Värikylpy

Isyyspakkaus

Mitä tapahtuu, kun otetaan

  • 1 kpl lapsia, joka tykkää läträtä ruoalla ja sotkea sillä itsensä ja ympäristönsä,
  • värjättyä ruokaa,
  • sormivärejä ja
  • pahvia?

Ei juuri mitään.

Ei tuntunut meidän tyttö ymmärtävän värikylvyn konseptia, tai sitten vuorossa olleet vihreä ja keltainen eivät olleet väreinä tarpeeksi kylpyinspiraatiota herättäviä.

Kun kastoin hänen kätensä sormiväriin, hän näytti lähinnä hämmentyneeltä ja tuijotteli sen jälkeen kysyvästi vihreää kättään.

"Kyllä tämä keinuminen on enemmän minun juttuni!"

Kommentit

Piipo79

Meillä on käyty kahdesti värikylvyssä. Viimeisimmällä kerralla väreiksi tarkoitetut pensasmustikat maistuivat niin hyvin, ettei maalaamisesta tullut mitään. Tyttö seisoi mustikkaboxin vieressä ja veteli mustikoita puoli rasiaa toisen samanikäisen kaverinsa kanssa! Ehkä siis myöhemmin meilläkin...

Tommi K
Isyyspakkaus

Hah! Mäkin uskon, että marjat päätyisivät ihan muualle kuin paperille. Mutta kesäkurpitsa-tomaattivuoalla tai spagetti-bolognesella taidetta syntyisi varmasti jo enemmän.

Tänään muuten puistossa tarjolla ollut lohikeitto maistui niin hyvin, että ajattelin tehdä sellaista kotonakin.

Piipo79

Heh, tosiaankin. Meillä maistui myös. Olimme tällä kertaa Mustakiven puistossa Vuosaaressa!

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Heh, meidän värikylpyreissulla kävi aikanaan samalla tavalla. :D Taisi äiti maalata enemmän kuin poika. Ja ne mustikat! Niitä vaan veteli nassuunsa tyytyväisenä. Kotonakin kerran kokeiltiin, mutta ei tullut mitään muuta kuin kädet ja nassu sotkuun. Vaikka hauskaa tuntui naperolla siitä huolimatta olevan! :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Oi ei, kotona en viitsisi edes lähteä yrittämään :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kokoon keitetty punajuurten keitinliemi ja mustikoiden sulatuksessa syntyvä mehu toimivat myös hyvin siihen tarkoitukseen. Nehän on sitten niitä perinteisiä äitien- ja isänpäivänlahjoja :)

MarjaH (Ei varmistettu)

Kun käyttää mustetyynyä, jäljestä tulee siisti ja siinä näkyy hauskasti kaikki uurteet :)

Kippana (Ei varmistettu)

Värikylpyyn ei välttämättä kannata suhtautua niin, että siellä kuuluisi syntyä jotain siihen paperille, tai että lapsen kuuluisi olla samalla tavalla innoissaan kuin keinuessa tai muuten fyysisesti riehuessa. Totta kai jotkut lapset riehaantuvat väreillä leikkimisestä ja maalaamisesta ja silminnähden nauttivat olostaan, mutta ihan yhtä arvokasta on ihmetellä ja hämmentyä - sehän tarkoittaa lapsella pitkälle samaa kuin pohtiminen aikuisilla. Pienen lapsen piirtäminen tai maalaaminen ja sitä kautta värikylpykään ei ole samalla tavalla tavoitteellista kuin aikuisen tai isomman lapsen: ei ajatella, että "minä piirrän nyt kukkasen", jolloin lopputulos on tärkein, vaan se itse piirtäminen ja jäljen tekeminen - prosessi - on merkityksellinen. Jopa silloin, kun mitään jälkeä ei (vielä) synny.

Kommentoi