Valkosuklaa-puolukkapuffetit

Kaupallinen yhteistyö: Pingviini

Pingviinin Puffet on yksi niistä jäätelöklassikoista, jotka muistan omasta lapsuudestani. Keksin ja jäätelön yhdistelmä on yksinkertaisuudessaan paitsi nerokas myös vastustamaton!

Tähän Pingviini-jäätelöpostaukseen tein puffetit itse ja käytin keksien sisällä Pingviini-puolukkajäätelöä. Keksien resepti on sovellettu Maku.fi:n puffet-reseptistä, mutta lisäsin siihen myös puolukkajauhetta ja valkosuklaarouhetta, kun muistin, miten ihania puolukka-valkosuklaakeksejä Rouva teki aiemmin. Käytin taikinassa myös ruskeaa sokeria, joka antaa taikinalle oman lakritsaisen arominsa.

IMG_0026-2.jpg

Puolukkajäätelö on Pingviinin juhlamaku Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi, ja se on tullut kauppoihin aivan hiljattain. Jäätelö on vaniljakermajäätelöä, ja siinä on puolukkakastikeraita.

IMG_0009-2.jpg

Valkosuklaa-puolukkapuffetit (n. 8 kpl)

Ainekset

  • 125 g voita
  • 2 dl ruskeaa sokeria (tässä kookossokeri)
  • 1 kananmuna
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl puolukkajauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 pkt Pingviini-puolukkajäätelöä

Valmistaminen

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella
  2. Lisää kananmuna edelleen vatkaten
  3. Hienonna valkosuklaa veitsellä ja sekoita suklaa ja kuivat aineet keskenään
  4. Yhdistä kuivat aineet vaahtoon
  5. Peitä taikina tuorekelmulla ja nosta se jähmettymään jääkaappin vähintään tunniksi, mielellään yön yli
  6. Leikkaa pahvista jäätelöpaketin päädyn kokoinen kaava
  7. Kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy ja leikkaa kaavan avulla suorakaiteen muotoisia keksejä. Painele keksien pintaan reikiä cocktail-tikulla
  8. Paista keksejä 5 – 6 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja jäähdytä ne. Varo polttamasta keksejä, sillä se käy tummalla taikinalla helposti. Keksit saavat jäädä pehmeiksi
  9. Leikkaa jäätelöstä parin sentin paksuisia siivuja ja laita ne kahden keksin väliin
  10. Laita puffetit jähmettymään pakastimeen hetkeksi, sillä jäätelö sulaa nopeasti.

IMG_7735.jpg

Taikina on erittäin helppoa leivottavaa eikä se tartu kiinni kaulimeen. Ja voi älytön, miten hyvältä se maistuu! Sitä olisi voinut syödä pelkiltään suklaatryffeleinä, ja niin ehkä vähän teimmekin. Puffeteja olisi saattanut tulla kahdeksankin, mutta jäljelle jäänyt taikinani riitti vain kuuteen.

IMG_7760.jpg

Tyttö sai myös painella osasta taikinaa pieniä sydänkeksejä omalla muotillaan.

IMG_7781.jpg

Keksit voi hyvin tehdä myös ilman puolukkajauhetta ja valkosuklaatakin, jolloin lopputulos muistuttaa enemmän klassista puffetia. Valkosuklaarouhe näyttää kuitenkin hauskalta tummassa keksissä.

IMG_0006-3.jpg

Keksejä ei tällä kertaa riittänyt koko jäätelölle. Harmillista, jouduin siis syömään loput jätskit ihan näin raakana. Mmm…..

IMG_0011-2.jpg

Hauskaa jäätelöpäivää kaikille ystäville!

IMG_7810.jpg

(Psst, muista myös Veriappelsiinipirtelö! Ja katso lisää Pingviini-jäätelöreseptejä Pingviinin sivuilta.)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *