Viimeinen päivä isyysvapaata

Isyyspakkaus

Väitin reilu viikko sitten, että poistuimme vauvakuplasta, kun palasimme Kättäriltä kotiin. No, koska olen ollut isyysvapaalla, olemme olleet oikeastaan siinä samassa kuplassa tähän asti. Huomenna palaan töihin, ja kupla puhkeaa. Käytimme toistaiseksi viimeisen isyysvapaapäiväni kotikaupunkimatkailuun.

Kun olimme harjoitelleet vaunujen kärräilyä lähinnä kotinurkilla, uskaltauduimme jo raitiovaunuun ja matkustamaan aina Ullanlinnaan saakka. Kun poikkeaa hieman normaaleilta reiteiltään, tuntuu kuin kävisi jossain toisessa kaupungissa.

Neitsytpolun päässä, Merikatu 3:ssa sijaitsee Kaivarin kanuuna, joka on yksi Helsingin laadukkaimmista itsepalvelukirppareista. Tsekkaa, jos et usko. Taisi sieltä taas jotain tarttua Rouvan mukaan, ainakin Suomalainen vauvakirja, 3,50 €.

Neitsytpolun ja Tehtaankadun kulmassa puolestaan sijaitsee Aitokauppa, joka myy luomu- ja lähiruokaa. Muistin kuin muistinkin käyttää töistä saamani lahjakortin, joka olisi vanhentunut tällä viikolla.

Tehtaankadun-reissun jälkeen kävimme ihastelemassa Designmuseon edessä olevia Aalto-yliopiston opiskelijoiden muotoilemia puisia penkkejä (täällä lisää kuvia) sekä museon taakse World Design Capital 2012 -vuoden kunniaksi rakennettua Paviljonkia.

"Raparperirättänä" oli kuulemma taivaallista vaniljajäätelön kanssa. Tarjoilija kertoi, että "päivän kala-annos" on myös kerännyt kehuja, joten Rouva ajatteli kärrytellä joku päivä lounaalle Paviljonkiin testaamaan sitä. Jos uskaltaa poistua kotoa kahdestaan vauvan kanssa.

Tämä oli kiva lopetus upealle isyysvapaalle. On vaikea kuvitella aikaa, jolloin isät eivät voineet pitää yhtään vapaata lapsen syntymän jälkeen. Itse ainakin nautin siitä, että sain olla äidin ja lapsen kanssa ensimmäiset kaksi viikkoa yötä päivää. Kolmannen viikon käytän sitten kesäloman yhteydessä.

Nyt edessä on paluu arkeen. Tai ei se oikeastaan ole paluu mihinkään entiseen vaan täysin uuden arkielämän aloitus. Vaikea sanoa, millaiseksi se muodostuu.

Kommentit

Tasaraita

Onnea ja tsemppiä uuteen arkeen. Hetki siinä aina menee ennen kuin se arki alkaa rullaamaan. Rouvakin uskaltautuu varmasti kohta vauvan kanssa kahdestaan ulos. Ensimmäinen kerta on jännittävin mutta samalla lailla se vauva tarvitsee ruokaa ja vaipanvaihtoa kuin kotonakin. Jännitystä ainakin itselle aiheutti alkuun se että missä imettää ja vaihtaa vaipat sitten kun se huuto siellä vaunuissa alkaa. Mutta ainakin Stockalla ja Kampin keskuksessa on hyvät tilat vauvanhoitoa ja imetystä varten. Isällä voikin sitten mennä kauemmin ennen kuin uskaltaa vauvan kanssa kaksin jonnekin. Meillä se taisi viedä puolisen vuotta mutta nyt 8kk iässä käyvät ruokaostoksillakin yhdessä ja lenkkeilevät kaksistaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Rouvalla on I-H-A-N-A-T kengät ^^

KirsiVierailija (Ei varmistettu)

Rouvan kengät ON ihanat. Haluun samanlaiset. Rouva toivottavasti kertoo, mistä ne ovat, tai sitten vien noi :)

Idylliseltä vaikuttaa alkutaipaleenne vauvan kanssa. Itse olen hieman katkera, kun en koskaan itse saanut elää vauvan kanssa sitä "kupla-aikaa", vaan se puhkesi het laitokselta lähdettyä Tulin kotiin keskelle remonttia, ja maatilalla eläinten kanssa asuessa on aina kaikkea hommaa. Kun vauva nukahti, pistin itkuhälyttimen taskuun ja juoksin pitkin hevoslaitumia aitaa korjaamassa jne. En kertaakaan nukkunut, kun vauva nukkuu, kuten neuvottiin neuvolasta, vaan kerrytin aikamoiset univelat. Kahvilassakaan en käynyt vauvan kanssa kertaakaan. Lähimmäs sitä kahvila-reissua tais päästä se, kun lykkäsin lastenvaunun heinäpelloln laitaan ja viikatoin rikkaruohoja :)

Mutta siitäkin vaan selvittiin. Olisi se kai kuitenkin hyvä, ettei vauva-aika olisi vanhemmille pelkkää paikasta toiseen säntimistä.

(Hienot, hienot kengät!)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tinttinen: Olen kuullut, että myös Kluuvin kauppakeskuksen yläkerta on suosittu paikka. En tiedä vaipanvaihtomahdollisuuksista.

Vierailija ja KirsiVierailija: Kengät on aidot 1970-luvun ruotsalaiset puukengät, jotka Rouva on löytänyt UFF:ilta vuonna 2002. Swedish Hasbeensillä voisi kuulemma olla jotain vastaavia.

vieras Aurora (Ei varmistettu)

Nyt oli uskaltauduttava kommentoimaan, kun nuo Rouvan kengät on täydelliset! Harmi kaikkien muiden, paitsi Rouvan, osalta ettei ainakaan täsmälleen samanlaisia voi tähän hätään saada!

Olen jo jonkin aikaa roikkunut palstalla lueskelemassa tekstejäsi ja täytyy myöntää, että pidän kirjoitustyylistäsi paljon.

Muutenkin on kiva seurata miehen näkökulmasta ajatuksia, kun itse sitä naisena ajattelee taas tästä tulevan äidin näkökulmasta. Meille siis tulossa syksystä pienokainen myös, sitä jännittäen sitten!

Kiitoksia mainiosta lukutuokioista! (ja kateudesta, joka iskee kummasti aina kun ihailee sisustustanne..)

Onnea teidän perheen arkeen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos itsellesi, vieras Aurora!

Kommentoi