Viisi tuntia Tukholmassa

Tukholma on kaupunki, johon minun on ollut tosi vaikea päästä sisään. Voisin helposti luetella vaikkapa Tallinnasta tai Kööpenhaminasta monta käymisen arvoista ravintolaa, mutta Tukholmasta en osaa sanoa oikeastaan mitään muuta kuin Urban Delin Nytorgetilla.

IMG_1812.jpg

Luulen että tässä on käynyt niin, että kaupungissa on käyty niin monta kertaa ”päivä Tukholmassa”-risteilyllä joskus teinivuosina, että kaupungista on jäänyt vähän epämääräinen kuva, eikä siellä ole ollut koskaan oikeastaan aikaa tehdä mitään. Käynnit ovat olleet siis hyvin näennäisiä.

Muistan joskus käyneeni kuninkaanlinnassa, ja pyörineeni Södermalmilla, mutta ensimmäisen kerran yövyin siellä vasta muutamia vuosia sitten Rouvan kanssa. Olin silloin hyvin vaikuttunut Vasa-laivasta, mutta juuri muuta en muistakaan.

Lyhyet työmatkat firman Tukholman-toimistolle eivät ole myöskään auttaneet asiassa.

Nyt teimme sinne jälleen pikavisiitin, kun päätimme lähteä pari kaverin ja heidän perheidensä kanssa päivä Tukholmassa -retkelle. Kun kaksi muuta perhettä veivät oman, jonkin verran tyttöämme vanhemman jälkikasvunsa Vasa-museoon, me suuntasimme brunssille Södermalmille ja – kyllä – juurikin sinne Urban Deliin (Nytorget 4).

IMG_1951.jpg

IMG_6216.jpg

IMG_6209.jpg

Ostereita, ribsejä, chorizo-kroketteja, savustettuja katkarapuja ja tytölle Mac & Cheese. Ja törkeän hyvät bloody maryt.

IMG_6235.jpg

IMG_6240.jpg

IMG_6203.jpg

Tämä ravintola ei koskaan petä. Ravintolan yhteydessä on myös tosi kiva ruokakauppa, josta Rouva päätti raahata kotiin pari paketillista gotlantilaista luomuparsaa. (Se oli ehkä vähän huvittavaa, mutta parsa oli tosi hyvää.)

Urban Delistä tien toisella puolella on kiva leikkipuisto, jossa tyttö sai juoksennella rauhassa sillä aikaa, kun Rouva kävi parissa kaupassa Söderillä.

IMG_6252.jpg

IMG_1930.jpg

IMG_1947.jpg

Kun kävimme vielä kahvilla ja pullalla Pom & Florassa (Bondegatan 64), muuhun ei ollutkaan enää aikaa. Hyvä, että sentään siihen, sillä kun kysyimme lapselta, mikä oli parasta Tukholmassa, hän vastasi: ”Pulla.”

IMG_1974.jpg

IMG_1968.jpg

Itse olisin voinut käydä vielä ABBA-museossa, mutta jätetään se ensi kertaan. Silloin tänne tullaan sitten ajan kanssa – ja Arlandan kautta. Tämä päivä Tukholmassa -risteilyhomma on niin nähty.

Ja sehän tapahtuukin viimeistään marraskuussa, jolloin Madonna antaa hyvä tekosyyn pieneen Tukholman-lomaan. Isovanhemmat on jo tilattu viikonlopuksi hoitamaan lasta.

Ja Rouvalla on jo alustava ravintolalista tekeillä.

Kommentit (14)
  1. Tästä on jo puolitoista vuotta aikaa, mutta tykkäsin kovasti Rolfs Kökistä ja AG:stä. Molemmissa kiva, ei jäykkä, tunnelma ja hyvä ruoka.

  2. Täh, syöttötuolissako tyttö istuu? Meidän samanikäinen ei ikinä suostuisi moiseen!

    1. Joskus istuu, useimmiten ei. Yleensä kysytään, haluaako istua korkealla tuolilla vai aikuisten tuolilla. Tämä oli sellainen pöytään kiinnitettävä istuin, joka oli ilmeisen hauska.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *