Varaslähtö kantokiertueelle

Isyyspakkaus

Osallistun Ipanaisen järjestämään Kantokiertueeseen, jossa Tulan kantoreppu kiertää kahden ja puolen kuukauden ajan bloggarilta toiselle. Minun osuuteni kiertueesta alkaa oikeastaan vasta huomenna, mutta minäpäs aloitinkin sen jo tänään!

Reppu saapui postiin, Rouva oli illan poissa ja minulla oli sopivasti asiaa kaupungille, joten reppu pääsi heti käyttöön. Taas kaikki voittivat!

Illan miespisteet jaettiin ysiratikassa ja Verkkokaupassa.

Ensimmäisenä kohtelias kanssamatkustaja tiedusteli, haluaisinko istua. "Ei kiitos", sanoin, mutta istahdin sitten toisaalle. Paikallaan oleminen oli ilmeisesti liian ikävystyttävää, ja kun tyttö alkoi harmistua, käyskentelin loppumatkan raitiovaunun sillalla.

"Biutiful beibi", kehui iäkkäämpi rouva. "Thanks", vastasin ja ihmettelin miksi selvästi suomenkielinen ihminen puhui minulle englanniksi. Näytin varmaan turistilta, kun otin itsestäni kuvia kännykkäkameralla.

Tyttö nukkui koko paluumatkan. Matkalla nuori nainen ihasteli reppua ja tiedusteli, mistä olin sen saanut. Hänellä oli kuukauden ikäinen vauva, ja hän etsiytyi saman tien Ipanaisen sivuille iPhonellaan.

Nyt mietin, miksi juuri tänään näin moni otti minuun kontaktia. Pitäisiköhän käyttää useammin pallokuosia?

Osuuteni Kantokiertueella jatkuu 7.10.2012 saakka.

Lisää Kantokiertueesta Facebookissa. (Klikkaa 'Liity', niin osallistut Tulan kantorepun arvontaan.)

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Sori tämä on nyt AIVAN asiaton kommentti (varsinkin näin äiti-ihmiseltä) - mutta joskus ammoisina sinkkutyttöaikoina tuli todettua, että pallokuosivaatteilla saa aina :D

eimullamuutasorijamoi :)

Minttu MAMI GO GO (Ei varmistettu)

Olen huomannut saman, ei pallokuosista, vaan että ihmiset lähtestyy ja tulee enemmän juttelemaan kun on lapsi repussa. Kai se on edelleenkin jotenkin hauskan näköistä tai ihmeellistä. Joku parikymppinen mies kysyi multa hiljattain piteriassa, lasta selässä kantaessani, että "eiks toi satu sitä?"

mamigogo.blogspot.fi

Sandels
Sandels seuraa

"Pallokuosi" -reps! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Törmäsin sun kauniiseen vaimoon eilen! Muuten en olis tunnistanut mutta uljaan koiraherran bongasin jo kaukaa. Melkein huikkasin sille (vaimolle en koiralle), että sun miehelläs on huikea blogi mutta ajattelinkin kertoa sen sulle ihan screen2screen. :-) Niin että huikea blogi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta tuntuu että kantorepussa kulkeva lapsi on niin söpö, että siitä leviää hyvää fiilistä ympäriinsä (varsinkin ku yleensä vauva viihtyy ja joko suloisesti nukkuu tai tuijottaa silmät ymmyrkäisenä maailmaa ja ei huuda ;)). Meillä liikutaan pääosin Manducan kanssa (ei pallokuosia ;)) ja silloin tulee kanssaihmisiltä positiivista palautetta ihan säännöllisesti, rattaiden kanssa harvemmin (enempi tulee sellainen olo että "taasko toi ronttaa noi vaunut tähän muiden ihmisten tielle").

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä veikkaan että huomion kerää kombo vauva+ mies! Oma mies ainakin sanoo että naiset tuijottaa ja tulee jutteleen, kun beibe on mukana kantorepussa... Eikä sillä näyttänyt olevan paljoa vauvaoksennusta hiuksissa tms muuta huomionkerääjää ulos mennessään :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä myös Tula ahkerassa käytössä ja olen huomannut saman, että huomiota satelee ihan eri tavalla kuin vaunujen kanssa liikkuessa. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että ainakin yksi ihminen avaa sanaisen arkkunsa liikkuessamme kodin ulkopuolella kantoreppuillen. Useat kysyvät vauvan ikää tai pohtivat, miten äidin vartaloa lähellä on hyvä olla. Tämän lisäksi meidät jollain tavalla noteeraavat katseet ovat tavallisia - kuka katsoo ihaillen, kuka hämmästyen, kuka epäuskoisesti ("onko tuolla todellakin elävä vauva!?"), kuka muuten vain kiinnostuneesti. Toisaalta, huomasin saavamme samankaltaista huomiota myös aikana ennen kantoreppua, jolloin usein kannoimme vauvaa sylissä siitä syystä, että hän ei viihdy vaunuissa. Ehkäpä siis (sylissä tai repussa) kannettu vauva kiinnittää huomion vaunuissa olevaa paremmin.

Näytätte käyttävän Tulaa ilman vauvatukea. Minkä painoinen tyttärenne on? Asettuvatko jalat jo hyvin? Oma pikkuisemme on tytärtänne n. kuukauden nuorempi ja lähestyy vähitellen 7 kiloa (mihin asti suositellaan vauvatuen käyttöä). Nyt alkaa reppu käydä ahtaaksi vauvatuen kanssa, kun pitää jo pukea enemmän vaatetta kuin kesällä. Pojan jalat eivät kuitenkaan ole vielä niin pitkät, että asettuisivat hyvin ilman tuota tukea. Toistaiseksi mennään tuella, vaikkakin hieman ahtaasti.

Onko sinulla muuten tietoa, löytyykö jostain Tulaan sopivaa kantosuojaa? Asia mietityttää näin ilmojen kylmetessä...

Liisa
Osasin!

Mikä on kantosuoja?

Kippuralla/kippurallaaa.blogspot.com (Ei varmistettu)

Kantosuoja on esim kankainen soikio jossa on kuminauha ympärillä, eli puetaan lapsen +repun päälle. Niitä on erilaisilla kuoseilla ja ilmeisesti eri paksuisia.
Vähän hifistellympi on kantopaneeli jota ipanainen myi ainakin vuosi sitten. Sen malli on v ja pitkille sivuillevalitaan sopivat vetoketjut jotka sopii kantajan takkiin. Näin lasta voi kantaa oman takin alla eikä varmasti palele.
Hifistelyn korkein luokka on erilliset kantovaatteet, joiden alle on suunniteltu tilaa lapselle. Esim takkeja ja ponchoja ;)

Jyviä ja ohdakkeita

Meillä oli Babyidean kantosuoja, joka ajoi asiansa mainiosti sekä liinan että kantorepun kanssa.

Kannettu vauva kerää uteliaita ihmisiä ympärilleen koiranpennun lailla. :)

 

Liisa
Osasin!

Kiitos selvityksestä Kippuralla. Itsekin olen aloitteleva kantaja ja tunnen ennestään kantopaneelin, kantotakin ja myös kantokaulurin, mutta kantosuoja oli taas uusi juttu. :)

Kommentoi