Wanted: Leikkokukkavinkkejä

Osaisitko kertoa aloitteleville puutarhureille, mitkä olisivat hyviä kukkia leikkokukkapenkkiin? Siis kukkia, jotka on tarkoitus lähtökohtaisesti leikata maljakkoon juuri, kun ne ovat kauneimmillaan. Rouva tästä kyselikin jo Instagramin puolella, mutta kaikki neuvot ovat kuulemma tarpeen. 

IMG_5819.jpg

Meillä ei ole hirveästi käsitystä, mitä puutarhassamme jo on, mutta ainakin suopayrttiä ja syysleimua löytyy. Ja mitä näissä kuvissa viime kesäkuulta sitten näkyykään.

IMG_5818.jpg

Muuten Rouvaa kiinnostaisivat kovasti erityisesti valkoiset ja vaaleahkot kukat, ja hänen toiveensa olisi, että hän voisi luoda kotiin samanlaisia kimppuja, joita hän ihastelee newyorkilaisen Saipua:n Instagram-tilillä.

IMG_5836.jpg

Ja saa kuulemma vinkata myös muista vastaavista Instagram-tileistä, joita seurata.

Kommentit (7)
  1. Kiitos kaikille näistä vinkeistä Rouvan puolesta! Itseäni kiinnostaa enemmän tuo kasvihuonepuoli 🙂

  2. Sini K./Kasvihormoni
    28.8.2016, 08:04

    Yllä on jo monta hyvää leikkovinkkiä, peukutan näille valinnoille! Keijunkukat (esim. purppurakeijunkukka) tuo niittymäistä ilmavuutta kimppuihin, säilyvät kauniina myös kuivuessaan. Ne sopivat myös reunuskasveiksi esim. kuunliljojen rinnalle tai tilalle.

    Instagramissa runsaita, niittymäisiä ja barokkimaisia kimppuja katselen esim. tileiltä fleuropean, junesblooms, silkandwillow, thefarmatoxford ja floralmagic_.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *