Vauva muutti mökille

Isyyspakkaus

Eihän siinä ole mitään järkeä, lähteä viisi viikkoa vanhan vauvan kanssa kesäksi mökille, jossa ei ole mitään mukavuuksia.

Vettä tulee järvestä pumpulla, ja se lämpenee, kun lämmittää saunaa. Juomavesi kannetaan muualta. Sähköä tulee aurinkopaneelista sen verran, että läppäri ja puhelimet latautuvat. Ja sitten vielä kuvittelevat käyttävänsä kestovaippoja. Tätä hulluutta helpottaa tosin se, että Rouvan lapsuudenkoti - ja anopin pesukone - sijaitsevat lähistöllä.

Mökin vieressä on toinen rakennus, joka rakennettiin muutama vuosi sitten ja jota kutsutaan aitaksi. Tänä kesänä näiden rakennusten välinen pihamaa olisi tarkoitus laudoittaa terassipihaksi. Minulla ei tarkkaa kuvaa siitä, miten se tehdään, mutta kilometrin verran haapalautaa odottaa hommaa tuolla isomman tien varressa. Haaveilen myös kesäkeittiöstä toisen mökin taakse sekä grillaus- ja savustuspaikasta.

Mökin käytettävyyttä paransi huomattavasti kuistin lasittaminen, josta kerroin jo viime kesänä (ks. Jo joutui armas mökinkunnostusaikaKesämökin kasvojenkohotus - Uusi ilme uusilla laseilla ja Paluu omaan elämään). Saimme samalla lisätilaa myös tuvan puolelle ja toimme sinne kaasulieden vanhasta keittiöstämme. Ruokaa voi siis laittaa kuin kotona - ennen keittiöremonttia.

Mikäs tässä kuistilla istuskellessa ja järvimaisemaa ihaillessa.

Aletaan miettiä niitä kesän projekteja juhannuksen jälkeen.

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

Me tehtiin toi viime kesänä kun vauva oli yhtä vanha kuin teidän nyt. Pari päivää meni ok, mutta sitten tulivat itikat ja söivät meidät eläviltä. Vauvalla ei ollut mitään hätää kun se nukkui vaan hyttysverkolla varustetussa kopassa, mutta meillä muilla olikin sitten hankalampaa. 
 

Mutta kestovaipat mökillä(!) Respect! 

niini (Ei varmistettu)

Me lähdimme myös extremereissulle kaksiviikkoisen kanssa. Vettä tulee kaivosta ja lämpeää saunan padassa. Sähköt on kyllä, mutta siinäpä ne mukavuudet sitten olivatkin. Mutta ajattelin, että mikäpä tässä ollessa, samalla tavallahan tätä pikkukääpiötä hoitaa täällä kuin kotonakin :) Hyvin on reissu mennyt, ei ole tarvinnut stressata. Poika on vaikuttanut ihan tyytyväiseltä ja kylvetyksen aikana saunan jälkilämmöissä jopa euforiselta :D

Ruusu (Ei varmistettu)

Itse tulin juuri juhannusmökkireissulta neliviikkoisen vauvan kanssa ja haluan antaa vinkin kaikille mökkeilijöille, joille tulee sähköt: hankkikaa vedenkeitin! Sillä saa veden todella nopsasti kiehautettua ennen vauvan kylvetystä :) Ja jos järvivesi on kovin likaista, pyhittäkää keitin vain sille.

Tommi K
Isyyspakkaus

Minna J: Juurikin kirjoitin aseestamme hyttysiä vastaan: Hyttys-holocaust. Kuistin lasittaminen on kyllä ollut iso apu niihinkin, sillä kuistille pääsee hyttysiä oikeastaan vain, kun ovea auotaan. Sitä voi taas yrittää estää polttamalla hyttyssavua oven ulkopuolella.

niini: Niin, kyllä se pesukoneen puute tuntuu olevan se, joka nyt eniten harmittaa.

Ruusu: Täällä luotetaan kaasulieteen. Vesi lämpiää myös sillä melko nopsasti. Ja kun käy joka päivä saunassa, lämmintä vettä riittää myös saunan puolella.

Hei, ei mitään hulluutta ne kestotkaan, meillä oli sama meno viime kesänä mukavuusalueen ulkopuollella sijaitsevalla mökillä kaukana juoksevasta vedestä ja sähköstä (putkirempan takia, ei siis omasta halusta varsinaisesti...). Kestot pestiin saunalla käsin jne...viimekesän kuumuus ja sauna auttoi siinä, että babylla oli aina puhtaat vaatteet ja vaipat seuraavana päivänä. En ehkä lähtis uudestaan samaan, mutta olihan siinä jotain kivaa alkukantaisuutta ja ehkä pieni säväys ekologisuutta :)  Ja kestovaipat ja käsipyykki vain siksi, että kertisvaipat olis ollut jätehuollon takia aika iso ongelma ja varsinkin kesäkuumalla...

annemi

Ihania ja rentouttavia mökkeilyhetkiä teidän perheelle :)

ps. pakko kommentoida myös, että sinulla on kyllä täysin oikea asenne noiden hyttysten karkoittamiseen! :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Karkki: Tuota noin... millä ihmeellä pesit ne vaipat? Kun mun mielestäni se keltainen aine vaan leviää ja värjää koko vaipan kuin curryjauhe.

annemi: Kiitos! Toivotaan, että hyttyset myös karkottuvat.

Järvivesi + Marseille-saippua, ihan lyömätön yhdistelmä. Ja kun periaatteessa vaippa on puhdas (=pesty,puhdas, mutta edelleen currynkeltainen), vaippa aurinkoon kuivaan, niin aurinko hoitaa valkaisun. Oikeasti, aurinko on ihme kaveri. Sillä saa lähestulkoon kaikki tahrasotkut vauvan vaatteista pois. Tosi pinttyneisiin ja voimakkaisiin marja/kasviväreihin se  ei täysin pysty (tiedoksi, kun parin kuukauden päästä mietit, miten ne porkkana ja mustikkasoseet saadaan vaatteista pois ;), mutta vaipat se valkaisi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, vinkistä. Pitääpä kokeilla tuota aurinkoa :)

Kommentoi