Uusi senkki ja kysymys

Isyyspakkaus

Kerroin jo kuukausi sitten, että löysimme olohuoneeseemme senkin (Ks. Kiurut ja punokset). Senkki on jo paikoillaan, mutta sen korkeus mietityttää. Siksi en ole saanut laitettua myöskään taulutelkkariamme vielä seinälle.

Senkki on tiikkiä, ja siinä on liukuovet. Se on pituudeltaan parimetrinen, ja korkeutta sillä on 83 cm. Kun on tottunut siihen, että TV sijaitsee alempana, se tuntuukin yllättävän korkealta.

Tämä onkin nyt saanut miettimään vaihtoehtoja. Niitä on oikeastaan vain kaksi:

  1. Vaihdan jalkojen tilalle kalustepyörät, mikä kyllä helpottaisi senkin sisään sijoitettavan viihde-elektroniikan johtojen kytkemisiä nyt ja jatkossa.
  2. Totun korkeuteen. Senkki jalkoineen on kyllä nätti, ja pyörät voisivat näyttää hassuilta. Onpahan helppo siivota, eikä tarvitse kaivella koiran palloja sen alta.

Mitä sinä tekisit? Onko väärin muuttaa huonekalun ulkonäköä niin merkittävästi? Onko TV:n katselukorkeus pakko olla silmien kanssa samassa tasossa?

Kommentit

Meri-Anna
Oisko tulta?

Kaunis senkki. Ihastuin ajatukseen kalustepyöristä senkin alla. Mutta saako jalkoja nätisti irti? Saisiko niitä sillä tavalla, että ne saa vielä joskus takaisin, jos alkaa harmittamaan? Senkistä tulisi kyllä oikein mielenkiintoinen, jos siinä olisi pyörät alla. Itsellänikin on pöydän teko kalustepyörineen työn alla. Haluaisin nähdä tuon kyllä pyörillä.

Katselukorkeushan riippuu paljolti myös istuimen korkeudesta.  Niskakivuista paljon kärsivänä olen oppinut, että katselu on helpompaa ja ergonomisempaa alaviistoon, kuin yläviistoon. Että sillä perusteella voisi kannattaa harkita myös ruudun korkeutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä senkin korkeus on n. 80cm. Hyvin toimii vaikka onhan se vähän korkealla tuo tv. Senkki + tv -yhdistelmä ollut käytössä jo n. pari vuotta eikä se arjessa häiritse.

Vierailija (Ei varmistettu)

Eieiei saa pätkäistä jalkoja. Mulla myös senkki noin 80 cm tuntui aluksi korkealta telsulle ja harkitsin samaa, mutta lyhennys olisi muuttanut senkin luonnetta liikaa. Nyt olen jo tottunut telkyn korkeuteen. Hieno senkki btw, onko se Helsinki Second handista?

mur (Ei varmistettu)

Kyllä siihen tottuu!
Löysimme mekin mieheni kanssa vuosi takaperin aivan ihanan senkin joka oli korkeampi kuin perus tv-taso, mutta siihen tottuu!
Ja matalampaa en enää osaisi ottaa.

manteli** (Ei varmistettu)

Täältä tulee ehdoton ei jalkarakenteen muutokselle. Senkkin on todella kaunis juuri noin, kalustepyöräratkasisu tuollaisessa 50-lukulaisessa (tanskalaisessa) ei kuulosta yhtään hyvältä, enemmänkin huonekalun pilaamiselta etenkin jos jalkarakenne on liimalla kiinni. Jos sarjat ovat ruuvatuna pohjaan, niin voithan kokeilla ilman jalkoja, siten, että kalustepyörät ovat kiinnitettynä esim. vaneriin ja senkkiosa vain lepää niiden päällä. Jalat tietenkin odottamaan varastoon uudelleen kiinnittämistä. Uskon, että näyttää kömpelöltä, mutta näin mitään peruuttamatonta vahinkoa ei olla aiheutettu senkille. Tuollainen toimenpide on kuitenkin parempi kuin esim. sellainen, että jaloista sahataan pätkät pois (hui kauhistus, mutta sellaistakin näkee!) Huonekalun rahallinen arvo ja kauneus on juuri tuollaisena, jollaiseksi suunnittelija on sen luonut.

Rakastan 50-60-lukujen muotoilua, etenkin tanskalainen ja suomalainen on lähellä sydäntäni. Onnittelut kauniista senkistä. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Äidilläni on TV kirjahyllyn päällä melkein katonrajassa, joten itse en lähtisi kauniin senkin jalkoja poistamaan. Tottumiskysymys.

Tommi K
Isyyspakkaus

Senkin jalat ovat kiinni ruuveilla, joten ne saisi kyllä kätevästi irrotettua ja ruuvattua pyörät pohjaan kiinni. Pätkäiseminen ei ollutkaan mielessä.

Teimme saman aiemmin kahdelle pienemmälle kaapille, jotka sijaitsivat olohuoneessa. Nyt päätimme siirtää kyseiset kaapit lastenhuoneeseen ja vaihtaa pyörät takaisin jalkoihin.

Olen mä anyways itsekin kallistumassa siihen, että on vaan parasta tottua tuohon korkeuteen ja säilyttää senkin alkuperäinen look.

 

Vierailija (00:37): Senkki on Helsinki Second Handista.

vierailija - supi (Ei varmistettu)

Kokeile ainakin kuukauden verran ja jos viela hairitsee niin harkitse sitten uudestaan.

Lapsen kanssa on kyllä hyväkin ettei telkkari ole kovin alhaalla. Meillä oli sellainen muodikas ultramatala tv-penkki, joka vaihdettiin reilusti korkeampaan (85 cm) kun skidi oli 1,5 v. Se keksi alkaa repimaan johtoja, rapsytteli telkkaria päälle ja pois, ja ruutu oli koko ajan täynnä (rasvaisia) pikkukädenjälkiä...

Huikean kauniin senkin olet kyllä löytänyt. Mistä ovat nuo seinällä olevat valkoiset pikkukaapit?

Tommi K
Isyyspakkaus

Täytyy kyllä antaa kunnia sinne, minne se kuuluu - eli Rouvalle. Se on hän, joka surffaa säännöllisesti Huuto.netissä ja antiikkiliikkeiden verkkosivuilla ja kiertää kierrätyskeskuksia, kirpputoreja ja second hand -liikkeitä. Minun vastuullani on usein lähinnä logistiikka ja ratkaisun toteutus.

Valkoiset pikkukaapit toimivat CD-kaappeina, joissa on uusimmat tai muuten vaan suosituimmat CD:mme. Ne on ostettu Ikeasta yhdeksän vuotta sitten. Niissä oli silloin puunvärinen runko ja liitutauluovet. Maalasimme ne spraymaalilla valkoisiksi.

iskä Vierailija (Ei varmistettu)

Moi !
Valmisjalkoja löytyy (puisia/metallisia, ruuvikiinikkeisinä) eri pituisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muista, että vuoden päästä teillä on taapero, joka kurottaa joka paikkaan. Jos senkin päällä haluaa jotain nättiä pitää, se on ihan hyvä olla korkea. Matalammalta lähtee tavarat aika nopeaa lattialle. Yksivuotias, kun ei vielä paljoa kieltoja usko. Myöhemmin eri asia.

Tommi K
Isyyspakkaus

Pohdittuamme asiaa olemme päätyneet pitämään senkin alkuperäisillä jaloillaan. Sen pitäisi kyllä olla vieläkin korkeampi, jotta yksivuotias ei ylettäisi sen päälle.

Kommentoi