnostunut ostamaan vanhan Canon EOS 7D -kamerani, laita meiliä. Vaikka siinä ei olekaan wi-fi-yhteyttä ja kenno ei ole täyskenno, hyvät kuvat sillä ottaa. Olenhan kuvannut sillä yhden kirjankin.

IMG_8996.jpg

Kommentit (2)
  1. Saako esittää postaustoiveen? Rouvalla on usein (tänäänkin) kuvia ruoista joissa on käytetty erilaisia etukäteen paahdettuja kasviksia ja juureksia. Konsepti kiinnostelee. Eli kuulostaa ehkä typerältä, mutta voisko saada reseptiä? Mitä kasviksia kannattaa paahtaa, millä mausteilla, paistoajoilla jne. Ja kuinka sitten yhdistellä näitä päivälliseksi. 🙂

    1. Tietysti! Ja tästähän Rouva kirjoitti jo kokonaisen kirjan, Gastronaatti, kannattaa hankkia käsiisi. Käsittelen tätä teemaa myös seuraavassa Ekopaastopostauksessa, jossa kerron omasta ruoka-flow’stamme, joka sekä estää ruokahävikkiä että nopeuttaa ruoanlaittoa arjessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *