Viimeinen päivä isyysvapaata

Väitin reilu viikko sitten, että poistuimme vauvakuplasta, kun palasimme Kättäriltä kotiin. No, koska olen ollut isyysvapaalla, olemme olleet oikeastaan siinä samassa kuplassa tähän asti. Huomenna palaan töihin, ja kupla puhkeaa. Käytimme toistaiseksi viimeisen isyysvapaapäiväni kotikaupunkimatkailuun.

2012-05-29-293.jpg

Kun olimme harjoitelleet vaunujen kärräilyä lähinnä kotinurkilla, uskaltauduimme jo raitiovaunuun ja matkustamaan aina Ullanlinnaan saakka. Kun poikkeaa hieman normaaleilta reiteiltään, tuntuu kuin kävisi jossain toisessa kaupungissa.

2012-05-29-296.jpg

Neitsytpolun päässä, Merikatu 3:ssa sijaitsee Kaivarin kanuuna, joka on yksi Helsingin laadukkaimmista itsepalvelukirppareista. Tsekkaa, jos et usko. Taisi sieltä taas jotain tarttua Rouvan mukaan, ainakin Suomalainen vauvakirja, 3,50 €.

2012-05-29-297.jpg

Neitsytpolun ja Tehtaankadun kulmassa puolestaan sijaitsee Aitokauppa, joka myy luomu- ja lähiruokaa. Muistin kuin muistinkin käyttää töistä saamani lahjakortin, joka olisi vanhentunut tällä viikolla.

2012-05-29-300.jpg

Tehtaankadun-reissun jälkeen kävimme ihastelemassa Designmuseon edessä olevia Aalto-yliopiston opiskelijoiden muotoilemia puisia penkkejä (täällä lisää kuvia) sekä museon taakse World Design Capital 2012 -vuoden kunniaksi rakennettua Paviljonkia.

2012-05-29-311.jpg

2012-05-29-315.jpg

2012-05-29-303.jpg

”Raparperirättänä” oli kuulemma taivaallista vaniljajäätelön kanssa. Tarjoilija kertoi, että ”päivän kala-annos” on myös kerännyt kehuja, joten Rouva ajatteli kärrytellä joku päivä lounaalle Paviljonkiin testaamaan sitä. Jos uskaltaa poistua kotoa kahdestaan vauvan kanssa.

2012-05-29-309.jpg

Tämä oli kiva lopetus upealle isyysvapaalle. On vaikea kuvitella aikaa, jolloin isät eivät voineet pitää yhtään vapaata lapsen syntymän jälkeen. Itse ainakin nautin siitä, että sain olla äidin ja lapsen kanssa ensimmäiset kaksi viikkoa yötä päivää. Kolmannen viikon käytän sitten kesäloman yhteydessä.

2012-05-29-319.jpg

Nyt edessä on paluu arkeen. Tai ei se oikeastaan ole paluu mihinkään entiseen vaan täysin uuden arkielämän aloitus. Vaikea sanoa, millaiseksi se muodostuu.

Kommentit (6)
 1. Kiitos itsellesi, vieras Aurora!

 2. vieras Aurora
  30.5.2012, 16:18

  Nyt oli uskaltauduttava kommentoimaan, kun nuo Rouvan kengät on täydelliset! Harmi kaikkien muiden, paitsi Rouvan, osalta ettei ainakaan täsmälleen samanlaisia voi tähän hätään saada!

  Olen jo jonkin aikaa roikkunut palstalla lueskelemassa tekstejäsi ja täytyy myöntää, että pidän kirjoitustyylistäsi paljon.

  Muutenkin on kiva seurata miehen näkökulmasta ajatuksia, kun itse sitä naisena ajattelee taas tästä tulevan äidin näkökulmasta. Meille siis tulossa syksystä pienokainen myös, sitä jännittäen sitten!

  Kiitoksia mainiosta lukutuokioista! (ja kateudesta, joka iskee kummasti aina kun ihailee sisustustanne..)

  Onnea teidän perheen arkeen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *