Yes Yes Yes! Niin ravintolalle kuin lastenhoitajalle!

Isyyspakkaus

Uuh, harvoinpa olen näin vaikuttunut ja positiivisesti yllättynyt ravintola-annoksista kuin viime viikolla Yes Yes Yes!issä (Iso-Roobertinkatu 1).

Emme olleet itse asiassa tulossa illalliselle lainkaan vaan kävimme Rouvan kanssa elokuvissa. Koska lastenhoitaja oli varattu koko illaksi, kyselimme varovasti, kuinka kiire hänellä olisi lähteä kotiin ja koska kiirettä ei ollut, päätimme käydä vielä pienellä iltapalalla. Hetken harkinnan jälkeen päädyimme Yes Yes Yesiin, ja koska lämpötila oli hyvin epäsuomalainen, jäimme syömään ulos terassille.

Pienellä ja pienellä: Halloumiranskalaisia, granaattiomenaa ja korianteria. Mustapapunuudeleita, tofua, mangoa ja maapähkinöitä. Lätyskäleipää ja paahdetusta tomaatista, paprikasta, manteleista ja kreikkalaisesta jogurtista tehtyä tahnaa. Kukkakaalitempuraa ja tulista kastiketta. Kesäkurpitsa-fetanugetteja ja sitruunachilijogurttia.

Ja siis härreguud, miten hyvää ja kaikin puolin maukasta ja mielenkiintoista ruoka oli! Ravintola meni omalla listallani heittämällä kaupungin kärkikaartiin.

Rouva kysyi jossain vaiheessa, että kaipaanko lihaa, ja olin ihan, että miten niin? "No kun tämä on kasvisravintola." Jaa jaa, en kiinnittänyt koko asiaan mitään huomiota.

Yes Yes Yes! huudahduksen arvoinen asia on myös se, että ensi viikosta alkaen voimme viettää tällaisia treffi-iltoja Rouvan kanssa halutessamme vaikka joka viikko. Pohdittuamme nimittäin sitä, miten väsyneitä olimme jo toukokuussa kaikesta kiireestä ja paikasta toiseen säntäilystä, päätimme, että nyt on aika tehdä se, mitä harkitsimme jo aiemmin: palkata lastenhoitaja, joka noutaa lapset päiväkodista ja on heidän kanssaan koko illan kerran viikossa.

Jos siis yhtenä päivänä viikossa ehtisi lähteä töistä kaikessa rauhassa ja viettää kahdenkeskistä aikaa ilman ylimääräistä säätöä. Käydä vaikka syömässä, teatterissa, oopperassa tai leffassa, mitä emme ole tehneet oikeastaan sen jälkeen, kun esikoinen syntyi. Tai tehdä jotain erikseen omilla tahoillamme, jos sellaiseen on tarvetta.

Sopiva hoitaja löytyi, itse asiassa sama, joka oli hoitamassa myös tämän postauksen illallisen aikaan, ja molemmat lapset odottavat jo kovasti, että hän tulee taas ensi viikolla. Päivä on lähtökohtaisesti sama joka viikko, mutta jos hyvissä ajoin etukäteen on tiedossa hoitotarvetta toisena päivänä, siitä voidaan sopia erikseen.

Nyt se siis tapahtuu! Yes Yes Yes!

Kommentit

MayaPu (Ei varmistettu)

Oi mistä, oi mistä löysitte noin ihana lastenhoitajan? Meidän neiti on kaksi ja ollaan miehen kanssa käyty kaksi kertaa treffeillä lapsen syntymän jälkeen. Lisäksi kotona on hommia joiden hoitoon tarvittaisiin kaksi aikuista ilman että neiti "auttaa" eli hoitoapua kaivattaisiin.

Itselläni on omasta lapsuudesta kokemusta hirviöhoitajasta, joten olen vähän arka palkkaamaan ketään minkään välityksen kautta ilman oikeita suosituksia...

Tommi K
Isyyspakkaus

Hän löysi meidät! :D Hoitaja otti siis itse yhteyttä minuun ja sovimme lastenhoidosta yhdelle illalle. Lapset rakastuivat häneen ensisilmäyksellä, ja tulin sitten kysyneeksi, kiinnostaisiko häntä mahdollisesti sännöllisempikin lastenhoito. Kiinnostusta oli ja parin viikon harkinnan jälkeen tein tarjouksen. A match made in heaven!

ALK (Ei varmistettu)

Wau, ompa upea juttu tuo viikottainen treffiaika! Hiphei! Ja tuo ravintola täytyy myös ehdottomasti testata, nam. (Juuri testattiin kotigrillissä soijanakkeja, oli kyllä aika yök :D )

On aika raskasta, kun tukiverkosto puuttuu. Ystävillä on omat ruuhkavuotensa, ei heiltä voi oikein pyytää lastenhoitopalveluksia. Miehen kesäloman ollessa loppusuoralla (itse äitiyslomalla) huomaa kyllä, miten tärkeää kahdenkeskinen aika ilman ipanoita olisi. Univelka ei myöskään varsinaisesti paranna lämminhenkistä kanssakäymistä ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Toinen lapsi muutti ainakin meillä tilannetta aika lailla. Kaksi ei mene siinä missä yksikin. Isompi on jo niin iso, että hänen kanssaan jo pärjäisi, mutta pienempi on nyt aika haastavassa iässä ja saa isommankin taantumaan... :-/

Tiina--- (Ei varmistettu)

Olen lievästi sanaton - perheelliselle kerran vkossa "lapsivapaata" aikaa, wtf? Miksi?

Jml (Ei varmistettu)

Miksi ihmeessä olet sanaton? Miksi mielestäsi näin ei voisi tehdä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Noh, kun näin nätisti kysyit, tein vastaukseksi erillisen postauksen. <3

Minnea
Minnean muruja

Yes, mahtava juttu tuo viikottainen treffipäivä! 

Kommentoi