Vauvahyrrä

Isyyspakkaus

Lapsen painopiste on ilmeisesti siirtynyt hänen oikeaan kylkeensä ja vatsan puolelle. Kun hänet asettaa tasaiselle alustalle, hän kellahtaa välittömästi mahalleen. Tämä tekee vaipan vaihtamisesta ja vaatteiden pukemisesta sangen työlästä.

Hän on viimeisen viikon aikana oppinut kääntymään sujuvasti myös vatsaltaan takaisin selälleen, mikä on lisännyt intoa pyöriä hyrränä molempiin suuntiin. Tätä treenataan sitten päivin öin. Rouva kertoi, että hän on herännyt useampana yönä siihen, että tyttö on vatsallaan ja punnertaa itseään kobra-asentoon - silmät suljettuina. Se on aika metkan näköistä.

Hän ei osaa vielä ryömiä, mutta päivällä lattialla ollessaan hän saattaa kulkea lyhyitä matkoja kääntymällä vuorotellen vatsalleen, vuorotellen selälleen, pyörähtäen välillä akselinsa ympäri ja työntämällä käsillään. Tämän ansiosta hän myös viihtyy lattialla entistä paremmin.

Hoitopöydän käyttäminen pukemisessa alkaa olla aika vaikeaa, sillä pienet sormet tarttuvat kiinni kaikkeen mahdolliseen. Peltirasia ja tapetin kuviot ovat kiinnostavia, mutta kaikkein kiehtovin esine on D-vitamiinipullo.

Siksi vaatteet onkin puettava sängyllä. 

Samanlainen hyrrä hän on sielläkin, mutta voihan ne housut pukea päälle näinkin päin.

Kommentit

M-M

On niin tuttua, lisähaastetta tulee, kun neiti alkaa ryömimään. Meillä vaatteet puetaan sylissä, muuten neiti livistää vauhdilla ja iloisesti nauraen :)

MariK (Ei varmistettu)

Niin sitä meilläkin pidettiin lonkista kiinni että saatiin lapselle vaippa. :D Onneksi hoitopöytä meni seuraavalle pikkuvauvalle ja ei tullut odottamattomia pyörähdyksiä ja putoamisia. Sen jälkeen vaippaa on vaihdettu lattialla ja viimeksi eilen neiti (1v4kk) karkasi kesken vaipanvaihdon ja karkulaista noutaessa kerkesi lirauttaa yllätyksen äidin päälle...

Liv
Päiväuniaika

"Lapsen painopiste on ilmeisesti siirtynyt hänen oikeaan kylkeensä ja vatsan puolelle. Kun hänet asettaa tasaiselle alustalle, hän kellahtaa välittömästi mahalleen. Tämä tekee vaipan vaihtamisesta ja vaatteiden pukemisesta sangen työlästä."

Se tekee vaipan ja vaatteiden vaihtamisesta hauskaa, ei työlästä ;) 

Minä kyllä hissuksii unohtaisin hoitapöydän jo. Se ei oo kun sekuntti ja laps on maassa. 
Jätin ite hoitopöydän käytön heti ekan kääntymisen myötä, eikä tyttö niin korkealta koskaan tippunukaan. Sängystä tuo puolestaan tuli alas muutamankin kerran. Niin että minä esim. olin vieressä ja vaihdon telkkarista kanavaa samalla. Tai käännyin nappaa puhelimen yöpöydältä. Ihan älytöntä miten vauhdilla se sitten tapahtuukaan. :) 

Torey
Näissä neliöissä

Meillä tyttö ei koskaan hoitopöydältä pudonnut, sohvalta kyllä kerran kanssa kun se kääntyminen nopsaan kävi. Nyt tosin ollaan jo niin taitavia, että kiivetään itse syöttötuoliin ja siitä päästään myös helposti pöydälle. Kissan raapimispuu on myöskin kovin suosittu. Aikaa koko touhuun menee se pari sekuntia, kun äiti tyhjentää esim. tiskikonetta tai hakee vaippaa...

 

S-S

Täällä opittiin kääntymään eilen, molempiin suuntiin. Tarvitseeko kertoakaan, että sitä myötä viime yö oli... Noh, mielenkiintoinen. Ympäri yritettiin mennä koko ajan, mutta koska aina molemmin puolin joko isä tai äiti olivat tiellä, tuli kiukku. Ja raivo. Noin 265 kertaa (anteeksi, kooma-aivot eivät pysyneet laskuissa mukana).

Osaatteko kokeneemmat yhtään neuvoa, meneeköhän tässä montakin yötä harakoille? Voi olla että omaan sänkyyn opettelu on edessä.

Torey
Näissä neliöissä

S-S: Meillä on niin konttaamisen kuin kävelyn oppimisen jälkeen valvottu muutama yö. Lapsen pieni pää käy uutta asiaa läpi ja sitä tahtoo harjotella unissaankin. Meitä lohdutettiin neuvolasta  aikoinaan sanoilla "sitä se lapsiperheen arki on. Voi mennä montakin yötä noin." Eli riippuu ihan lapsesta. Jaksamisia sinne!

Liv
Päiväuniaika

S-S, Meillähän ei koskaan varsinaisesti kääntyilty muutamaa vahinkoa lukuunottamatta (ekasta vahingosta jäi tosiaan se hoitopöytä), mutta lähti sitten tosi aikasin konttaa ja seisoo ym. Seisoi ennen kuin osasi istua :D Raukka joutui aina nousta ensin seisomaan ja siitä pyllähti istuma-asentoon, kun ei osannut suoraan maasta nousta istumaan :') 

Enivei meillä on mennyt aina viikosta kahteen noita huonoja öitä, kun jotain uutta on opittu. Sitten se riemu vasta repesikin, kun oppi kävelee ensin tuen kanssa ja hetken perään ilman tukea, ja unissaankin piti nousta kävelemään ympäri pinnasänkyä ja monta KUUKAUTTA. Argh. :D Nojoo, menneitä. 
Seisoo opittuaan oli hauska kun se nousi aina unissaan seisoo, muttei osannut laskeutua. Unissaan se myös sitten huuti että pitää mennä laskemaan hänet. Sitten aina hetken rauhallista unta ja taas huudettiin seisaallaan. 
Olihan se rankkaa, näin jälkeen päin silti naurattaa :) 

Kippuralla

Pyörimällä pääsee kivasti liikkumaan :)

Anisha (Ei varmistettu)

Se on tosiaan aika huvittavaa kun vauva yöllä kääntyy mahalleen ja nostaa päänsä ylös (silmät edelleen ummistettuina), mutta meillä hyvin pian sen jälkeen neiti heräsi ja hermostui kun ei osannutkaan unissaan mennä takaisin selälleen eikä jatkaa unia mahallaan. Tätä jatkui reilun kuukauden useampaan kertaan yössä (se äidin huvittuminenkin jossain vaiheessa hieman väheni) ja nyt on opittu kääntämään pää sivulle ja jatkamaan unia mahallaan.  

Suvi_k (Ei varmistettu)

Meillä on aivan samat touhut menossa :) Lapsillamme ei taida paljoa ikäeroa ollakaan, meillä tulee kuun lopussa puoli vuotta täyteen. Juuri kun yöt rauhoittuivat syömisen osalta, tämä punnerrus/kääntyily/jumppahommailu herättää äidin useita kertoja yössä. Mutta on se ihanaa huomata kuinka pötkylä kehittyy lujaa vauhtia. Kohta päästään jo puistoon jne fiilistelemään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

hehee, meillä kanssa pienempänä pyörittiin aivan kamalasti. nykyään on niin kovaa, että vaipan vaihto selällään ei tule kysymykseenkään, kun väännetään itsensä väkisin mahalleen ja ryömitään siitä äkkiä äitin ulottuvilta pois sängyn toiselle puolelle. äitille tulee aina hiki painiessa, niin paljon helpompi tapa on ottaa muksu syliin ja vaihtaa vaippa ja vaatteet sylissä. :) suosittelen kokeilemaan!

niin ja meillä poika myös oppi liikkumaan pyörimällä, kieri jä pyöri paikasta a paikkaan b ja mahallaan teki ns. viisarikäännöksen, eli jalallaan potki niin, että sai vaihdettua suuntaa. sen jälkeen vasta opittiin ns. "oikea" ryömiminen :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo-o. Kyllä täälläkin on varmasti aikamoista menoa luvassa, kun tuo hyrrä tuosta nousee pystyyn. Sen verran iso luonne hänellä tuntuu olevan jo nyt. Keneen lie tullut?

Mutta huh huh. Seuraan tuota väkkärää parhaillaan touhuamassa eteisen matolla, ja hän näyttää jo yrittävän punnertaa lantiotaan ylös polvien varaan. Se on menoa pian.

Hoitopöydälle häntä ei voi jättää hetkeksikään yksin. Tuo meidän ns. hoitopöytä on muutenkin melko pieni, ja oikeastaan siihen piti hommata jokin isompi levy päälle. En ole saanut aikaiseksi, ja nyt se alkaa tuntua vähän turhalta. Sylissä nuo vaatteet on kyllä melkein pakko pukea.

Viimeisen viikon aikana on ollut aika itkuisia öitä, emmekä oikein tiedä, onko se johtunut vatsanväänteistä vai mistä. Eilen tyttö söi ensimmäistä kertaa riisipuuroa, ja yö oli kyllä tosi levoton. Hänen oma sänkynsä kannettiin jo meidän sänkymme viereen, mutta vielä hän ei ole siellä nukkunut.

Vierailija (Ei varmistettu)

Suloinen tuo teidän tyttö!

Jotenkin sattumalta päädyin blogiisi ja jäin saman tien koukkuun! Ensimmäisen jutun kun olin lukenut oli pakko lukea jo seuraava. Kohta huomasinkin että olin lukenut blogisi alusta loppuun ja kaiken lisäksi vielä toisenkin blogin, Putkiremonttipäiväkirjan.

Ihan huippua tekstiä, kiitos iltojeni piristämisistä :)

- zai

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, pidämme myös itse hänestä kovasti ;)

Ja tervetuloa blogi(e)ni pariin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä on vaipanvaihdossa auttanut vauvan käteen annettu mielenkiintoinen esine, jota ei muuten saa, esim hiusharja. Mielenkiintoa riittää juuri sen hetken minkä vaipanvaihto vie. Ja kylmästi vaan toisella kädellä molemmista nilkoista kiinni.
Itkuisuus voi johtua hampaistakin, meillä niitä itkettiin melkein eniten silloin kun ei vielä oikein näkynyt mitään. Hampaidentulo nostatti välillä myös lämpöä ja sekoitti vatsaa - kuulemma infektioriski on tavallista suurempi kun hampaiden kohdalta on iho vähän rikki ja vauva vielä haluaa suuhun kokoajan jotain järsittävää.

Mindeka
Ma-material Girl

Olinkin jo unohtanut nuo yölliset kääntymis-seisomis-oppimis-sessiot, jonka ansiosta meidän(kin) poika heräili aina itkemään: "Tulkaa auttaa mut takaisin nukkumaan!". Olisiko teidänkin itkeskely sitä? Vauvelit kun kertaavat opittuja asioita unissaan, niin saattaahan ne(kin) unia häiritä hieman.

Ja, ainiin! Ne ekat hampaat oli todella kovan itkun ja tuskan takana. Itkeskelyä (nimenomaan öisin) kesti ainakin kuukauden, ennenkuin nähtiin ensimmäiset valkoiset pilkahdukset suussa.

Marnie Koo (Ei varmistettu)

Voihan väkkärä. :)

Kuopukselle laulelin/loruttelin Hannele Huovin vaipanvaihto -lorua ("Ensin vauvan hupsut puksut, sitten vauvan höpsöt pöksyt") vaippaa vaihtaessa, että sain jannun pysymään edes sen hetken aloillaan että saan vaipan sihdattua suurinpiirtein kohdilleen. Loru on ihan hauska, löytyy Vauvan vaaka -levyltä. :)

Kommentoi