Vauva ei ui

Tämän viikon toinen epäonnistumistarina koskee vauvauintia, jossa olemme käyneet nyt reilusti yli puoli vuotta.

Menestys on ollut vaihtelevaa. Alku oli huutoa, mutta ensimmäisen kuukauden jälkeen vedessä polskimisen ilo löytyi.

Sen jälkeen uimassa on ollut oikeasti tosi kivaa, ja tyttö on ollut altaassa pääosin hyvin iloinen. Kerran uskalsimme käydä tytön kanssa uimassa jopa täysin ilman äitiä, ja kaikki meni hienosti.

Tyttö ei voi kuitenkaan sietää sukeltamista. Se ei ole lähtenyt sujumaan missään vaiheessa, ja joulukuun korvatulehduksen ja helmikuun reissun vuoksi sukelluksiin tuli vielä kahden kuukauden tauko. Sen jälkeen sukellusyritykset ovat päättyneet itkuun ja halailuun.

Päätimmekin jo kuukausi sitten jättää sukellukset kokonaan pois ja keskittyä siihen mikä on kivaa: veden loiskutteluun, lelujen perässä polskimiseen ja laululeikkeihin.

Nyt kuitenkin tuntuu, että kaikista hauskinta lapsesta tuntuu olevan niiden lelujen järsiminen ja isän tai äidin kaulassa roikkuminen, ei se uiminen. Hän niinkuin periaatteessa tykkää vedestä muttei halua tehdä siellä mitään.

Ennen kuin ehdit kysyä, onko siellä vauvauinnissa sitten järkeä käydä, vastaan itse: ei ole.

Luulenpa, että meidän vauvauintimme päättyy tähän huhtikuuhun, jatkamme kylpylelujen pureskelemista omassa kylpyammeessamme ja vähän myöhemmin voimme käydä polskimassa uimahallin lastenaltaassa.

Ja niitä laululeikkejä voisimme siirtyä leikkimään syyskaudella johonkin muskariin.

Kommentit (26)
  1. Me on käyty jo 6kk iässä Vierumäellä lastenaltaassa loiskimassa. Katsoin, ettei silloin juonut altaan vettä! Tiedä onko oikein…

  2. 11-kuisen kanssa voi jo hyvin mennä tavalliseen uimahalliin, varsinkin kun teilläkin on kuitenkin jo vauvauintitaustaa. Me oltiin 10kk ikäisen kanssa kylpylässä ekan kerran. Aamupäivät (ja jos vielä pääsee arkena, niin sitä parempi) on parhaita pienten lasten kanssa, ei ole niin kovaa ruuhkaa.
    En minäkään teidän tapauksessa jatkaisi vauvauintia, kun tosiaan saatte tutustua veteen myös normaalissa hallissa paljon halvemmalla. Me jatkettiin taaperouinnissa lähinnä siksi, että lapsi tykkäsi siellä olevista virikkeistä ja koettiin se helpoksi harrastukseksi koko perheelle. Mutta tosiaan ihan samaan pääsee tavan uimahallissakin.
    Minäkin kuulen mielelläni sitten kokemuksia Helsingin (tai pääkaupunkiseudun) uimahalleista pienen lapsen kanssa. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *