Vaunuostoksilla

Isyyspakkaus

"Toimitusaika 6 - 8 viikkoa. Voi olla että menee jopa 12", kertoi Vaunu-aitan myyjä. Ou nou! "Mutta kun lapsemme toimitusaika on jo aiemmin?!?"

Kävimme siis vaunustoksilla. Myyjän konsultaation jälkeen tilaukseen lähti Bugaboo Cameleon, All Black Special Edition. Kuvassa sama kärry hiekan ja oranssin värisenä.

Kävimme aiemmin myös Stockalla, ja he yllättivät kertomalla, että Bugaboita ei tällä hetkellä saa heiltä lainkaan. He ovat kuulemma saaneet niin paljon reklamaatioita hajonneista osista ja varaosia on niin vaikeaa ja hidasta saada, että he harkitsevat nyt jättävänsä Bugaboon kokonaan valikoimastaan. Vaunu-aitassa tätä pidettiin erikoisena, sillä heille ei ole tullut sen enempää reklamaatioita Bugaboosta kuin muistakaan merkeistä. Varaosia heillä taas on itsellään, sillä he tekevät myös esimerkiksi Finskin tilaamat korjaukset.

Bugaboo-yhdistelmävaunuissa pitäisi nyt olla kaikki ne ominaisuudet, mitä keksimme kysyä. Vaihdettavien etupyörien ansioista niillä voi mennä kesällä ja talvella, maalla ja kaupungissa, ja mikä tärkeintä: ne ovat todella kompaktin kokoiset. Ei pitäisi olla mitään ongelmaa bussin, spåran ja pienen hissin suhteen. Niissä on nyt myös se työntösuunnan vaihtava heittoaisa (ks. Vaunujen valinnan vaikeudesta).

Vaunuissa on myös kevyt runko, joten myöhemmin ei sitten (ehkä) ole tarvetta erillisille matkarattaille. No, palataan siihen ensi syksynä. Ainoastaan Brion Go-vaunut olisivat täyttäneet samat kriteerit, mutta nekin vaikuttivat Bugaboihin verrattuna jotenkin massiivisilta. 

Vaunuja piti saamiemme neuvojen mukaan kokeilla ja työnnellä "kaikessa rauhassa". Kokeilimme työntämistä, mutta emme oikein tienneet, miltä sen pitäisi tuntua.

Yritin katsella jonkin aikaa Bugaboita käytettynä, mutta sen verran esteetikkoja olemme, että väritoive pakotti ostamaan uutena. Ja kun kuulin, että toimitusaika on näin pitkä, tilaus oli pakko tehdä nyt eikä voinut enää katsella pidempään.

Kun toimitusaikaa tarkistettiin Vaunu-aitan toiselta myyjältä, hän oli saanut juuri vahvistuksen, että erä näitä mustia vaunuja pitäisi lähteä Hollannista neljän viikon päästä. Huikkasin jälleen vatsalle: "Et sitten tule yhtään aiemmin."

Kommentit

Haiduk (Ei varmistettu)

Tonni vaunuihin, huoh, en tahdo lapsia, kallista.

Vierailija kania74 (Ei varmistettu)

saahan niitä halvemmallakin! varsinkin jos ei ole esteetikko! :)

jennilina
auringon noustessa

Mulla taisi sitten käydä aikamoinen tuuri, koska sain juurikin nuo samat vaunut samalla kertaa Vaunuaitasta ostettua kun sinne menin. Mielenkiintoinen taas tuo Stockan kommentti, mulle siellä muistaakseni sanottiin vastaavaa nimenomaan noista Brio Go -vaunuista ja suositeltiin Bugaboita Mombasan olosuhteisiin. Huoh, ota siitä sitten selvää. Pitänee vaan toivoa, että toimivat. En malta enää odottaa, että pääsen niitä vauva sisällään testaamaan! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Toisaalta saatte sitten pari vk jatkoaikaa syntymän jälkeen, kun ainakin meillä päin suositellaan ettei vauvaa vietäisi ulkoilemaan pariin ensimmäiseen viikkoon. Ja sittenkin aloiteltaisiin ulkoilu (kelin mukaan) ihan 10-15min ensivisiitillä (c:

Bugaboot netistä (Ei varmistettu)

Meille Bugaboot tilattiin suoraan Hollannista Bsbytrader.eu. Maksoivat yli 200e vähemmän ja tulivat kolmessa päivässä kotiovelle.

Tasaraita

Teitte hyvän valinnan vaunujen suhteen.

Meillä Bugaboo Cameleon All Blackit olleet nyt puoli vuotta käytössä ja päivääkään en ole miettinyt että olisiko pitänyt jotkut muut vaunut hankkia. Olen vain ollut tyytyväinen ja ihmetellyt kaupungilla kuinka ihmiset edelleenkin hankkivat järkyttävän isoja mörssärivaunuja kaupunkiolosuhteisiin kun pienempiä ja näppärämpiä on saatavilla.

Talvipyörät me taidettiin vaihtaa joskus tammikuussa kun lunta alkoi tulla. Talvipyörillä vaunut kulkevat kätevästi paksummassakin lumessa. Bugaboolla on kivasti kaikkea lisävarustetta tarjolla ja me ollaan ainakin oltu tyytyväisiä laatuun näin puolen vuoden kokemuksella. Mitään vikaa ei ole ollut.

Voihan olla että pärjäättä jatkossa ilman matkarattaita. Me ei pärjätty. Tai haluttiin päästä helpommalla ja ostettiin matkarattaiksi Bugaboo Bee:t. Beet kun ovat vielä Cameleoneitakin kevyemmät ja pienempipyöräiset. Menevät näppärästi kasaan yhdessä osassa. Helppo pakata pussiin ja koneeseen. Yksi kaupunkiloma on jo takanapäin ja matkarattaistakaan ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Kätevää on että vauvanlämmikkeeksi hankittu Foot muff sopii sekä Cameleoneihin sekä Beehen.

Toivotaan että vaunut tulee ennen vauvaa ja pääsette sitten testaamaan uusia menopelejä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

 

Haiduk: Pientä verrattuna putkiremonttiin… No, rahan takia tuskin kukaan tekee tai jättää tekemättä lapsia. 

Vierailija kania74: Näin on. Uskon kyllä, että näillä kalliimmilla vaunuilla on myös jälleenmyyntiarvoa (vrt. Ikean huonekalut ja design-huonekalut).

jenniliina: Niinhän se on, että liikkeessä on mitä siellä sattuu olemaan. Tuosta kuukauden päästä saapuvasta erästä on ilmeisesti osa myymättä, joten voi hyvin olla, että joku saa toukokuun alussa vaunut suoraan tilaamatta.

Vierailija (29.3.): Kuulemma kantoliinalla pärjää myös hyvin. Ja kun on tämän hintaiset vaunut kyseessä, ehkä myyjä keksi jonkin tilapäisratkaisun, lainavaunut tai jotain.

Bugaboot netistä: Tuolta saitilta ei enää löytynyt. Kaveri kertoi, että tilasi Saksasta, ja siellä ne olivat ilmeisesti satasen halvemmat. Tosin väri oli eri, ja tämä All Black oli vähän kalliimpi malli. Varaosien ja huollon kannalta saattaa olla kätevämpää, että vaunut on ostettu Lauttasaaresta.

Tinttinen: Kiva kuulla!

Mindeka
Ma-material Girl

Kuulin, että Bugaboohon saa myös sukset etupyörien tilalle ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Eikä? Huikeaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Huh,ompa kyllä kärryillä hintaa! ja aika rumatkin,mutta en olekkaan esteetikko! :) Makuasioita...

Kommentoi