Wanted: Viime hetken Tallinnan-vinkkejä

Terveisiä Tallinnasta! Tarkemmin sanottuna Kalamajan kaupunginosasta, johon ajattelimme tutustua ihan ajan kanssa, kun sitä on niin joka paikassa hehkutettu.

Tämä matka piti oikeastaan tehdä jo alkukuusta, mutta se siirtyi sattuneesta syystä. Kiva, että sille järjestyi nyt toinen ajankohta, ja Linda Linen lauttaliputkin olivat voimassa aina lokakuun loppuun saakka.

IMG_7312.jpg

Edellisistä Tallinnan-matkastoimme olikin kulunut jo useampi vuosi, ja Rouvan kanssa kävimme täällä viimeksi yhdessä vuonna 2005. Silloin muistaakseni mietimme, että täällä pitäisi käydä useamminkin. Mutta kun <tähän kaikenlaisia selityksiä />.

Olemme viimeisillä ulkomaanmatkoillamme mieltyneet Airbnb:hen, ja sitä käytimme tälläkin kertaa. Majapaikkamme on vanhan puutalon kellariin rakennettu kaksio, jonka olohuoneessa on keittonurkkaus. 50 euroa yöstä ei ole paha hinta, ja sijainti Kalamajassa sopi matkamme tarkoitusperiin loistavasti.

IMG_7321.jpg

IMG_7316 (1).jpg

Ehdimme heti ensimmäisenä iltana käydä syömässä kehutussa F-Hooneessa (Palataan siihen toisessa jutussa) ja ohitimme sinne kävellessämme myös suositun Kohvik Boheemin.

IMG_7302.jpg

IMG_7310.jpg

Bongasimme jo muutamia muitakin kiinnostavan oloisia paikkoja näillä hoodeilla: Kohvik Sesoon olisi aivan naapurissamme ja Bar Bistroo Kukeke siinä F-Hooneen vieressä. Juuri Tallinnassa käynyt Oi mutsi mutsi -Elsakin vinkkasi Kamahouse Köökistä.

Mutta hei: tulimme vasta ja meillä on siis aikaa sunnuntai-iltapäivään asti. Antakaapas jokin pikainen random-vinkki, missä täällä kannattaisi käydä ja mitä tehdä. Ja en siis hae mitään turistinähtävyyksiä vaan enemmänkin kivoja ruokakokemuksia ja mikseipä jotain ostosvinkkiäkin.

Kommentit (20)
  1. Voi, te tykkäisitte Cafe Noblesta ihan taatusti! (Nobblessnerin satama, tööstuse 48, Ihan siinä kalamajassa) (Kesällä auki oleva Pop up ravintola, jonka vetäjänä joku suosittu tv-kokki virossa…) 

    Toivottavasti huomenna ei sada! Mukavaa reissua

  2. Jos haluaa aikamatkailla, kannattaa käydä vanhalla torilla niin kauan kuin se on pystyssä. Ympärillä huojahtelee nostokurkia siihen tahtiin, että kehitys pyyhkäisee joku kerta torin yli. Eli Kesk-Turg, tarkempaa osoitetta en muista, mutta on katujen Kreutzwald ja Lastekodu kulmassa. Tuoreita (ja edullisia!) vihanneksia, juureksia, yrttejä, hedelmiä, lihaa, juustoja, kalaa, leivonnaisia, kamalia käytettyjä neukkuajan vaatteita, you name it. Kiva tunnelma ja keskeinen sijainti, kaikki aistit valppaina vaan!

    1. Kalamaja-kaupunginosan vieressä on Raudteejaam (Tallinnan päärautatieasema) ja sen vieressä on kiva elävä tori – jos haluaa aikamatkailla. Raudteejaaman rakennuksen takana on pieni kahvila, josta saa maailman parhaita lihapiirakoita.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *