Viesti universumilta: Aika aloittaa seuraava remontti

Long time, no remontti. No mutta nyt tämä mörkö nostelee täällä päätään, ja on aika palauttaa mieliin sellainen asia kuin kahden omistamamme asunnon yhdistäminen, jonka perään moni on kysellyt jo useammin.

Pohjapiirros

Monet siis muistavat yhä suunnitelmamme kahden asuntomme yhdistämisestä, jotta saisimme lapsille omat huoneet ja ylipäänsä lisää tilaa. Työhuonekin olisi kiva.

Pohdimme asiaa viime vuonna pidempään ja olimme jo vähällä irtisanoa vuokralaisemme syksyllä tai viimeistään vuodenvaihteessa, mutta päätimme kuitenkin ensin katsoa pohjaratkaisua jonkun arkkitehdin kanssa. Asia ei kuitenkaan edennyt mihinkään, kun arkkitehtiä ei heti ensimmäisellä yrityksellä löytynyt.

Viime viikolla ajattelin taas, että suunnittelu olisi saatava liikkeelle, sillä 11 vuotta seinän takana asuneella vuokralaisellamme olisi kuitenkin puolen vuoden irtisanomisaika. Jos vuokrasopimus irtisanottaisiin maaliskuun loppuun mennessä, remontti voisi alkaa mahdollisesti lokakuussa.

Sunnuntaina ajattelin vihdoin tehdä jotain konkreettista asian eteen ja tiedustelin stooreissani suosituksia arkkitehdistä, joka voisi katsoa, mitä asuntojen pohjalle voisi tehdä.

Eilen, alle vuorokausi myöhemmin, sain niin vahvan merkin universumilta, että tuli lähes kylmät väreet. Vuokralaiseni ilmoitti, että hän on ostanut oman asunnon, irtisanoo vuokrasopimuksensa ja muuttaa pois toukokuussa. (!!!) En usko juuri mihinkään yliluonnolliseen, mutta onhan tämä yhteensattuma aivan käsittämätön. Jos tämä ei ole merkki universumilta, niin mikä sitten?

Luulen siis, että jos näitä kahta asuntoa joskus ollaan yhdistämässä, sen aika on nyt. Laitoin jo meiliä useammalle arkkitehdille ja tiedustelin, olisiko heillä aikaa ja kiinnostusta lähteä suunnittelemaan pohjaratkaisua ja mitä työ maksaisi.

Näinköhän sitä päästään vielä tänä vuonna tekemään remonttia? Nyt jo vähän jännittää.

Nyt olisi varmasti paikallaan kerrata vähän, mistä tässä olikaan kyse, ja mikä asuntojemme remonttihistoria onkaan. Lupasin jo Instagramissa palata asiaan seuraavassa postauksessa.

Jos siis mielessäsi on kysymyksiä, kerro, mitä haluaisit tietää tästä mahdollisesta asuntojen yhdistämisprojektista.

koti remontointi
Kommentit (4)
 1. Täällä poikkeavana näkökohtana juuri vajaasta 80 neliöstä 120 neliöön muuttaneena, remppaisin kaiken lisätilan. Meidän perhe mahtui hyvin vanhaankin ja emme kokeneet tilanpuutetta sinällään, ongelma oli lähinnä huoneiden puute (etenkin viimeisen vuoden aikana, kun molemmat perheen aikuiset olimme olleet lähes vuoden etätöissä, toisen konttorina lapsen huone ja toisen keittiö…). Tämä uusi asunto saa aikaan huikeita onnen tunteita (huoneiden määrä kasvoi kahdella, plus toinen kylppäri) jo tässä vaiheessa kun tavarat on keskeneräisen rempan takia muuttolaatikoissa (meillä ei ole yhtään kaappia, ja keittiökin on vasta rakenteilla).

  Mutta onpa hauska päästä lukemaan lisää remppajuttuja. Päädyin lukemaan blogiasi nimenomaan remppapäiväkirjojen kautta ja koska aihe on itsellekin ajankohtainen (no, meillä ollaan loppusuoralla, enää puuttuu listat, kaapit ja keittiö ;)) niin onpas kiintoisaa kuulla millaiseen suunnitelmaan päädytte.

 2. Voi kuinka kiinnostavaa. Katselen aina pohjapiirustuksia ja mietin niitä myös alitajuisesti, sillä ne jäävät mieleeni tiloista, joissa olen käynyt.

  Luin tekstin ja kommentit ja olen samaa mieltä, että olisi monin tavoin edullinen vaihtoehto yhdistää vain osa toisesta asunnosta nykyiseen kotiin. Vuokralla olevassa asunnossa näyttää olevan kaksi ikkunaa, joista mukaan asunnon voisi jakaa. Vuokralle jäisi yksiö, jossa olisi yksi ikkunallinen huone ja keittokomero sekä wc/kylpyhuone. Toinen ikkuna johtaisi huoneeseen, joka yhdistettäisiin vanhaan kotiin. Ongelma on tietysti, miten ikkunan valon voisi johtaa pariin huoneeseen. Siihen löytyy varmasti monenlaisia ehdotuksia/mahdollisuuksia. Varsinkin, jos hyväksyy myös vähän hassut ajatukset.Minulle tuli mieleen lasitiilistä tehty seinä ikkunaa vasten. Tai kolmion muotoinen kaappi, jossa pitkä sivu on ikkuna ja huoneiden sisäpuolelle tulisivat lyhyemmät sivut. Silloin huoneet eivät olisi täysin yksityisiä tiloja. Mutta nykyäänhän on totuttu monenlaisiin avoratkaisuihin.Ja siis vain kaapin alaosa säilytystilaa.

  Lisää wc- ja pesutiloja voisi tehdä nykyisen lastenhuoneen alueelle. Siihen jäisi myös tilaa pienelle työhuoneelle.

  Kiinnostavaa nähdä, mitä arkkitehti ehdottaa ja mihin päädytte.

  Onnea ja tsemppiä remonttiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *