Vauvakerhon brunssi

Johan kävi kotonamme eilen kuhina, kun Rouvan vauvakerhoksi kutsuttu kaveriporukka kokoontui meille brunssille.

IMG_9637.jpg

Rouva on tavannut äitiysvapaansa aikana viikoittain kolmea muuta ruokaintoilevaa ja some-aktiivista äitiä, jotka kaikki sattuivat saamaan omat esikoisensa viime keväänä. Riikka / Vatsasekaisin Kilinkolin, Jonna / Suolaa ja hunajaa ja Anne / 52 Weeks of Deliciousness ja Rouva ovat kokoontuneet pitkien lounaiden merkeissä pitkin syksyä ja talvea, ja nyt Jonnan ja Riikan palattua töihin, heidän miehensä ovat ottaneet paikat vauvakerhossa.

Brunssille kokoonnuttiin nyt koko porukalla, ja kahdeksasta aikuisesta, neljästä vauvasta ja yhdestä 4-vuotiaasta tulikin aika äänekäs porukka. Ja hässäkkää oli sen verran, että kuvaaminenkin unohtui lähes täysin.

Brunssi tehtiin nyyttärihenkeen: Rouva pyöräytti pöytään Croque Madamet (uunileivät kinkulla, valkokastikkeella ja kananmunalla), ja Jonna toi munakasrullan ja maukasta papu-bataattisalaattia.

IMG_9621.jpg

Riikan ja Apupojan vastuulla olivat leipä ja levitetahnat. Rouvan juurisämpylöiden juurihan on peräisin juurikin samasta taloudesta, ja nyt ihastelimme tätä samaisella juurella leivottua leipää, joka oli valehtelematta parasta leipää, jota muistan maistaneeni ja parempaa kuin mikään kaupan leipä.

Taika on paitsi hyvä juuri myös KitchenAidin yleiskone, jolla taikina vaivataan ja joka antaa sille tarvittavan sitkon. Keskustelimme jälleen pitkän tovin siitä, pitäisikö meidänkin hankkia kyseinen laite ihan vaan siksi, että saisimme vaivattua leipätaikinat sillä. Käsin kun ei kannata edes yrittää.

IMG_9625.jpg

Annen rasioista paljastui jälkiruokabuffet, jossa oli kaurakeksejä ja tymäkän suklaista rocky roadia. Ja näemmä ainakin yksi tuttipullo.

IMG_9645.jpg

Kiitos vielä vieraille käynnistä! Otetaanhan uudestaan jonain toisenakin viikonloppuna!

Kommentit (2)
  1. Juurileivonta on koukuttavaa! Sellainen vinkki, että kannattaa miettiä hankkiiko isomman koon yleiskoneesta – tavalliseen mahtuu harmillisen pieni taikina.

    1. Jos jollain kertoa tarkemmin KitchenAidista, niin jakakaa vaan kokemuksia. Classic vs. Artisan, ja Artisanejakin on kai kaksi mallia..?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *