Välikausihaalarit

Kun tuli eilen mainittua nuo lapsen päiväkotivaatteet, niin pitää heti perään ihmetellä puoliääneen paria samaan aiheeseen liittyvää asiaa.

IMG_1729.jpg

Uusi pipo ja välikausihaalarit – nämä vaatteet on nimikoitu

Ensinnäkin mikä ihme on välikausi? Menin ostamaan kurahaalaria, mutta myyjä puhuikin välikausihaalarista.

Tietysti minä sanan merkityksen ymmärsin sen kuultuani, mutta en ole esimerkiksi koskaan ostanut itselleni välikausitakkia. Kyllä se on ollut vaikkapa syystakki. Sitten jos vielä miettii, että kyseistä vaatetta käytetään noin elokuusta marraskuuhun ja taas maaliskuusta kesäkuuhun, kyllä tämä välikausi taitaa olla Suomessa se varsinainen päävuodenaika ja ne kaksi muuta poikkeustiloja, jotka vaativat erityisen vaatetuksen.

Sitten vielä kauppojen valikoimasta.

Viime talvena ja keväänä tyttö ei tietenkään vielä tarvinnut minkäänlaisia haalareita, joten meillä oli edessä koko ”välikausi-” ja talvivaatekerran hankkiminen. Oli vielä elokuun loppupuoli, kun menin kolmisen viikkoa sitten lastenvaatekauppaan ja kyselin, millaisia syyshaalareita heillä olisi valikoimissa.

”No ei itse asiassa juuri minkäänlaisia, sillä välikausivaatteet tulevat myyntiin talvella eikä syksyä varten tule uutta mallistoa.” Siis mitä?!? Että syysvaatteet olisi pitänyt ostaa jo viime talvena? Valikoimissa olisi ollut yksi maastokuvioinen puku, mutta se oli jotenkin liian… poikamainen.

Rouva yritti sitten seuraavana päivänä paremmalla onnella toisesta kaupasta, tarkemmin sanottuna Kampinkeskuksen Polarn O. Pyretistä. Siellä valinnanvaraa oli vielä, mutta sielläkin myyjä kertoi, että Rouva oli liikkeellä juuri oikeaan aikaan: syyskuun puolella välikausihaalarit olisivat todennäköisesti jo loppu. (Epäilen tosin, että lämmin syksy on hidastanut niiden menekkiä.)

Rouvalle kerrottiin myös, että juuri nyt kannattaa hankkia myös talvihaalarit, jotta saa varmasti sen mallin ja koon, minkä haluaa. Niitä ei kai sitten ole enää talvella jäljellä. Eikö tässä ole jotain hassua? Vinkkinä siis kaikille, jotka aikoivat hankkia talvihaalarit joskus myöhemmin: älkää odottako pidempään vaan hankkikaa ne nyt.

Meillä on nyt sitten POP:ia sekä tälle että kahdelle seuraavalle kaudelle. Kesävaatteet pitääkin varmaan ostaa heti tuossa joulun jälkeen.

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe
Kommentit (44)
  1. Kurahousut kannattaa ostaa yhtä koko isompana mitä haalari on, niin ne saa sopivasti kiskottua siihen päälle.
    Meillä on ihan kurapuku karmeille kaatosade&loskasäille, missä on fleecevuori-päiväkodin tädit kehuneet aina.

  2. Höh. Aina on lapsille (3 kpl) löytynyt vaatteet ihan siihen vuodenaikaan kun niitä on tarvittu (mitä ei ole käytettynä sattunut löytymään). Viimeksi tänään ostin välikausitakit. Ja tammi-helmikuussa olen ostanut jollekin lapselle uudet talvikengät, kun entiset eivät kertakaikkiaan enää mahtuneet. En tosin ole kovin nirso lastenvaatteiden suhteen. Kuivana ja lämpimänä ovat pysyneet.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *