Uudet päälliset uusille tuoleille

Tarkkasilmäisimmät saattoivat huomata edellisen postaukseni kuvissa jotain uutta. En tarkoita paperikoristeita enkä peltilaatikoston päälle kerääntyviä arkisia asetelmia, vaan uusia tuolejamme!

Wegner Wishbone-tuolin päällinen 03.jpg

Ne ovat tarkemmin sanottuna tanskalaiset Carl Hansen & Sønin Wishbone-tuolit, jotka on suunnitellut Hans J. Wegner.

Olemme istuneet ruokapöytämme ympärillä Arne Jacobsenin suunnittelemilla seiskatuoleilla (alla vasemmalla) jo 14 vuotta, mutta osa niistä on alkanut olla kovin huonokuntoisia. Ostimme tuolit jo silloin käytettynä tanskalaisesta huutokaupasta, ja vuosien varrella tuolit ovat rapistuneet entisestään. Parin tuolin selkänoja rätisee uhkaavasti, ja muutaman tuolin viilupinta repii kuulemma sukkahousut.

wegner_wishbone-tuolin_paallinen_04.jpg

Rouva on haaveillut Wegnerin Wishbone-tuoleista jo useamman vuoden, mutta hän ei ole uskaltanut hankkia niitä, sillä niiden istuimet on tehty paperinarusta. Pienet lapset ja paperinaruistuimet eivät ole kovin hyvä kombinaatio varsinkaan mustikoiden, tomaattikastikkeen tai punajuuririsoton kanssa.

Mutta sitten juuri nämä tuolit olivat Stockmannin Hulluilla päivillä niin hyvään hintaan, että…….

Wegner Wishbone-tuolin päällinen 02.jpg

Hetken harkinnan jälkeen päätimme hankkia tuolit ja päällystää ne toistaiseksi ”jollain”. Harkinnassa oli muovipäällyste kuten Kaikki rakastavat Raymondia -sarjan päähenkilön äidin sohvalla.

Rouva löysi kuitenkin komerosta sinne jemmaamaansa pellavakangasta. Piirsin istuinten muodon sanomalehtipaperille, ja Rouva kiikutti kankaan ja mallipiirroksen Ompelimo Blomstiin Liisankadulle. Muutama päivä myöhemmin saimme tuolinpäällisistä mallikappaleen, joka sidottiin tuoliin nauhoilla. Se sopi tuoliin juuri kuten ajattelimmekin, joten tilasimme viisi lisää. Ompelutyö maksoi 20 €/kpl.

Wegner Wishbone-tuolin päällinen 01.jpg

Tuolit ovat todella mukavat ja tukevat istua, mutta pientä muutosvastarintaa huomaan itsessäni sen suhteen, että uudet tuolit vievät vanhoja enemmän tilaa pöydän ympärillä. Eiköhän siihen kuitenkin totu ajan kanssa.

Päällisten pitäisi nyt suojella tuoleja pieniltä roiskeilta ja likaisilta ruoanmurusilta. Ehkä päälliset voi ottaa pois jo 5… 10… 17 vuoden päästä? Eikö ne jo silloin muuta pois?

Psst, jos joku on kiinnostunut vähän huonokuntoisista Jacobsenin seiskatuoleista, yv, av jne.

Kommentit (3)
  1. Mulla odottaa upea vaalea räsymatto pääsyä keittiöön. Meidän 7-vuotiaan kanssa sen jo uskaltaisi laittaa, mutta 3-vuotiasta pidän vielä vähän turhan riskialttiina. Mutta josko kohta. 😀

    1. Miten olisi sellainen läpinäkyvä pleksi maton päälle? Matto näkyy mutta liat on helppo pyyhkiä pois! 😀 😀 😀

      1. No sä sen sanoit! 😀 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *