Vintagea ja sisustusputiikkeja Helsingissä

Minua pyydettiin viime viikolla vinkkaamaan lisää Helsingin putiikkeja, käytettyjen tavaroiden myymälöitä ja kirppareita.

Inspiroiduin siis listaamaan enemmänkin vinkkejä Helsingin-matkailijoille. Ja miksei myös asukkaillekin – aika harvoin sitä tulee käytyä muissa paikkoissa kuin missä on tottunut käymään.

Kirppareita ja kierrätystä

Tässä kirppareita, joissa käymme… tai no, Rouva käy… säännöllisesti tai jotka ovat muuten mainitsemisen arvoisia. Osassa on lähinnä vaatteita, mutta toiset kierrättävät myös astioita ja huonekaluja.

 • Kaivarin kanuuna (Merikatu 3): Selvästi laadukkain itsepalvelukirppari kaupungissa
 • Fidalla on liikkeitä mm. Hakaniemessä (Hämeentie 5), Sörnäisissä (Hämeentie 31) ja Iso-Roballa (Iso-Roobertinkatu 24). Iso-Roban putiikki on luksöriööisein, Hagiksessa taas on eniten vaatteita.
 • Vaatteita kannatta etsiä myös UFF:ilta, jolla on useita liikkeitä ympäri kaupunkia (esim. Fredrikinkatu 36, Hämeentie 4, Iso-Roobertinkatu 4 – 6)
 • Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus: Hietalahden liikkeessä (Lönnrotinkatu 45) on yllättävän hyvää tavaraa ja askartelu- ja ompelumateriaaliksi soveltuvia raaka-aineita. Kyläsaaressa (Kyläsaarenkatu 8) on enemmän huonekaluja – mutta myös enemmän romua
 • Kruunukirppu/Mariankadun Olkkari (Mariankatu 12): Käytettyjä lastenvaatteita
 • Hietalahden kirppari (Lönnrotinkatu 34) on tietysti klassinen ja suosittu osto-myyntipaikka, kun sää sen sallii. Tavara on hyvää, ja on siinä jotain hauskaa, että näkee, kuka sitä myy.
 • Toinen suosittu live-myyntipaikka on Valtteri Vallilan makasiineilla (Aleksis Kiven katu 17): Ei kuulu kyllä meidän perheen suosikkeihin, sillä joka kerta kun olemme käyneet, jäljellä on ollut vain ihme romua. Pitäisi tulla heti, kun paikka aukeaa.
 • Uudehko Oivan kirppis (Kolmas linja 7) on tsekattu kerran, ja tarkkailua pitää jatkaa. Hmm, www-saitti ei toimi…

Antiikkia, designia, second handia, vintagea, ostoa ja myyntiä

Pieniä antiikkiliikkeitä, kuten kirppareitakin, on Helsingissä niin paljon, että listasin tähän vain niitä, joista olemme joskus oikeasti ostaneet jotain. Nämä liikkeet myyvät mitä milloinkin, kuten asiaan kuuluu. Lisäsinkin nimien perään esimerkin omista löydöistämme.

Muita sisustukseen tai kotiasioihin kallellaan olevia ja mainitsemisen arvoisia putiikkeja

 • Mariankadun olkkari (Mariankatu 12) – Sisustusta, leluja, lastenvaatteita, paperitavaraa
 • Moko Market & Cafe (Perämiehenkatu 10) – Sisustusta ja mainio kahvila, jossa muuten aivan mahtava launtaibrunssi! Paikka, jonne et eksy, ellet tiedä
 • Zarro (Fredrikinkatu 37) – Sisustusta
 • Paper Shop (Mariankatu 15) – Paperitavaraa
 • Chez Marius (Fredrikinkatu 26) – Keittiötarvikkeita

Hei te muut! Puuttuuko näistä listoista jokin helmi, josta kannattaisi vinkata?

Kommentit (9)
 1. Hei, Herttoniemen rannasta löytyy myös Vintage Galleria ja tuotteet verkossa http://www.vintagegalleria.fi & https://www.facebook.com/VintageGalleria

 2. Kiitos kommenteista ja lisävinkeistä.

  Kati: Kruuna todella puuttui listalta, ja se täytyy sinne lisätä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *