Vieraana Piilaaksossa

Isyyspakkaus

Olen ajatellut aiemmin, että miehiltä puuttuu se osa aivoista, joka saa tuntemaan itsensä huonoksi vanhemmaksi. Ei ole lainkaan tavatonta, että naiset kutsuvat itseään helposti huonoiksi äideiksi, mutta vastaavaa syyllisyyttä en ole itse tuntenut. Paitsi nyt.

Lähdin siis hoitovapaalla ollessani ilman muuta perhettä viikoksi Kaliforniaan ja järjestelin isovanhemmat hoitamaan tyttöä. Ei tarvitse sanoa: huonoon omaantuntoon on ehkä vähän aihettakin. Minulle tarjottiin kuitenkin niin mielenkiintoinen tilaisuus, että asia kannatti järjestellä.

Osallistun Netflix-videopalvelun lapsiperheille suunnattuun kampanjaan, joka alkoi palveluun tutustumisella Netflixin päämajassa Kalifornian Piilaaksossa, Los Gatosissa.

Hotel Los Gatos, Los Gatos CA

Los Gatos on ilmeisen yläluokkainen pikkukaupunki tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Sen rakennukset ovat ulkoasultaan niin kaukana mielikuvasta maailman johtavasta IT-firmojen keskittymästä kuin vain voi olla. Niin myös Netflixin päämaja. Ei lasia ja terästä, vaan design on kuin välimerellisestä huoneistohotellista.

Netflix Headquarters

Netflix kutsui siis vieraakseen parikymmentä perhebloggaria ympäri maailman: Jenkeistä, Latinalaisesta Amerikasta ja Euroopasta. Osallistujia kutsutaan Stream Teamiksi, ja useimmat sen jäsenistä ovat suomalaisittain käsittämättömän isoja ja tekevät blogeillaan tai webbisaiteillaan enemmän tai vähemmän isoa bisnestä. Esimerkiksi vieressäni istuneella Dooce.comin Heather Armstrongilla on pelkästään Twitterissä 1,5 miljoonaa seuraajaa. "Whaaaaaat?" kommentoi Rouva asiaa.

Aivan pieniä eivät vaikuttaneet olevan myöskään esimerkiksi Charlie Capenin isyysblogisaitti HowToBeADad.com tai Ruotsin suosituimman äitibloggarin, Suomessakin laulajana tunnetun Hannah Graafin Femme.se, jota hän pyörittää miehensä Peter Karydin kanssa. Eikä tee muita töitä.

Ja sitten olin minä, jonka blogin lukijamääristä ei voi puhua edes samana päivänä. Toinen edustaja Suomesta oli koomikko, mediahahmo ja Twitter-persoona Lotta Backlund.

Netflixin johtajat - aina toimitusjohtaja Reed Hastingsia myöten - kävivät kertomassa palvelun strategiasta ja kehityksestä ja erityisesti lapsille suunnatusta sisällöstä.

Reed Hastings, CEO

Keskusteluissa nousivat esiin erityisesti sekä vanhempien tarpeet kontrolloida sitä, millaista sisältöä lapset katsovat, että viihteen kuluttamisen muuttuminen. Harva bloggareiden lapsista katsoi enää lineaarista tv:tä, vaan katsominen oli siirtynyt monilla lähes pelkästään on demandiin. Pienille lapsille ensisijainen viihdelaite ei ollut myöskään tv vaan iPad tai muu tabletti.

Perehdytyksen jälkeen Netflix tarjosi illallisen California Caféssa.

California Café

Netflixiin tutustuminen jatkuu vielä huomenna ja sitten ehdin tutustua hieman San Franciscoon ennen paluuta Suomeen. Netflixin kanssa yhteistyössä toteutettavasta kampanjasta kerron lisää myöhemmin.

Kommentit

Tommi K
Isyyspakkaus

On ollut tosi mielenkiintoista, ja vielä kovin imartelevaa tulla kohdelluksi erikoisvieraana, jolle kaikki on järjestelty valmiiksi ja jota kuskaillaan ympäriinsä :)

Luru
Changes

Oho, vautsivau mihin olet mukaan päässyt! Hieno juttu - ja ennenkaikkea ANSAITTU. Kyllähän tämä sinun blogisi on sitä perheblogien ykkösryhmää.

Netflixin tilat näyttää hauskan kotoisilta - vähän samaan tapaan kuin Facebookinkin HQlla (siskon miehen kuvista ja kertomuksista päätellen). Kotoisan lungit työpaikat lienevät avainasioita tuollaisten supermenestyneiden saittien takana...?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Emme päässeet kiertelämään kerroksin, joten en tiedä, miten viihtyisät varsinaiset työtilat ovat. Se mikä oli tosi kiva juttu työntekijöille on, että firma tarjoaa lounaan, joka on erilaisia salaatteja ja wrappeja.

JonnaH. (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa! Huomaa muuten hyvin, miten erilaiselta nuo jenkkien blogit näyttää meidän blogeihin verrattuna. Varmaan tottumiskysymys, mutta itselleni hirveän sotkuisia ja raskaita selailla, että niistä jaksaisi kiinnostua yhtään sen enempää. Meillä selkeästi suositaan selvempiä linjoja blogien suhteen.

http://keyword-love.blogspot.fi/

Tommi K
Isyyspakkaus

Kröhöm, täytyy tunnustaa, etten ole itse hirveästi edes selaillut. Katsoin HowToBeADad.comia ja se vaikutti ihan hauskalta. Pitäisi selailla vähän enemmän, jos sieltä saisi vaikka vähän uusia ideoita :)

Piipo79

Hienoa! Nautihan ja unohda se omatunto reissun ajaksi!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees, ihan hymyilevältä muukin perhe on näyttänyt FaceTime-puheluissa.

Mahdoton Nainen

Kuulostaa älyttömän mielenkiintoiselta, miten ihmeessä olet päässyt mukaan (blogiasi yhtään vähättelemättä!)?

Voisitko lähettää Netflixin suuntaan semmoisia terveisiä, että olisi kiva jos jenkkitarjonta avattaisiin meille suomalaisillekin käyttäjille, niin ei tarvitsisi kaikenmaailman selaimen lisäosia kiertämään maarajoituksia ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

No sitähän minäkin ihmettelen! :D Netflixiä Suomessa edustava viestintätoimisto löysi minut, otti yhteyttä ja kysyi, olisinko kiinnostunut osallistumaan. Hmm, mietitä... JOO!

Tuosta ohjelmatarjonnasta oli eilen paljonkin puhetta, ja se on varmasti yksi asioista, joista kerron myöhemmin lisää. Ohjelmiin liittyvät sopimuskuviot ovat hyvin monimutkaisia, ja eri yhtiöt omistavat oikeudet eri alueilla. Netflix ei siis voi näyttää samoja ohjelmia kaikkialla, vaikka haluaisivat. Esimerkiksi Kanadassakin näkyy osin eri sisällöt kuin Jenkeissä.

Esse (Ei varmistettu)

En usko että kyse oisi siitä että miehiltä puuttuisi joku osa aivoista ja näin ollen he eivät pode "huono isä"- syyllisyyttä, vaan se johtuu siitä että edelleen äideiltä odotetaan paljon enemmän kuin isiltä. Isän ei tarvii tehdä kuin puolet siitä mitä äiti tekee, ja jo hänet nähdään loistoisänä, äiti taas keskivertoäitinä. Eli kaiken mitä isänä teet saat raikuvat aploodit mutta vaimosi kun tekee samat asiat niin ei kukaan reakoi, sehän kuuluu äidin tehtäviin. Tylsää.

Tämä ei ole henkilökohtaisesti mitenkään suunnattu sinulle Tommi, teillä vaikuttaa vanhemmuus olevan ykkösprioriteetti kummallekin, eli turhaa podet syyllisyyttä että käytit tällaisen mahtavan tilaisuuden hyväksesi

Liv
Päiväuniaika

Hei mä mietin vähän samaa, että olisko itse asiassa siltikin niin, että on niin syvään juurtunut ajatusmalli, että äiti hoitaa lapsen, ettei isät siksi tunne samaa "huono vanhempi" -syyllisyyttä. Ja että nyt kun esimerkiksi Tommi tässä onkin "päävastuussa" (hyi mikä sana juuri tässä konseptissa, toivottavasti pääsette tän ruman kielikuvan ohi itse asiaan) lapsesta, se "huono vanhempi" -syyllisyys pääseekin iskemaan? 

Tommi K
Isyyspakkaus

OK, sovitaan etten tunne :) Onneksi isovanhemmat olivat innoissaan siitä, että pääsivät hoitamaan tyttöä. Ja onneksi isäkin sai omat työnsä järjestymään. Ehkä se huonoin omatunto tuli siitä, että muu perhe joutui järjestelemään omia asioitaan minun vuokseni.

Amma
Why you little!!

Oo mikä tilaisuus! Hienoa ja kerro toki lisää!!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, kyllä! Nyt pitää mennä, kun sukkulabussi lähtee takaisin Netflixiin.

Liv
Päiväuniaika

Aika sairaan kaunista ja mahtava tilaisuus kyllä! Ota toki kaikki ilo irti ja unohda se turha syyllisyys :) 

Lähiömutsi (Ei varmistettu)

Oooh, huikee juttu!

www.mutsiavautuu.com/

annemi

Vau! kuulostaapa huikealta reissulta ja onneksi olkoon että olet päässyt mukaan testiryhmään :) jään mielenkiinnolla odottamaan jatkopostauksia reissusta, itsellä on akuutti ikävä takaisin Kalifornian ihaniin maisemiin sieltä juuri palanneena. 

Onnenonki (Ei varmistettu)

Hei, kuulostaa ihan huipulta! Ihan pakko kysyä että minkä perusteella sait tämän kunnian lähteä edustamaan Lotan kanssa kaliforniaan? Lucky you!

Onnenonki (Ei varmistettu)

Ah, vastaus löytyi ko yltä 8)

Omenainen

No jopas olet joutunut major headhunttauksen kohteeksi! Nauti! Kalifornia täälläkin lempipaikkoja tällä planeetalla..

utelias (Ei varmistettu)

näinkö teijän koiran tänään taimitarhalla? :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Mistäköhän taimitarhasta on kyse? Annalaako tarkoitit? Sinne ei päästykään, sillä minulle tuli tämä reissu ja Rouva oli kipeänä. Ehkä Epulla on kaksoisolento :)

Kommentoi