Wanted: Leikkokukkavinkkejä

Isyyspakkaus

Osaisitko kertoa aloitteleville puutarhureille, mitkä olisivat hyviä kukkia leikkokukkapenkkiin? Siis kukkia, jotka on tarkoitus lähtökohtaisesti leikata maljakkoon juuri, kun ne ovat kauneimmillaan. Rouva tästä kyselikin jo Instagramin puolella, mutta kaikki neuvot ovat kuulemma tarpeen. 

Meillä ei ole hirveästi käsitystä, mitä puutarhassamme jo on, mutta ainakin suopayrttiä ja syysleimua löytyy. Ja mitä näissä kuvissa viime kesäkuulta sitten näkyykään.

Muuten Rouvaa kiinnostaisivat kovasti erityisesti valkoiset ja vaaleahkot kukat, ja hänen toiveensa olisi, että hän voisi luoda kotiin samanlaisia kimppuja, joita hän ihastelee newyorkilaisen Saipua:n Instagram-tilillä.

Ja saa kuulemma vinkata myös muista vastaavista Instagram-tileistä, joita seurata.

Kommentit

Onnia (Ei varmistettu)

Köynnöshortensia, harjaneilikka ja neilikat yleensä, syysleimut, pensasruusut, ruusumalva, kurjenmiekka, akileijat. Ja johonkin aiempaan postaukseen viitaten, daalioita voi kasvattaa myös ruukussa

jennia (Ei varmistettu)

Tuon instagramin nopeasti kurkattuani sanoisin, että tähtiputkea (voi löytyä jo) ja erilaisia laukkoja, jotka ovat siis sipulikasveja ja kukkivat jo ekana vuonna eli niitä voi nyt juuri valita, mitä haluaisi laittaa. Harvinaisemmista laukoista esim pallerolaukka ja viinilaukka ovat ihania ja sitten ihan perinteisemmät kuten ukkolaukka myös hienoja ja niistä löytyy myös valkoisia lajikkeita.

jennia (Ei varmistettu)

Ai niin vielä, ensi kevääseen mennessä ehtii hyvin talven aikana ihmetellä, mitä yksi- tai kaksivuotisia haluaisi kylvää esim. hyötykasvipenkkiin tai muualle. Vaikkapa kehäkukassa on erilaisia lajikkeita (myös ihania yksinkertaisia kukkia) tai kosmoskukkaa tai mitä nyt keksiikään.

Ja Hyötykasviyhdistyksen luettelo kannattaa tsekata hyötykasvien osalta. Siellä on myös vähän kukkia.

Handeli (Ei varmistettu)

Sormustinkukka!

http://www.meillakotona.fi/puutarha/kasvit/ohjeet-sormustinkukan-hoitoon

Olikohan tuo myrkyllinen, vähän muistelisin.

Susaanna (Ei varmistettu)

Gladiolus, kesämalvikki ja zinnia ovat mielestäni kauneimpia kesäkukkia! Kestävät vielä todella hyvin maljakossa!

Sini K./Kasvihormoni (Ei varmistettu) http://www.kasvihormoni.fi

Yllä on jo monta hyvää leikkovinkkiä, peukutan näille valinnoille! Keijunkukat (esim. purppurakeijunkukka) tuo niittymäistä ilmavuutta kimppuihin, säilyvät kauniina myös kuivuessaan. Ne sopivat myös reunuskasveiksi esim. kuunliljojen rinnalle tai tilalle.

Instagramissa runsaita, niittymäisiä ja barokkimaisia kimppuja katselen esim. tileiltä fleuropean, junesblooms, silkandwillow, thefarmatoxford ja floralmagic_.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kaikille näistä vinkeistä Rouvan puolesta! Itseäni kiinnostaa enemmän tuo kasvihuonepuoli :)

Kommentoi