Vauvaperheen turhakkeista (ja paluu rattaisiin)

Olen nähnyt useampiakin blogipostauksia, joissa pohditaan, mitkä ovat välttämättömiä hankintoja vauvalle ja mitkä puolestaan täysiä turhakkeita. Tällaista listaa on vaikea tehdä yhden tai kahdenkaan lapsen perusteella, sillä esimerkiksi rintapumppu oli ensimmäisen lapsemme kanssa täysin tarpeeton mutta toinen lapsi joi ensimmäiset kuukautensa kaiken maitonsa rintapumpun läpi kulkeneena. Sen sijaan yksi yllättävä asia jäi meidän perheessämme hyvin vähäiselle käytölle molempien lasten kanssa.

IMG_3674.jpg

Ne ovat lastenvaunut. En tarkoita rattaita vaan sitä rattaiden vaunukoppaa, jossa vauvan olisi tarkoitus makoilla ja vedellä hirsiä ensimmäiset kuukautensa. Meillä kävi niin, että kumpikaan lapsista ei oikein viihtynyt vaunuissa, joten ne jäivät hyvin vähäiselle käytölle. He eivät yksinkertaisesti viihtyneet makuuasennossa. Tyttöä niissä kärryteltiin muistaakseni vielä jonkin verran, mutta kun totuimme hänen kanssaan kantorepun käyttämiseen, vaunut unohtuivat.

Poika ei ole vaunuissa ollut valehtelematta kuin muutaman kerran. Vaunuja käytettiin kyllä viime kesänä ja syksyllä useamman kerran mutta lähinnä tavaroiden kuljettamiseen puutarhamökille. Ne kerrat, kun poikaa on yritetty pitää vaunuissa, ovat päättyneet itkuun, ja hänet on pitänyt ottaa kantoreppuun. Kerran mökillä nostin hänet unilleen vaunuun, ja hän nukkui niissä puolisen tuntia. Laitoin vaunut joskus syksyllä lastenvaunuvarastoon, ja sen jälkeen niitä ei sitten ole käytettykään.

Nyt päätin, että on aika siirtyä vaunukaudesta takaisin ratasaikaan, ja vaihdoin Bugiksien vaunukankaan istuimeen. Olenkin oikeastaan vähän kaivannut rattaiden työntelyä.

IMG_3682.jpg

Pojan ensimmäinen retki rattailla oli jännittävä kaikille osapuolille. 

IMG_3712.jpg

Hän oli kuitenkin selvästi kiinnostunut kaikesta, mitä ympärillä tapahtui. Ei itkuja – eikä tarvetta päästä pois rattaista takaisin kantoreppuun. Eikä varsinkaan takaisin vaunuihin!

IMG_3713.jpg

Ja mikä parasta: näistä kahdesta oli jopa seuraa toisilleen kaupungilla!

IMG_3723.jpg

Tervetuloa siis rattaat takaisin arkeemme! Jos vaunut olivatkin turhake, näitä rattaita käytetään vielä sadat kerrat seuraavien kolmen vuoden aikana.

IMG_3740.jpg

Kommentit (17)
 1. Meillä Manduca oli esikoisella ihan turhake, mutta toisella lapsella elintärkeä. Olis varmaan toki esikoisellakin tullut käytettyä, jis olis osannu, mutta toisen lapsen kohdalla oli pakko opetella.

   

  Stokken tripp trappin newborn-istuin oli turhake, mutta toisen kanssa sitä käytettiin päivittäin eikä ollu enää ollenkaan turhake.

  1. Jep, näin sitä muuttuu omatkin näkemykset. (Ja siksi kannattaa suhtautua varauksella kaikkiin neuvoihin, mitä muut vanhemmat antavat yhden tai kahdenkaan lapsen perusteella.) Stokken Newborn oli muuten meillä tosi hyvä peli, ja sitä käytettiin päivittäin aina helmikuun loppupuolelle saakka, kunnes poika alkoi istua riittävän tukevasti ilmankin.

 2. Tulo kuvista mieleen, että tuo äitiyspakkauksen pupuhaalari on kyllä tämän talven trendiasu kaikilla pikkusisaruksilla. Se on aivan ihana! Meilläkin se on ollut käytössä koko talven, kohta jää kyllä pieneksi. Niitä näkyy nyt enemmän kuin silloin muutama vuosi sitten, kun se oli äiiyspakkauksessa.

  1. Meillä tytöllä taisi olla jokin nallekuvio, joka oli vuoden 2011 äitiyspakkauksessa. Tyttöhän siis syntyi 2012, mutta vanhoja pakkauksia jaettiin edelleen. Harmi, sillä kuosit ja värit eivät olleet kovin mieluisia. Tämä haalari tuli kavereilta, sillä olimme antaneet nallehaalarin jo jonnekin kiertoon. 

  2. Joo! Yhtenä aamuna perhekahvilassa oli 5 vauvaa tämä puku päällä.
   Itsekin sen ostin kirppikseltä 2015 syntyneelle pojalle. Ja on se tuolla kaapissa vielä, on niin nätti

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *