Wanted: Viime hetken Tallinnan-vinkkejä

Isyyspakkaus

Terveisiä Tallinnasta! Tarkemmin sanottuna Kalamajan kaupunginosasta, johon ajattelimme tutustua ihan ajan kanssa, kun sitä on niin joka paikassa hehkutettu.

Tämä matka piti oikeastaan tehdä jo alkukuusta, mutta se siirtyi sattuneesta syystä. Kiva, että sille järjestyi nyt toinen ajankohta, ja Linda Linen lauttaliputkin olivat voimassa aina lokakuun loppuun saakka.

Edellisistä Tallinnan-matkastoimme olikin kulunut jo useampi vuosi, ja Rouvan kanssa kävimme täällä viimeksi yhdessä vuonna 2005. Silloin muistaakseni mietimme, että täällä pitäisi käydä useamminkin. Mutta kun <tähän kaikenlaisia selityksiä />.

Olemme viimeisillä ulkomaanmatkoillamme mieltyneet Airbnb:hen, ja sitä käytimme tälläkin kertaa. Majapaikkamme on vanhan puutalon kellariin rakennettu kaksio, jonka olohuoneessa on keittonurkkaus. 50 euroa yöstä ei ole paha hinta, ja sijainti Kalamajassa sopi matkamme tarkoitusperiin loistavasti.

Ehdimme heti ensimmäisenä iltana käydä syömässä kehutussa F-Hooneessa (Palataan siihen toisessa jutussa) ja ohitimme sinne kävellessämme myös suositun Kohvik Boheemin.

Bongasimme jo muutamia muitakin kiinnostavan oloisia paikkoja näillä hoodeilla: Kohvik Sesoon olisi aivan naapurissamme ja Bar Bistroo Kukeke siinä F-Hooneen vieressä. Juuri Tallinnassa käynyt Oi mutsi mutsi -Elsakin vinkkasi Kamahouse Köökistä.

Mutta hei: tulimme vasta ja meillä on siis aikaa sunnuntai-iltapäivään asti. Antakaapas jokin pikainen random-vinkki, missä täällä kannattaisi käydä ja mitä tehdä. Ja en siis hae mitään turistinähtävyyksiä vaan enemmänkin kivoja ruokakokemuksia ja mikseipä jotain ostosvinkkiäkin.

Kommentit

MillaP (Ei varmistettu)

Omat ravintolasuositukset saman omistajan Kohvik Moon (Võrgu 3) ja Kolm Sibulat (Telliskivi 2).

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Mooniinhan sitten päädyimme, juuri täällä saamieni suositusten ansiosta. Kolm Sibulat olisi myös kiinnostanut, mutta sinne oli sitten jo vähän pidempi matka kämpiltä, ja lähelläkin oli niin monta kiinnostavaa paikkaa. Ensi kerralla? Ensi kerralla!

Mäkin suosittelen Kolm Sibulatia! Me käytiin isommalla porukalla syömässä, ja kaikki kehuivat illan jälkeen ruokaa ja erintomaista palvelua (plus tyrnisnapseja).

Tommi K
Isyyspakkaus

Moonissa oli muuten mainiot aroniasnapsit!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tehän ootte löytäneet jo olennaisimmat ;-) Sesoonin brunssi sunnuntaisin oli maukas. Vanhassa kaupungissa Von krahli aed (Rataskaevu 8) on myös hyvä kuten myös olutravintola Brewery (olikohan Pikkillä). Rocca el maren vieressä eläintarha oli kiva, vaikka surettavan pieniä häkkejä eläimillä siellä.

KarlaA (Ei varmistettu)

Suosittelen Vertigo Gourmee kahvilaa (Viru 17) Sieltä saa ihan älyttömän hyviä leivonnaisia ja maailman parasta (ainakin mun mielestä) Caesar salaattikastiketta kotiinviemisiksi! Pakko vielä mainita paikan mustikkamuffinit.. voi nam :P

JannaK (Ei varmistettu) http://ruokahommia.blogspot.com

Kohvik Moon on minusta Kalamajan paras ravintola. Jos listalla on yhä ankkaa, suosittelen!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja ankkaahan sitten maistoin :) Ja oli hyvää!

heta margareta
Viinillä

Ruokasuositus-Kimmonkin suosittelema Till & Kummel Vanhassa kaupungissa on aivan ihana.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kun olisi ehtinyt... Kävelin kyllä ohi ja otin kuvan ikkunasta :D

Jonna/Kaaosta ja Kukkamekkoja (Ei varmistettu) http://kaaosmekkoja.blogspot.fi

Mun suosikkikahvilat löytyy vanhasta kaupungista. Ranskalaistunnelmainen Pierre Chocolaterie ja taiteellinen Bogapott, missä voisi myös syödä. Molemmat tunnelmallisesti sisäpihalla. <a href="http://kaaosmekkoja.blogspot.fi/2014/06/kaksi-ihanaa-kahvilaa-tallinnass... rel="nofollow">Just kirjoitinkin</a> näistä blogiini ystävääni varten. Meidän <a href="http://kaaosmekkoja.blogspot.fi/2014/05/superpitka-lomapostaus-seka-arvo... rel="nofollow">kolmas suosikki</a> oli Kohvik Kohalik. Tämä oli meidän majoitusta lähellä, ei teille toki niin lähellä. Osoite on Koidu 82. Edullinen, ystävällinen ja herkullinen.

Jonna/Kaaosta ja Kukkamekkoja (Ei varmistettu) http://kaaosmekkoja.blogspot.fi

Jahas. Ei sitten toiminut tällä alustalla tuo hieno koodinpäkää, jonka jostain opin. Sori, tulipa siis sekava kommentti :/

paulahelena
ALUAP

porgu vanhassa kaupungissa oli viime tallinnanreissun vahinkolöytö, joka yllätti positiivisesti! erityisen laaja olutvalikoima mutta myös ruoka oli mitä parhainta :)

Sofie_ (Ei varmistettu)

Multakin ääni Kohvik Moonille, erittäin hyvät blinit!
Käytiin vuosi sitten myös Ravintola Nehissä, joka oli mielestäni hieman ylihinnoteltu, mutta erittäin tunnelmallinen paikka. Radisson Blun baarissa 32. kerroksessa oli hieno näköala, ja ihan hyvät drinkit.

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, ne blinit oli erinomaiset! Oltiin joskus työporukalla siellä Radisson Blusssa, ja olihan sieltä tosiaan hyvä näköala.

Pahokas (Ei varmistettu) http://pahokas.blogspot.fi

Turistikohde tai ei, mutta Kiek in de Kök on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vahamuseota en sen sijaan suosittele... Samoin ravintola Dominic Vanhassakaupungissa on super, ja ehdottoman loistava ruokaelämys on myös Hellhunt, joka ulkoisesti näyttää enemmän hevi/punkräkälältä. Ruoka on kuitenkin aivan mainiota, eikä todellakaan hinnalla pilattua.

Anniinaa (Ei varmistettu) http://cinnamonbiscuits.blogspot.com

Boheem on ihana! :--) Sitä olisin suositellut muuten... Veljeni kanssa käytiin syömässä sushia sellaisessa paikassa kuin Sushimon, se on vähän eri suunnilla mutta oli oikein, no, sanoisinko että huvittava ja söpö paikka. :D

T-100
(G)ROUND ZERO

Jos haluaa aikamatkailla, kannattaa käydä vanhalla torilla niin kauan kuin se on pystyssä. Ympärillä huojahtelee nostokurkia siihen tahtiin, että kehitys pyyhkäisee joku kerta torin yli. Eli Kesk-Turg, tarkempaa osoitetta en muista, mutta on katujen Kreutzwald ja Lastekodu kulmassa. Tuoreita (ja edullisia!) vihanneksia, juureksia, yrttejä, hedelmiä, lihaa, juustoja, kalaa, leivonnaisia, kamalia käytettyjä neukkuajan vaatteita, you name it. Kiva tunnelma ja keskeinen sijainti, kaikki aistit valppaina vaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kalamaja-kaupunginosan vieressä on Raudteejaam (Tallinnan päärautatieasema) ja sen vieressä on kiva elävä tori - jos haluaa aikamatkailla. Raudteejaaman rakennuksen takana on pieni kahvila, josta saa maailman parhaita lihapiirakoita.

annaandandyathome
A&A at HoMe

Voi, te tykkäisitte Cafe Noblesta ihan taatusti! (Nobblessnerin satama, tööstuse 48, Ihan siinä kalamajassa) (Kesällä auki oleva Pop up ravintola, jonka vetäjänä joku suosittu tv-kokki virossa...) 

Toivottavasti huomenna ei sada! Mukavaa reissua

Kommentoi