Vara-aurinko

Hyvät uutiset: vuorokauden valoisa aika ei tästä enää paljoa vähene, ja päivä alkaa pidentyä jo ensi viikolla. Huonot uutiset: aika pimeää seuraavina kuukausina on silti. Onneksi meillä on nyt uusi vara-aurinko, joka tuo hieman lisävaloa hämäriin päiviin.

IMG_4688-2.jpg

Vara-aurinko on tarkemmin sanottuna Innoluxin Tubo-kirkasvalolaite, jonka runko on vaaleaa saarnia.

IMG_0006-2.jpg

Valaisin on sopivan pieni säilytettäväksi ikkunalaudalla, ja se on helppo siirtää keittiön tai olohuoneen puolelle tai vaikkapa ruokapöydälle sen mukaan, missä valoa milloinkin tarvitaan. Jarkko Ojan suunnittelema selkeä ja tyylikäs muotoilu miellyttää silmää myös silloin, kun valo ei ole päällä.

”Liian kirkasta”, totesi tyttö, kun laitoin valaisimen päälle ensimmäisen kerran, mutta hänkin ehti jo tottua siihen, että enää ei olekaan niin hämärää. Enkä tiedä, kuvittelenko vain, vai onko koko perhe – tyttö mukaan lukien – ollut viime aikoina aiempaa virkeämpi, kun valoa on pidetty päällä iltapäiväisin ja alkuillasta. Joskus luin jostain, että valoa ei saisi kuitenkaan katsella enää iltaisin, sillä se virkistää liikaa. Tiedä häntä.

Aivan täysin auringonvaloa laite ei kuitenkaan korvaa, ja lähinnä luonnonvalossa valokuvia ottavana harrastelijana joudun toistaiseksi ajoittamaan mahdolliset kuvaussessioni viikonloppuihin, kun olen kotona myös päiväsaikaan.

IMG_0011-2.jpg

Iso kiitos Innoluxille tästä jouluyllätyksestä!

Tuote on saatu lahjaksi Innoluxilta.

Kommentit (5)
  1. Mä haluan sitten syväluotaavan analyysin pimeän kauden jälkeen kokemuksistanne siitä, oliko kirkasvalon nauttimisesta oikeasti jotain hyötyä vai löytyikö hyöty lähinnä korvien välistä. Sen perusteella voisin sitten joko A) marssia kauppaan ja ostaa sen lampun tai B) lopettaa tän vuositolkulla jatkuneen haihattelun 😀

    On kyllä tullut tänä vuonna jahkailtua taas ihan huolella, kolmivuorotyö vie tän pimeän ajan taas ihan uusiin sfääreihin. Muutenkin ainut aika vuodesta kun on toistuvasti vaikeuksia saada illalla unta, ja sit kun sitä rytmiä pitää jatkuvasti veivata johonkin suuntaan niin ei hyvä, ei hyvä. Terveisin ”Herätykseen 4,5h eikä väsytä” Huomenna varmaan sit väsyttää. Siihen saakka kunnes pitäisi mennö nukkumaan. Että auttaiskohan kirkasvalolamppu?

    1. Pidetään mielessä 🙂 Muistuttele, jos ei ala kuulua! Toki nythän me ollaan melkein kuukausi täältä pois paikassa, jossa on jo muutenkin valoisampaa.

    2. Jop, sama täällä! Tahdon tietää auttaako se oikeasti, ni tiedän et kannattaako sit tuhlata moiseen. 😀

  2. Oi olen haaveillut moisesta kapistuksesta meillekin!

    1. Se on kyllä hieno!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *