Yhdeksän

Vuoden tärkein juhlakausi on taas käynnissä! Tänään juhlimme tyttären 9-vuotissynttäreitä oman perheen kesken, ja suunnittelimme samalla, millaiset juhlat hän haluaisi järjestää kavereilleen kesällä.

Viimeinen vuosi on tuonut syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen hieman rentoutta, sillä kaikki, niin päivänsankarit kuin vieraatkin ovat todenneet, että synttärit voi aivan hyvin järjestää joustavasti jopa kuukauden tai muutamaa varsinaista syntymäpäivää myöhemmin, joten aivan kaikkia juhlia (äitienpäivä + 3 x syntymäpäivä + kaverisynttärit) ei tarvitse onneksi saada mahtumaan yhden kuukauden sisälle.

Jotenkin on myös liikuttavaa, että 9-vuotias odotti syntymäpäivältään kaikkein eniten juurikin syntymäpäiväaamiaista oman perheen kanssa, ja erikoisaamiaisen ykköstoive oli tuoreet Croissantit Gateausta appelsiinimarmeladin kanssa. Kakuksi hän toivoi suklaamoussekakkua. Teimme kakkupohjan eilen yhdessä ja itse kakku nautittiin sitten iltapala-aikaan toiveillallisen jälkeen. Se puolestaan oli Sushi Bar & Winen sushit.

Entäpä lahjatoiveet? Toinen toistaan suurempia Lego Harry Potter -rakennelmiako? Ei. Neiti totesi, että hänellä on nyt aivan riittävästi niitä, ja hänen ainoa varsinainen lahjatoiveensa oli aidosta sulasta tehty mustekynä.

Eräänä päivänä jäi kuitenkin mieleen yksi ohimennen mainittu lausahdus, jossa hän kertoi, että toivoisi oikeastaan myös Harry Potter – Taikuuden historia -kirjaa, joka on kuulemma parasta ikinä heti varsinaisten Harry Potter -kirjojen jälkeen. En voinut olla myöskään ostamatta lippuja The Magical Music of Harry Potter – Live in Concert -konserttiin lokakuussa Musiikkitalossa, jossa Lontoon filharmoninen orkesteri soittaa elokuvasarjan musiikkia.

Yksi lahja, yhteinen isovanhempien ja enojen kanssa, saadaan vielä huomenna, kun menemme yhdessä ostamaan Liisankadun Minimaailmasta hienoa nukkekotia, jota intohimoinen askartelija pääsee sisustamaan itse.

Syntymäpäiväsankarin päivä kului syöden, mustekynällä kirjoittaen ja kaverin kanssa jäätelöllä. Iltapäivällä hän toivoi, että menisimme koko perheen kanssa puistoon leikkimään Among Us -livepeliä, ja se olikin yllättävän hauskaa. Porukkaa voisi olla vähän enemmän, ja pohdimme, että ehkäpä siitä löytyisikin tuleville kaverisynttäreille hauska teema ja ohjelmanumero.

Onnea isin ihanalle kultatytölle! Olet kasvattanut minua vähintään yhtä paljon kuin minä sinua.

perhe lapset vanhemmuus
Kommentit (3)
 1. Hauska sattuma. Päädyimme samaan taloon Porvoon Riimikosta. Olen tykästynyt tuohon Riimikkoon ja sieltä saamaani ihanaan palveluun 🙂 Sieltä saa halutessaan talon myös valmiiksi koottuna. Toinen ihana on Gepetto. Meillä on sieltä kivat kalusteet kahvilassamme. Emme ole vielä aloittaneet talon sisustamista, Minimaailmasta emme ole löytäneet mitään mieleistä, pitää etsiä verkkokauppoja. Kiva projekti tulossa.

 2. Nukkekoti synttärilahjaksi
  24.2.2022, 15:23

  Hei, millaisen nukkekodin ostitte? Olisi kiva nähdä, miten olette sisustaneet sitä. Surffailen ja etsin just meille sopivaa nukkekotia/sisustusprojektia.

  1. Tommi Koivisto
   7.3.2022, 22:26

   Ostimme tämän nukkekodin: https://www.minimaailma.fi/shop2/cat/p214-nukkekoti-iso-vaaleanpunainen-fi.html. Tytär on sisustanut sitä pikkuhiljaa. Voisin kysellä, haluaako hän esitellä sitä muillekin 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *