Westworld – kerralla koukkuun

Katsoin ensimmäisen jakson HBO:n uutuussarjasta Westworld. Törmäsin jo jokin aika sitten sarjan promokuviin, ja ihmettelin, miten villin lännen asut ja valkoiset muovisen näköiset ihmishahmot liittyvät toisiinsa. Nyt se selvisi ja huh!

465_1024x411.jpg

Westworld on villin lännen teemapuisto, jonka kaikki hahmot ovat androideja. Androidit on ohjelmoitu viemään eteenpäin etukäteen kirjoitettuja tarinoita, joissa ne saavat kuitenkin improvisoida hieman. Ne toistavat päivittäin samoja tapahtumia ja lauseita ja muuttavat toimintaansa, jos joku vieraista lähtee mukaan leikkiin.

Tärkeää on, että androidit on ohjelmoitu niin, että ne eivät voi vahingoittaa kirjaimellisesti kärpästäkään. Puiston vieraat pääsevät näin esimerkiksi keskelle saluunaryöstöä ilman, että heillä on mitään vaaraa loukkaantua.

Androidit eivät kyseenalaista aitouttaan, ja niiden muistit pyyhitään jokaisen vierasporukan käynnin jälkeen. Puiston ylläpitäjät ovat kuitenkin nyt päivittäneet androidien ohjelmistoa ja tuoneet niihin uuden ominaisuuden: muistot. Jotain on selvästi mennyt pieleen ja osa androideista alkaakin käyttäytyä arvaamattomasti.

160819-westworld-s1-blast-07-1920.jpg

Nauliuduin katsomaan ohjelmaa heti ensimmäisestä minuutista alkaen, ja tiesin välittömästi, että tämä on juuri sellainen sarja, jota olen odottanut. Sopiva sekoitus scifiä ja realismia, ja tässä lähtökohta on herkullinen.

Sarja on visuaalisesti upea. Sen näyttelijöissä on varsin isoja nimiä (mm. Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden, Evan Rachel Wood) ja kuriositeettina myös tanskalaisen Vallan linnakkeen pääosan esittäjä, Sidse Babett Knudsen. Sarja musiikkia kannattaa kuunnella korvat höröllä, sillä esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa Westworldin kapakkapiano soittaa mm. Black Hole Sunia ja Paint in Blackia.

Tätä lisää! Kutkuttelisi jo katsoa seuraava jakso heti bussimatkalla töihin, mutta toisaalta isommalta ruudulta ohjelma pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Odotan siis jo, että saan lapset illalla ajoissa nukkumaan.

160819-westworld-s1-blast-16-1920.jpgKuvat: HBO

Kommentit (8)
  1. Kreative Kollektive
    3.2.2017, 20:03

    Something for the fans of Westworld and Sanni:
    https://www.youtube.com/watch?v=aEm1dunxxL0

  2. Tää oli loistava sarja! Meillä oli HBO testissä kuukauden ja muistaakseni 4 vai 5 jaksoa ehdin sarjasta katsoa ja pakko tilata se paketti jossian vaiheessa, että saa katottua sarjan loppuun. Loistavat näyttelijät ja mikä idea!  Pohdin vaan, millastakohan olis itse päästä tollaseen puistoon 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *