Vielä syömäpuikoista

Kävin muuten tutkimassa Tokiossa myös harjoitussyömäpuikkojen valikoimaa Tokyu Hands -tavaratalossa.

Perusharjoituspuikoissa on eräänlainen saksimekanismi ja pidikkeet sormille.

IMG_8487.jpg

Aivan pienille tehdään puikkoja, joissa on kolme pyöreää pidikettä, jotta pienet sormet ovat alusta asti oikeassa asennossa ja myös pysyvät niissä.

IMG_8486.jpg

Ajattelin näiden kuitenkin olevan tytölle jo liian lapsellisia (vaikka tarjolla olisi ollut Anna ja Elsa -puikot), joten katselin vielä muita vaihtoehtoja.

Tarjolla olisi ollut useampia vaihtoehtoja erilaisilla mekanismeilla ja pidikkeillä. 

IMG_8488 (1).jpg

Päädyin näihin Hello Kitty -puikkoihin. Ne pujotetaan samassa paketissa mukana tulleen kumisen pidikkeen läpi, jonka voi ottaa vaikka mukaan taskuun, kun lähtee ulos syömään sushia. Kätevää!

IMG_8490.jpg

Ja ei muuta kuin harjoittelemaan!

Kommentit (5)
  1. Morjes! Sellanen pieni nippelitieto, että täällä Japanissa kun tarhassa opetetaan syömäpuikkojen käyttöä lapsille, ei oikeastaan enää suosita noita harjoituspuikkoja.. Vaikka ne periaatteessa pitää sormet suunnilleen oikeassa asennossa, valitettavasti niitä käyttävät lapset tuppaavat ns. laittamaan painon sille osalle sormea, joka koskettaa lenkkiä, eikä sormenpäälle (niin kuin pitäisi, jos haluaa, että oikeat syömäpuikot pysyy käsissä). Kun kerran on oppinut tuon väärän tavan pitää puikkoja, on vaikea oppia siitä enää pois, ja oppia käyttämään oikeita syömäpuikkoja. Lohdutuksen sanana, että eivät läheskään kaikki japanilaisetkaan osaa syödä oikeaoppisesti puikoilla ;). Usein taustalla on nimenomaan se, että kun on kerran oppinut lapsena väärän tekniikan, niin sitä on myöhemmin vaikea korjata.

  2. KolmenÄiti
    26.2.2016, 19:12

    Huomasitko muuten, että Designmuseon kaupasta saa jonkinlaisia harjoitussyömäpuikkoja? Ainakin siltä ne mielestäni näyttivät. Ne saa päistä yhteen kiinni helpottamaan syömistä.

    1. No enpä muuten muistanut käydä koko kaupassa, kun tuli sitten kiire lähteä syömään…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *