Uusi työkalu

Saattaa olla, että vain toinen bloggaaja ymmärtää asian vakavuuden, mutta kerrotaan silti.

Elämäni tärkein esine on tietokoneeni. Siellä on kaikki. Sillä teen kaiken. Sen toiminnasta riippuu hyvin iso osa siitä, mitä teen normaalisti päivittäin.

Sitten se menee rikki, kun olen lomamatkalla, enkä edes tiedä, milloin olen seuraavan jossain kaupungissa pidempään kuin yhden päivän.

Auts.

Vaihtoehdot:

  • a) Vien koneen huoltoon perjantaina Helsingissä ja toivon, että se on valmis samana päivänä. Jos ei, noudan sen… elokuussa.
  • b) Vien koneen huoltoon ensi viikolla Jyväskylään, jonne on mökiltä vain tunnin ajomatka, ja olen ilman konetta ainakin ensi viikon puoliväliin.
  • c) Käytän toista konetta. Siis työkonetta, joka minulla on kyllä kotona.

Ongelma on, että kotikoneeni on Apple Macintosh, jossa olen käsitellyt kuvat Aperture-nimisellä ohjelmalla, ja sitä taas ei ole saatavilla työ-PC:lleni.

Olen jo pidempään pohtinut, että minun pitäisi vaihtaa Aperturesta Adobe Lightroomiin, sillä Apple on lopettanut Aperturen tuen, ja Lightoomissa on myös joitain ominaisuuksia, joita Aperturessa ei ole. Monet kuvaajat ovat myös suositelleet Lightroomia useampaan otteeseen.

Selvä homma. Ehkäpä nyt on aika vaihtaa Lightroomiin ja opetella käyttämään sitä.

Lataan sen työ-PC:lleni ja sitten kun oma koneeni on kunnossa, saan ladattua ohjelman myös sille ja jatkaa sen kanssa.

Sovittu.

Lightroom.PNG

Huh. No nyt kuvat on ainakin saatu kamerasta ulos, ja pääsen valitsemaan ja käsittelemään niistä parhaat! Sitten pitäisi vaan opetella käyttämään Lightroomia.

Nyt voin ainakin viedä oman Maccini huoltoon huoletta ja noutaa sen sitten, kun se on valmis. Vaikka elokuussa.

Kommentit (9)
  1. Niin, ja kone on siis jo kunnossa. Siinä ei ollut laitevikaa, ja pelkkä järjestelmänhallintayksikön (whatever) resetointi auttoi. Ei mennyt pitkään eikä maksanut mitään. Mutta nyt otin joka tapauksessa Lightroomin käyttöön, ainakin kokeeksi.

  2. Wuppiduuu! harmi että on noita teknisiä ongelmia 🙁 mutta peukku Lightroomille! 🙂 

    1. Mulla peukku viuhuu vielä puolivälin paikkeilla. Perspektiivin korjaus on iso plussa Apertureen verrattuna, mutta ainakin kuvien selaaminen on merkittävästä hitaampaa, joten pitäisi opetella vähän toinen tapa ladata ja käydä kuvia läpi 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *