Villa Silo kutsuu yöpymään Suomenlinnassa

Staycation Suomenlinnassa? Ehdottomasti! Sain Villa Silolta ja Joutsenelta kutsun tulla tutustumaan viime vuonna majoitustoimintansa aloittaneeseen vierashuoneistoon perheeni kanssa. Olemme käyneet samassa rakennuksessa sijaitsevassa Café Silossa aiemminkin, ja kutsu otettiin vastaan ilomielin. Enpä ollutkaan aiemmin yöpynyt Suomenlinnassa!

Joutsen x Villa SiloSe oli rakkautta ensisilmäyksellä. Vuodelta 1880 peräisin olevan rakennuksen oven takaa paljastui hotellihuoneen sijaan kokonainen viimeisen päälle remontoitu 68,5 m2 kaksio keittiöineen kaikkineen!

Majataloa pyörittävä Henna, joka omistaa miehensä, Pekan, kanssa myös saman rakennuksen kahvilan, kertoi, että tilassa on toiminut aiemmin kauppa.

Joutsen x Villa SiloJoutsen x Villa Silo

Vuoteissa on Joutsenen untuvapeitot ja -tyynyt, ja nukkumapaikkoja löytyy neljälle.

Joutsen x Villa Silo

Vanhempien käytössä oli tilava makuuhuone, ja lapset saivat nukkua vierekkäin olohuoneen vuodesohvalla.

Joutsen x Villa Silo

Jätimme yöksi makuuhuoneen ovet auki, joten lasten vuoteeseen oli sängystämme suora näköyhteys.

Joutsen x Villa Silo

Kylpyhuonetta hallitsi suuri peili ja kaksi käsienpesuallasta, joissa oli jalustoina hauskat Singer-ompelukoneen jalat.

Joutsen x Villa SiloJoutsen x Villa Silo

Suomenlinnan-retki oli mieluisa monellakin tavalla ja ajoitus osui aivan nappiin. Ensinnäkin olemme viettäneet viimeiset kuukaudet hyvin tiiviisti kotona emmekä ole käyneet puutarhamökkiä lukuun ottamatta juuri missään muualla. Toisekseen tyttäremme parhaan kaverin perhe asuu Suomenlinnassa, aivan Silon lähistöllä. Kaveri oli vastassa lauttalaiturilla, ja lapset ehtivät leikkiä keskenään useamman kerran.

Joutsen x Villa Silo

Kolmannekseen juuri viime viikolla päättyi myös Uudenmaan ravintolasulku, joten pääsimme vielä (aikaiselle) illalliselle Suomenlinnan ravintola Adlerfeltiin, ja kylläpä olikin kaikin puolin kivaa ja hyvää! Palaan siihen toisessa postauksessa.

Joutsen x Villa Silo

Sään puolesta ajoitus ei sen sijaan ollut paras mahdollinen, joten Suomenlinnan tutkimusmatkat jätettiin jollekin kesäisemmälle päivälle ja nautimme vain ihanasta majoituspaikastamme.

Joutsen x Villa Silo

Ja ihana se tosiaan oli! Tavalliseen hotellihuoneeseen verrattuna Silossa on tilaa ruhtinaallisesti, ja keittiö kaikkine astioineen, ruoanlaittovälineineen ja astianpesukoneineen on jotain, mitä monessa hotellissa ei ole. Keittiön jääkaappi on myös minibaari, josta löytyy sitä, mitä minibaarista voi olettaakin löytyvän. Aivan Silon lähellä on myös Suomenlinnan ruokakauppa, josta voisi hakea raaka-aineita omiin kokkailuihin.

Joutsen x Villa SiloJoutsen x Villa Silo

Ruokaa me emme laittaneet, sillä saimme sekä ilta- että aamupalan Café Silon puolelta: tuoreita sämpylöitä ja croissanteja, jogurttia ja mysliä, leikkeleet, kahvit, kaakaot ja mehut.

Joutsen x Villa SiloJoutsen x Villa Silo

Keskusta-asujalle oli iso elämys ihan sekin, miten hiljaista Suomenlinnassa on öisin. Ei autojen ääniä, raitiovaunun kolinaa tai maan alta kantautuvaa metron jyrinää. Ainoa ääni illalla oli ilmastoinnin hiljainen humina.

Joutsen x Villa Silo

Yksi yö tuntui vaan niin kovin lyhyeltä! Olisipa ollut ihanaa jäädä Siloon useammaksikin yöksi ja myös käyskennellä Suomelinnan saarilla enemmänkin.

Joutsen x Villa Silo

Haaveilin jo kesäisestä viikonlopusta Suokissa, kun Silon terassilla voisi istua pitkälle yöhön. Majatalonhan voisi hyvin vuokrata vaikkapa jonkun tuttavapariskunnan kanssa kahdestaan ja laittaa lapset yöksi hoitoon.

Joutsen x Villa Silo

Kiitos aivan superisti kutsusta Villa Silo & Joutsen, ja erittäin lämpimät suositukset kaikille muillekin Suomenlinnan-matkaajille! Ja jos yöpyminen Villa Silossa ei ole mahdollista, kannattaa käydä ainakin kahveilla viereisen oven takaa löytyvässä Café Silossa, jonka leivonnaiset ovat kaupungin parhaimmistoa.

Joutsen x Villa Silo

Villa Silon löydä Airbnb:stä. Viikonloppuyön hinta on 250 €, arkiyön 190 €, ja ilta- ja aamupalat ovat saatavilla erillisestä maksusta Café Silosta.

Kommentit (3)
  1. Ja minun asuessa lapsena siinä sijaitsi Elanto, tosi kauniisti uusittu 🙂

  2. Tuossa oli Siwa! Muistan sen ku muksuna asuin Helsingissä ja sieltä käytiin ostamassa jätskit Suokin vierailujen yhteydessä.

    1. Tommi Koivisto
      26.5.2021, 23:06

      Meille kerrottiinkin, että tilassa on ollut kauppa, mutta kaupan nimestä/ketjusta ei ollut puhetta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *