Vaavi sängyssä

Isyyspakkaus

Posti toi eilen Vaavisängyn. Vaavisänky on neljäksi kuukaudeksi vuokrattava pyörällinen häkkisänky, jonka vuokrahintaan, 85 euroa, kuuluu myös kuljetukset kotiin ja pois. Tytön ei siis tarvitse enää nukkua äitiyspakkauksen laatikossa, jossa hän ei viihtynyt. En minä kyllä itsekään pahvilaatikossa nukkuisi.

Tyttö on nukkunut ensimmäiset yönsä äidin ja isän välissä, mikä varmasti kauhistuttaa vanhempaa väkeä. Kätilöopistolla kuitenkin vakuutettiin, että heillä ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa vanhemmat olisivat kierineet lapsensa päälle eivätkä olisi olleet silloin joidenkin aineiden vaikutuksen alaisena.

Tyttö myös syö vähintään kahden tunnin välein ja tunnin kerrallaan. Jos hän ei itse herää syömään, hänet pitää herättää. Tämä käy paljon helpommin, kun olemme samassa pedissä. Äiti voi silloin myös torkahtaa, kun tyttö on telakoitunut paikoilleen.

Vaikka Vaavisänkyä ei hetkeen käytettäisikään öisin, se on jo vuorokauden käytössä osoittautunut hyvin käteväksi päiväsaikaan. Kun tyttö ruokailujen välillä nukkuu, häntä voidaan kärräillä huoneesta toiseen, sohvan viereen, kettiöön ja vaikka kylpyhuoneeseen. Onhan meidän tsekattava vähän väliä, että tyttö hengittää. Milloinkahan sen voi lopettaa..?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oho. Vaavisänky on muuten tosi hieno. Tuollainen metallikehikko sopisi meillekin vaikka vaavia ei olekaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on nukkunu molemmat lapset samassa sängyssä, esikoinen 5kk asti ja tämä kuopus, nyt 6kk, nukkuu vieläkin juurikin yösyöttöjen vuoksi äidin vieressä. Sängyn reunaan vaan laita (meillä häkkisänky) jolloin voi nukkua kummalla puolen vaan ilman että tarvitsee tippumista pelätä. Saako kysyä, miksi vauva täytyy herättää noin tiheään syömään? Täällä on aina opastettu että kolmen tunnin vastasyntyneillä ja vanhemmilla neljän tunnin välein, jos ei oo ite osannut herätä ja yöllä ei tarvitse herättää ollenkaan jos ei itse herää syömään :) tuo häkkisänky on tosi kivan näköinen! :) meillä on päivisin käytetty sänkynä vaunuja, helppo siirtää paikasta toiseen ja hyvin nukahtaa sinne kun helppo lykkiä edestakaisin

Minuskis (Ei varmistettu)

Meidän kuopus nukkui kainalossa melkein vuoden vanhaksi, mikä oli mukavaa kaikille: vauva sai läheisyyttä, äiti hoidettua yösyötöt melkein heräämättä ja isä nukuttua, kun vaavin ei ehtinyt edes kunnolla parahtaa ennen kuin maitoa olikin jo tarjolla.

Sänky on sievä ja kätevä. Vielä kätevämpää tuon hengittämättömyyspelon (minä tsekkailen välillä vieläkin:)) kannalta on kantoliina - tuhisee siinä nokan alla, niin ei tarvitse huolehtia.

Ihana pieni, kovasti onnea!

Ananas
Ananas ja Kookos

Hei kiva kuulla, että Vaavisänky tuntuu käyttökelpoiselta. Ja nättikin vielä! Meillä esikoinen nukkui muutaman viikon äitiyspakkauslaatikossa, mutta siirtyi aika pian pinnasänkyyn. Nyt kaksosten suunnitellaan nukkuvan aluksi samassa pinnasängyssä. Ovat tottuneet tässä 9 kk viettämään aika lähekkäin, niin ei haluta erottaa omiin laatikoihinsa.

Lähinnä siis päiväkäyttöön on mietinnässä joku tuollainen, esimerkiksi Vaavisängyn tapainen. Siihen olisi varmaan hyvä parkkeerata toinen vauva kerrallaan turvaan isoveljen hellyydenosoituksilta ja kärrätä sopivaan paikkaan.

Saako muuten nuo pyörät lukittua tarvittaessa? Isoveli kun on innokas työntämään kaikkia kärryjä ja vauhti ei ole mikään nukutusvauhti, vaan aika hurjaa menoa. Ja sisältyikö siihen vuokraukseen myös sänkyyn sopiva patja?

Kotoisasti

Mekin koimme Vaavi-sängyn hyväksi, kun iso lapsemme siirtyi sairaalasta omakotitaloon. Vauvan siirtely makkarin ja keittiön välillä kävi huolettomasti pyörien avulla ja auttoi äitiä keisarinleikkauksen jälkimainingeissa.

Teillä näyttää olevan myös sievät pitsisuoja ja jossain välissä huomasin oman sängyn näkösuojaamisen tarpeelliseksi. Kun vauvan näkökyky parani, hän viihtyi paremmin sängyssä kun lattialle ei näkynyt - kunnes taas myöhemmin kaipasi seurallisena jo lisänäkyvyyttä.

Sen vuoksi 4 kk olikin meille sopiva aika, sillä pikkumies viihty jo paremmin sitterissä tai peiton päällä lattialla voimistellen. Yöt me nukutaan usein yhä vierkkäin ja silloin vauva onkin tyytyväisin ja rauhallisin myös päivällä.

Muuten hienoa, että olette jostakin saanut infon tästä tuotteesta! Mistähän? Omassa (yliopistollisessa  sairaalassa) tätä apuvälinettä ei vielä viime vuonna tunnettu, mutta toiveita esittämällä yksi kokenut hoitaja laittoi nuoremmat asialle ja sieltä netin kautta sitten saimme vinkin vuokrasängystä. Jippii netti! Ja jippii ihana kätilö!

P.s. Kokeilkaahan myös kantoliinaa kun vauva kasvaa - silloin näkee heti hengitykset yms.  - saa läheisyyttä ja ruokintakin voi onnistua toisinaan kätevästi pystyasennossa vaikka blogin äärellä. Ihan vain vaihtelun vuoksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Oisit ostanut vaan kunnon häkkisängyn suoraan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija (13:06): Eikös olekin. Miellyttää myös sisustussilmältään hyvin tarkkaa Rouvaa.

Vierailija (13:20): Tiheä syöttäminen johtuu tytön pienestä koosta. Syöttämistiheyttä voi harventaa sen jälkeen, kun hänen painonsa nousee yli kolmen kilon. Tällä syömätahdilla siihen ei kyllä mene kovin pitkään :)

Minuskis: Kiitos! Kokeilin itse asiassa eilen ekan kerran kantoliinaa. Mukavalta tuntui, mutta aika nopeasti hänelle tuli sitten nälkä ja sen myötä suuri harmistus.

Ananas: Pyörissä ei ole valitettavasti lukituksia, ainakaan tässä meidän yksilössä. Voisihan sitä tiedustella Vaavilta.

Raakel: Tuo kuvassa näkyvä valkoinen pitsijuttu on itseasiassa pieni virkattu peitto.  Näkösuoja-asia pitää hoitaa erikseen, kun sille tulee tarve. Vaavisängystä me kuulimme kavereilta. Ja tuossa tulikin jo kerrottua, että kantoliinan treenaus on aloitettu!

Vierailija (16:32): Miksi?

kolmen lapsen äiti (Ei varmistettu)

Hei!
Meillä oli tuossa virassa kaikilla lapsilla sitteri ja kova kantokoppa, mutta tuo olisi ollut tarpeen välilä, kun on kätevä liikutella ja siellä saa vauva turvaan koirilta sekä isoilta sisaruksilta.

Meilläki piti esikoista syöttää ekat pari viikkoa 3 tunnin välein, kun painoi syntyessään vain 2,6 kg. Tosin viikon iässä oli jo yli 3 kg, kun kävin tuttavan kanssa neuvolassa punnitsemassa, mutta eka käynti (kotikäynti siihen aikaan) oli vasta 2 viikon iässä ja sit uskalsin antaa vauvan nukkua pidempään kuin 3 h kerrallaan.

Tuota hengitystä tulee tarkkailtua aika pitkään..itsekin olen jokaisen lapsen kohdalla sitä vahtinut ja ehkä se meni aina ohi siinä vaiheessa, kun vauva alkoi liikkua vähän itse, että saattoi luottaa, että vaihtaa asentoa jos se on huono. Kyljellään olen kaikki nukuttanut ja vuoroöin vaihtanut kylkeä, että tulee lituskaa päätä.

Vieressä on meillä kaikki olleet aina ekasta yösyötöstä lähtien, lähinnä minun ja seinän välissä ja siinä on hyvin pärjänneet :) Isin ja äidin väliin vauva jäi joskus välillä vahingossa tissitellessä, mutta pääsääntöisesti yritin saada vauvan aina mun ja seinän väliin. Toki kuopuksen kohdalla meitä oli alkuun 5 henkeä samassa sängyssä aika ajoin ja sit kyllä äiti yleensä lähti vauvan kanssa evakkoon keskimmäisen sänkyyn. Sai nukkua rauhassa :)

Sun kirjoituksia on kyllä kiva lukea :)

Tsemppiä ihanaan vauva-arkeen :)

Kristaliina
Puutalobaby

Yllättävän kivan näköinen tuo Vaavisänky! Näin siitä ilmoituksia Kättärin Lastenpoliklinikan (keskosvauvojen osasto) ilmoitustaululla, mutta jotenkin sen kuvan perusteella kuvittelin, että se on joku superankeus. Mutta nättihän se on, ja etenkin tuon pitsiliinan kanssa!

Meilläkin on nukkumajärjestelyt edelleen ajankohtaisia. Alussa en uskaltanut ottaa minipientä vauvaa viereen, kun hän oli niin heiveröinen (Silva kun oli kotiinpääsyn aikaan vain 2300 g), mutta nyt alkaa jo minullakin varmuus kasvaa niin, että voisin kokeilla vieressänukkumista. Itseäni kyllä kauhistuttaa edelleen se ajatus päällenukkumisesta, vaikka kuinka sanotaan, että niin ei voi käydä. Mietin aina, että entä jos JUST mulle kävisikin niin...

Toistaiseksi siis meidän vauvaparka nukkuu (niisk) siinä ankeassa pahvilaatikossa - joka on kuitenkin meidän sängyssä. "Kärräyskäytössä" ja laskupaikkana alakerrassa meillä on Stokken ihana tällainen:
http://www.vaunuaitta.fi/popup_add_image.php?pID=1960

Suloinen tyttö, onnittelut!

Vierailija (Ei varmistettu)

Enpä ole kuullutkaan tuollaisesta vuokrattavasta sängystä. Mahtava idea ja kivan näköinen sänky. Pyörät olisivat sängyssä tosi kätevät. Me yritettiin alkuun nukuttaa lasta äitiyskopassa (olin jopa ommellut siihen kauniin sisustan ja reunalakanan, ettei näyttänyt pahvilaatikolta), mutta ei hän siellä viihtynyt. Syömisvälitkin piteni, kun otettiin hänet perhepetiin nukkumaan. Meillä ei tosin olisi tarvinnut herättää 2 tunnin välein, kun vauva teki sen ihan itse, vaikka se ei olisi ollut tarpeellistakaan. Mä nukuin aina miehen ja vauvan välissä, kun äidit ei ikinä kierähdä vauvan päälle. Miehistä tätä ei kait luvata, raskasunisia kun voivat olla ainakin jotkut. Niin ja se hengityksen tarkastaminen ei ole loppunut vieläkään kokonaan ja lapsi on kohta 5 ja 1/2 VUOTTA.Mutta minkäs neurootikko itselleen voi ;) Puolutuksena tälle lapsen vastasyntyneenä sairastama keuhkokuume, joka vaati tehohoitoa ja hengityskonehoitoa.
Onnea vielä kovasti pienestä suloisesta tytöstä!

Tasaraita

Varokaa vaan, vaavisängystä luopuminen on vaikeaa. Meillä oli vaavisänky lopulta 6kk kun se vaan oli niin kätevä. Lapsi ei siihen suoraksi mahtunut enää 5kk jälkeen mutta makoili siellä jalat nostettuna takareunan päälle. Ei siis nukkunut siinä enää öisin mutta emme raaskineet luopua sängystä kun se mahdollisti helposti äidin suihkuun pääsyn myös silloin kun olimme lapsen kanssa kaksistaan kotona. Nyt pikkumies nukkuu taas meidän vieressa ja pyörii ja potkii niin ettei me miehen kanssa sinne kohta enää mahduta. Pitäisi kai kohta opettaa nukkumaan omassa huoneessaan. Pinnasänky kun ei meidän makuuhuoneeseen mahdu.

Tommi K
Isyyspakkaus

 

Ananas: En muistanutkaan vastata tuohon patja-asiaan, eli kyllä, sängyn mukana on superlon-patja.

Kolmen lapsen äiti: Kiitoksia!

Kristaliina: Kiitos! Eipä tämä meidän kirppukaan niin hirveän iso ollut kotiutuessa, alle 2700 g. Hyvin se teidänkin pienokaisenne näyttää kasvaneen kuvien perusteella :) Tuo Stokken hommeli näyttää oikein kivalta. Mietiskelin muuten siellä Kättärillä makoillessa, että olisipa ollut hassua, jos oltaisiinkin oltu samaan aikaan Haikaranpesässä ja kirjoiteltu omia palstojamme viereäkkäisissä huoneissa :D

Vierailija (19:43): Kiitos. Niinhän ne sanoo, että se huoli alkaa ensimmäisestä positiivisesta raskaustestistä ja loppuu joskus, kun lapsi täyttää 40 vuotta. Jos silloinkaan.

Tinttinen: Ou nou. Toivotaan että tämä kaveri viihtyy siinä vaiheessa sitterissä, joka saatiin kaverilta lainaksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Heh, meidän lapsi oli ilmeisesti askeetikko vauvana, kun viihtyi niin hyvin pahvilaatikossa! Hän nukkui äitiyspakkauksen laatikossa eikä sen jälkeen meinannuut millään tottua pinnasänkyyn sitten kun sinne yritettiin saada nukutettua. Viikkoja meni totutellessa ja harkitsimme jo vakavasti isomman pahvilaatikon hankkimista, kun laatikko oli käynyt ahtaaksi. :D Nukkui hän kyllä aika paljon vanhempien välissäkin ja se oli toinen paikka joka kelpasi laatikon lisäksi.

Vaavisänky vaikuttaa kätevältä ja olisin itsekin saattanut siihen päätyä, mutta koska meidän koti on kahdessa kerroksessa, se ei olisi toiminut meillä.

Neenee (Ei varmistettu)

Ihana vauva! Naikkarillakin oli noita mainoksia, mut se vaan jotenki jäi. Siinä pahvilootassa nukkui meidänki vauva, kunnes kädet ylsivät paukuttamaan reunoja ja pinnis kutsui (näytti niin karmeen pieneltä isossa punkassa). Stokken Sleepiä on täälläki kateltu. On kuulemma hirveen kätevä.

Mekin kotiuduttiin kättäriltä (painoa tuolloin 2300g) eikä kukaan neuvonu herättämään vauvaa yösyötöille. Hirveästi tuntuu nuo ohjeet vaihtelevan ihan sen mukaan, kuka niitä antaa o.O

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin matkoilla ja palasin nyt kotiin, ihania uutisia täällä - onnea! Miten kauniisti olet tyttärenne syntymästä kertonutkaan (sniff).

Vierailija (Ei varmistettu)

Miten kauan vauva voi seljällään nukkua ettei tule littanaa takaraivoa ja voiko vatsallaan vauvaa nukuttaa?

eliina (Ei varmistettu)

Naistenklinikalla on ihan samanlaiset sängyt ja tykästyttiin niihin kovasti...ja kahden kotiyön jälkeen tilattiin vaavi-sänky kotiin (eka yö äp-laatikossa, ei hyvä kunnei näe pientä, toka yö pinnasägyssä, liian iso ja kaukana). Palvelu oli kyllä loistavaa, soitto klo 14 ja tilaus vetämään, seuraavana päivänä ennen puolta päivää postipuksu toi sängyn!

Ekat 2 viikkoa oli tosi kätevää kun lapsi nukkui yö- ja päiväunet vaavissa ja oli helppo kärrätä mukana..erityisesti kun itse oli fyysisest rikki oli kiva kunnei tarvinnut lattialta tms. kauheasti nostella. Sen jälkeen maailma alkoi kiinnostaa liikaa ja vaaviin laitto päivällä sai aikaan parun, mutta yöunet (tai no, yön ekapätkä maittaa vaavissa hyvin, lapsi nukutetaan olkkarissa muun perheen kanssa ja sitten kun äiti menee nukkumaan kärrätään sänky makkariin).

Nyt 2kk iässä on sitten alettu vähän harkita pinnasänkyä, kun lapsi on niin levoton nukkuja että on useampana yönä tullut herättyä siihen että pieni lyö päänsä laitoihin...ensiapuna tosin on laitettu pehmustetta laitoihin kun vaavi on silti muute kovin kätevä.

Niin ja ettei unohtuisi, onnittelut suloisesta tyttärestä ja kiitokset kivista blogeista, oon seurannut putkiremppapäiväkirjaa ja ihastellut teidän tyylikästä kotia (ja pitkää pinnaa rempan kanssa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Me jäätiin myös koukkuun Vaavi-sänkyyn... kaksi kertaa jouduttiin ottamaan kuukauden pidennysjakso ja nyt kun sänky lopulta jouduttiin lähettämään pois, vieroitusoireet on kovat. Yösänkynä se oli alkuun mainio, kun sai vauvan ihan kasvojen viereen mutta kuitenkin omaan sänkyyn ettei oma yöuni kärsi vauvan varomisesta. Oli helppoa kun vauvan pystyi illat pitämään vieressä olohuoneessa ja kärräämään sitten makuuhuoneeseen kun itse meni nukkumaan. Muutaman kuukauden iässä joutui sitten öiksi siirtymään pinnasänkyyn kun pituus kävi ahtaaksi, mutta päiväsänkynä se toimi edelleen mainiosti tyynyn kanssa. Tyttö oleskeli siis puoli-istuvassa asennossa sitterimäisesti. Viihtyi tosi hyvin kun oli mukana kuvioissa koko ajan eikä lattiantasolla. Isommat sisarukset rakastivat vauvan kuskailua ympäriinsä sängyn kanssa. Suikussakäynti oli myös todella helppoa. Loppuvaiheessa tyttö jopa istuskeli ilman tukea sängyssä. Sitten kyllä alkoi hirvittää että onnistuu jotenkin kiipeämään sieltä laidan yli jos silmä välttää. Eli pakko siitä oli lopulta luopua, vaikka sydäntä särki :)

Tämä kuopus on ainoa meidän lapsista joka jätti yösyönnit nelikuisena ja puolivuotiaana nukkuu jopa 12h yöunet putkeen, liekö sitten osittain Vaavisängyn ansiota :)

Tommi K
Isyyspakkaus

 

Vierailija (22:35): Hehee :) Itse sanoin Rouvalle aiemmin leikkisästi, että "minun lapseni ei pahvilaatikossa nuku". En arvannutkaan, että se lause olikin ennustus.

Neenee: Kiitos, onpa kyllä tosi jännä, miten erilaiset ohjeet on annettu. Meille tämä tiheän syöttötahdin vaatimus tuli sekä kätilöltä että lääkäriltä.

Vierailija (07:31): Kiitos! Onneksi nämä jutut jäävät tänne talteen, niin sait luettua tapahtumat myös näin jälkikäteen :)

Vierailija (09:31): Eipä ole kyllä aavistustakaan. Kai sitä päätä suositellaan käännettävän siten, että vauva ei nukkuisi joka kerta sama poski alaspäin. Takaraivo alaspäin ei ole hyvä ajatus maitopuklautusten vuoksi. Tämä meidän kaveri kyllä kääntää välillä itse päänsä puolelta toiselle… Vauvaa saa nukuttaa myös vatsallaan, mutta silloin pitää olla itse vieressä valvomassa, ettei vauva käännä kasvojaan alaspäin.

eliina: Kiitos! Joo, nopea oli kyllä toimitus. Palaan sistusasioihin tässä lähipäivinä. Otin jo toissapäivänä kuvia tytön huoneesta.

Vierailija (11:30): Mahtavaa! Mekin ollaan tilattu sellainen vauva, joka nukkuu öisin ja on virkeä päivisin. Nyt näyttäisi ihan lupaavalta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Koskas on ristiäiset ja ketä tulee kummeiksi?

Mindeka
Ma-material Girl

" Onhan meidän tsekattava vähän väliä, että tyttö hengittää. Milloinkahan sen voi lopettaa..?"

Kohta 10kk kokemuksella; ei ainakaan vielä :D Nukkuva oma vauva on toistaiseksi myös kauneinta, mitä tiedän, joten se tarkistelu jatkuu edelleen, mutta osittain muuttaa muotoaan.

 

Katariinakia (Ei varmistettu)

Onnea tyttövauvan johdosta:)! Meidän pieni prinsessamme syntyi 15.5, myöskin Kättärillä, eli samaan aikaan ollaan vietetty siellä aikaa. Me emme kylläkään olleet Haikaranpesässä vaan osastolla 3.. :)

Tuo sänkynne on mahtava!
Meillä tyttö nukkuu yöt pääsääntöisesti omassa sängyssään, sellaisena toimii suvun "perinnekori" eli pitsillä vuorattu pyörällinen pieni sänky. Olen hieman ennakkoluuloinen vieressä nukuttamisen suhteen, stressaan jo (vaikkakin varmasti turhaan) tulevaa leikki-ikäisen omaan sänkyyn vieroittamista ja haluan totutella pienen siihen jo nyt. Vielä tärkeämpi syy on oma levoton uneni vauvan vieressä, pelkään kääntyväni hänen päälleen, kuuntelen hänen hengitystään ja havahdun jokaiseen äännähdykseen (tai liian pitkään hiljaisuuteen). Asia olisi varmasti eri, jos tyttömme pitäisi syödä yhtä tiheästi kuin teidän daaminne. Meidän kolmikiloinen neitimme saattaa nukkua porskuttaa yöllä 5-6 tuntiakin putkeen, joten oma uneni ei ole jatkuvasti katkonaista. Omassa sängyssä nukkumis-järjestely toimii meillä hyvin, pyörällinen sänky on rullattu meidän sänkymme viereen, joten yletyn vaikka paijaamaan pientä tuhisijaa. Turvaa neiti saa öisin kapalosta ja päivisin läheisyyttä kenguruhoidolla ja ylettömällä halimisella ja sylinukkumisella.

Se hengityksen tarkkailu on muuten vaativaa puuhaa - varsinkin yöllä pimeässä!

Tsemppiä teillekin uuteen elämään pienen kanssa :)

-S (Ei varmistettu)

Vaavi sänky on täydellinen! Meillä oli pojulla myös kyseinen sänky.
Yksin ollessa oli kätevää ottaa vauva sängyllä mukaan kylpyhuoneeseen ja käydä itse rauhassa suihkussa. :))

Täällä käydään tarkistamassa vielä reilu vuotiaan pojan hengitys ennen omia yöunia. Ehkä lopetan tarkistuksen, kun täyttää 18? ;)

http://kolmehuonettakeittio.blogspot.com/

Meilläkin vauva on alusta asti nukkunut joitakin pätkiä yöstä vieressä kun se vaan on tuntunut luontevalta ja hyvältä. Tiedustelin vähän huolestuneena asiaa neuvolasta ja nykyään perhepetiä kuulemma suositellaan. Jotkut on ihmetelleet miten uskalletaan, mutta teet niin tai näin niin jonkun mielestä se on ihan varmasti väärin. Kunhan ei oo lääkkeissä tai päihtyneenä niin en näe asiassa mitään ongelmaa, päinvastoin. :)

 

Vierailija (Ei varmistettu)

"Onhan meidän tsekattava vähän väliä, että tyttö hengittää. Milloinkahan sen voi lopettaa..?"

Niin minkä? Sen vauvanko?

Kommentoi