Vaunujen valinnan vaikeudesta

No nyt ne ajattelevat, että eikö se mies ole vieläkään saanut lastenvaunuja hankittua (ks. Ei tullut vaunuja, tuli norsu). Miestenhän pitäisi innoissaan vertailla vaunujen teknisiä ominaisuuksia ja lisävarustelua. Äitini on myös luvannut ostaa vaunut ja ehtinyt muistuttaa asiasta jo niin monta kertaa, että pelkästään se olisi hyvä syy tehdä päätös pian.

vaunujen_ostamisen_vaikeudesta.png

Mutta totuus on se, että en ole edes jaksanut ottaa selvää, missä vaunuja myydään. Internetissä juu, mutta en minä sinne nettiin voi mennä renkaita potkimaan tai testaamaan, miten helposti etupyörät kääntyvät.

Bugaboon Cameleoneja on suositeltu, ja olen jonkin aikaa seurannut Huuto.netiä, myisikö joku niitä käytettyinä. Myy kyllä, muttei oikean värisinä.

Vaunuja ostaessa pitäisi ottaa huomioon myös käyttötarkoitus, vuodenajat, auton tavaratilan ja hissien koot, renkaiden huollettavuus ja tavarakorin tilavuus – näin niin kuin alkajaisiksi. Ja lopulta vaunuja pitäisi kokeilla ”kaikessa rauhassa”, kuten vantaalainen äiti neuvoo Vauva-lehden numerossa 3/2012. Hänen kerrotaan tietävän, mistä puhuu, sillä hän on hankkinut kahdelle pojalleen jo reilut kahdetkymmenet vaunut ja rattaat. 

What!?! Siis mikä niissä aiemmissa ostoksissa on mennyt pieleen, jos on noin monta kertaa pitänyt yrittää uudelleen? Voiko tässä siis käydä niin, että ostan tuhannen euron kärryt, ja totean muutaman kuukauden päästä, että tarvitsenkin ne vaunut, joissa on ”työntösuunnan vaihtava heittoaisa”? Mitä hittoa se edes tarkoittaa?

Olin oikeastaan jo päättänyt taipua Cameleonin suuntaan ihan suositusten perusteella, mutta Kemikaalicocktail-blogin pari vuotta vanha juttu vaunujen myrkyllisyydestä sai epäröimään. Ainoat myrkyttömiksi todetut vaunut ovat kuitenkin niin perhanan rumat, että antaa niiden loistaa neonvihreyttään jossain muualla. Kaverit ovat myös vakuutelleet, ettei se lapsi niitä vaunuja imeskele ja vaatteet päällä se siellä nukkuu.

Nyt vaan pitäisi etsiä kauppa, jossa niitä Cameleoneja voisi käydä työntelemässä. Ehkä jo ihan heti huomenna.

Kommentit (17)
  1. Hieman jälkijunassa liityn tähän keskusteluun, mutta ihanaa, että muutkin jakavat saman ihmettelyn kuin itsekin vaunuviidakossa seikkaillessani. Suorastaan järkytyin Vauva-lehdessä 3/2012 ollutta juttua vaunuista, joissa ko. äiti kertoi hankkineensa reilut kahdetkymmet vaunut ja rattaat kahdelle lapselleen. Kyllä hänellä voi olla paljonkin tietoa eri vaunuista, mutta en usko hänen silti olevan kummoinenkaan asiantuntija vaunujen suhteen, jos täytyy noin monet eri vaunut ja rattaat hankkia kahden lapsen aikana. Lieneekö enneminkin kyse shoppailuhimosta? Kalliimman puoleisesta sellaisesta…

    Lisäksi olen erittäin hämmentynyt ihmisten (lähinnä naisten) kommenteista keskustelupalstoilla, joissa he kehuvat maasta taivaisiin hyökkäysvaunuiksi kelpaavia vaunujaan, joilla pääsee muitta mutkitta umpihangessa ja metsän ryteiköissä, hiekkarannoista puhumattakaan. Heti seuraavassa lauseessa he tietenkin kehottavat hankkimaan myös ”ne näpsäkät matkikset (=matkarattaat)”, jotka on helppo ottaa mukaan autoilureissuille ja joita on kiva työnnellä kaupungilla ja kaupoissa helpon liikuteltavuuden ansiosta. Siis anteeksi, nyt en ymmärrä?! Laittaisinko siis kaikki mahdolliset maasto-ominaisuudet omaaviin vaunuihin ensin kiinni 500-900 euroa, joita käyttäisin aina, kun janoan umpihankeen tarpomaan tai tutkimaan kävelytiettömiä metsiköitä, ja sitten ostaisin vielä ne 100-200 euron ”matkikset”, jotka eivät ominaisuuksiltaan ole kummoiset ja todennäköisesti työnnettäessä valitsisivat omia polkuja minun tahdostani riippumatta, mutta jotka on niin kivan pienet ja kevyet kaupunkiin?

    En ymmärrä missä todellisuudessa nämä ihmiset elävät tai kuinka valtavat säilytysmahdollisuudet (ja lompakot) heillä on, mutta itse ainakin hartaasti toivon onnistuvani löytämään vaunukaupoilta yhdet sellaiset vaunut, jotka vastaisivat tarpeitani. Myönnän, että noita tarpeita on vaikea varmaksi etukäteen tietää, kun ensimmäistä lasta täälläkin ollaan saamassa, mutta sitäkin tarkempaan olen kuluneiden seitsemän kuukauden aikana yrittänyt miettiä millaisissa tilanteissa ja paikoissa vaunujen kanssa olisi tarpeen liikkua.

    Markkinoilla on lukuisia vaunumerkkejä ja -malleja, ja ainakin nyt uskon, että olemme löytäneet tällä tietoa meidän tarpeisiimme sopivat yhdistelmät, joilla toivottavasti pärjätään koko lapsen vaunuttelu- ja ratasikä. Kaikkien näiden sopivien ominaisuuksien kartoittamisessa ja mallien vertailuissa toki vierähti niin kauan aikaa, että hiukan kiire meinaa vaunujen saamisessa tulla; vaunujen toimitusaika 11vk ja vauvan 10vk 😀

    Toivon, että valitsemanne bugaboot ovat teidän tarpeisiin sopivat ja olette niihin tyytyväisiä pikkuisen kasvaessa! Onnea vaunuviidakosta selviytymiselle!

  2. Vaunuissa tosiaan kannattaa ottaa huomioon myös työntäjien pituudet, jos ero vaikka sattuisi olemaan se 25cm. Mut voiks vaunut tosiaan maksaa 1000e? Jösses.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *