Vaavi sängyssä

Posti toi eilen Vaavisängyn. Vaavisänky on neljäksi kuukaudeksi vuokrattava pyörällinen häkkisänky, jonka vuokrahintaan, 85 euroa, kuuluu myös kuljetukset kotiin ja pois. Tytön ei siis tarvitse enää nukkua äitiyspakkauksen laatikossa, jossa hän ei viihtynyt. En minä kyllä itsekään pahvilaatikossa nukkuisi.

img_4835.jpg

Tyttö on nukkunut ensimmäiset yönsä äidin ja isän välissä, mikä varmasti kauhistuttaa vanhempaa väkeä. Kätilöopistolla kuitenkin vakuutettiin, että heillä ei ole tiedossa yhtään tapausta, jossa vanhemmat olisivat kierineet lapsensa päälle eivätkä olisi olleet silloin joidenkin aineiden vaikutuksen alaisena.

img_4832.jpg

Tyttö myös syö vähintään kahden tunnin välein ja tunnin kerrallaan. Jos hän ei itse herää syömään, hänet pitää herättää. Tämä käy paljon helpommin, kun olemme samassa pedissä. Äiti voi silloin myös torkahtaa, kun tyttö on telakoitunut paikoilleen.

img_4798.jpg

Vaikka Vaavisänkyä ei hetkeen käytettäisikään öisin, se on jo vuorokauden käytössä osoittautunut hyvin käteväksi päiväsaikaan. Kun tyttö ruokailujen välillä nukkuu, häntä voidaan kärräillä huoneesta toiseen, sohvan viereen, kettiöön ja vaikka kylpyhuoneeseen. Onhan meidän tsekattava vähän väliä, että tyttö hengittää. Milloinkahan sen voi lopettaa..?

Kommentit (25)
  1. ”Onhan meidän tsekattava vähän väliä, että tyttö hengittää. Milloinkahan sen voi lopettaa..?”

    Niin minkä? Sen vauvanko?

  2. Meilläkin vauva on alusta asti nukkunut joitakin pätkiä yöstä vieressä kun se vaan on tuntunut luontevalta ja hyvältä. Tiedustelin vähän huolestuneena asiaa neuvolasta ja nykyään perhepetiä kuulemma suositellaan. Jotkut on ihmetelleet miten uskalletaan, mutta teet niin tai näin niin jonkun mielestä se on ihan varmasti väärin. Kunhan ei oo lääkkeissä tai päihtyneenä niin en näe asiassa mitään ongelmaa, päinvastoin. 🙂

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *