Vauva kuplassa

Kyselin pari viikkoa sitten matkasängyistä. Saimme sittemmin Rouvan kaverilta lainaksi Samsoniten Koo-di Pop-up Bubble -matkasängyn ja ajattelimme kokeilla sitä kotioloissa ennen matkaa. Hyvin skeptisinä.

”Eihän se siellä suostu nukkumaan”, ajattelin. ”Voithan sä yrittää huudattaa sen uneen”, komppasi Rouva.

Vielä mitä.

img_4332.jpg

Tyttö nukahti kuplaan yhtä helposti kuin meidän perhepetiimme ja nukkui heti ensimmäisen yön siinä jopa makoisammin kuin meidän vieressämme. Hänhän on alkanut liikkua sängyssä mittarimadon lailla harjoitellessaan konttausasentoa. Lopulta hän on pää kiinni kylmässä seinässä ja itkee. Sitten hänet vedetään jaloista alemmas sängyssä. Parin tunnin välein. Tätä ei kuplassa tarvitse tehdä.

Toisena yönä päätimme jättää tytön yksin kuplaan hänen omaan huoneeseensa ja nukuimme Rouvan kanssa kahdestaan omassa sängyssämme – ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen ja neljään päivään.

Tyttö ei herännyt tai edes äännellyt yhtään kertaa, toistan: ei yhtä ainoaa kertaa koko yön aikana.

Voi siunattu kupla. Voisikohan sen jättää pysyvästi tuohon lattialle?

Kommentit (13)
 1. Meillä oli (ja on edelleen) tuo sama Samsoniten kupla ja on se ollut käytössä New Yorkin lomallakin 7-8kk ikäisellä pojalla kahden viikon verran nelisen vuotta sitten 😉

  Valitettavasti me huomattiin, että jo liikkumaan oppinut saa tuon helposti kumoon, jos vauva yrittää nousta seisomaan kuplan seinää vasten. Meillä kupla olikin aina kiilattuna sängyn ja seinän väliin koko pituudeltaan siten, ettei se mahtunut kaatumaan.

  Mutta aivan paras matkustamiseen, kun mahtuu matkalaukkuun, eikä paina kymmeniä kiloja!

  Saara

 2. phocahispida: Saitko tuon linkin takaa selvää kokoontaitetusta sängystä? Kuvaan sen kyllä varmasti jossain välissä johonkin juttuuni, kun se kuitenkin näyttäisi lähtevän mukaan reissuun.

  Tilia: Joo, oli kyllä jännää mennä nukkumaan niin, että pidettiin seinävalaisinta päällä eikä kömmitty sänkyyn pimeässä. Lattiat ovat vähän viileät, mutta yritin peitellä pientä parillakin peitolla.

  SatuKet: Meilläkin oli taka-ajauksena käyttää matkasänkyä tilapäisenä petinä jonkin aikaa, mutta katsellaan nyt, kun palataan reissusta.

  MM: Kyllähän vanhemmat käyvät edelleen kurkkimassa illalla muutaman kerran, onko kaikki kunnossa…

  PippuriPrinsessa: Näitä näytti olevan ainakin Lastentarvike.netissä ja Lastenturva.fi:ssä.

  Heh, tuo olisi Matteus todellakin hyvin käytännöllinen myös aikuiselle. Meillä oli ainakin mökillä niin maan perhanasti itikoita viime kesänä, että tällaista olisi tarvinnut sisälläkin.

  Veera: Joo, katsellaan matkan jälkeen, millä nukkumajärjestelyllä jatketaan.

  Kiitos Vierailijatkin kommenteistanne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *