Vauvahyrrä

Lapsen painopiste on ilmeisesti siirtynyt hänen oikeaan kylkeensä ja vatsan puolelle. Kun hänet asettaa tasaiselle alustalle, hän kellahtaa välittömästi mahalleen. Tämä tekee vaipan vaihtamisesta ja vaatteiden pukemisesta sangen työlästä.

hyrra_1.jpg

Hän on viimeisen viikon aikana oppinut kääntymään sujuvasti myös vatsaltaan takaisin selälleen, mikä on lisännyt intoa pyöriä hyrränä molempiin suuntiin. Tätä treenataan sitten päivin öin. Rouva kertoi, että hän on herännyt useampana yönä siihen, että tyttö on vatsallaan ja punnertaa itseään kobra-asentoon – silmät suljettuina. Se on aika metkan näköistä.

Hän ei osaa vielä ryömiä, mutta päivällä lattialla ollessaan hän saattaa kulkea lyhyitä matkoja kääntymällä vuorotellen vatsalleen, vuorotellen selälleen, pyörähtäen välillä akselinsa ympäri ja työntämällä käsillään. Tämän ansiosta hän myös viihtyy lattialla entistä paremmin.

Hoitopöydän käyttäminen pukemisessa alkaa olla aika vaikeaa, sillä pienet sormet tarttuvat kiinni kaikkeen mahdolliseen. Peltirasia ja tapetin kuviot ovat kiinnostavia, mutta kaikkein kiehtovin esine on D-vitamiinipullo.

img_0416.jpg

Siksi vaatteet onkin puettava sängyllä. 

hyrra_2.jpg

Samanlainen hyrrä hän on sielläkin, mutta voihan ne housut pukea päälle näinkin päin.

img_0450.jpg

Kommentit (17)
  1. Voihan väkkärä. 🙂

    Kuopukselle laulelin/loruttelin Hannele Huovin vaipanvaihto -lorua (”Ensin vauvan hupsut puksut, sitten vauvan höpsöt pöksyt”) vaippaa vaihtaessa, että sain jannun pysymään edes sen hetken aloillaan että saan vaipan sihdattua suurinpiirtein kohdilleen. Loru on ihan hauska, löytyy Vauvan vaaka -levyltä. 🙂

  2. Olinkin jo unohtanut nuo yölliset kääntymis-seisomis-oppimis-sessiot, jonka ansiosta meidän(kin) poika heräili aina itkemään: ”Tulkaa auttaa mut takaisin nukkumaan!”. Olisiko teidänkin itkeskely sitä? Vauvelit kun kertaavat opittuja asioita unissaan, niin saattaahan ne(kin) unia häiritä hieman.

    Ja, ainiin! Ne ekat hampaat oli todella kovan itkun ja tuskan takana. Itkeskelyä (nimenomaan öisin) kesti ainakin kuukauden, ennenkuin nähtiin ensimmäiset valkoiset pilkahdukset suussa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *