Yhteinen ihastus

Isyyspakkaus

Meillä on tytön kanssa yhteinen fanituksen kohde.

Se on Mimi ja Kuku.

Löysin heidän vuodelta 2008 peräisin olevan ja Pikku Kakkosessa aiemmin esitetyn sarjansa Netflixin lasten osiosta ja näytin sitä tytölle. Aiemmin hän ei ole ollut kiinnostunut juuri mistään tv-ohjelmista, mutta jokin tässä ohjelmassa lumosi hänet.

Niin myös isänsä.

Ne ovat varmaan ne laulut ja sopiva toisto. Sarja on hyvin musiikkipitoinen, ja muutamat kappaleet toistuvat jaksoissa useammin. Huomaan usein itsekin hyräileväni "...jossain varjoissa, joku katsoo kaikkea. Se onko noita ilkeä vai pieni peikko ilman ystävää?" Tai itse asiassa vieläkin useammin, kun minun pitäisi kysyä Rouvalta, mikä jokin asia on, laulan hänelle ohjelman sävelellä "Mitä se on? Mitä se on? Mitä, mitä, mitä se on?" (Jos olet nähnyt ohjelman jaksoja, tiedät, että sävel on aika tarttuva.)

Hahmot ja lavasteet ovat värikkäitä, ohjelma noudattaa aina samaa rakennetta ja Mimi ja Kuku höpöttelevät omia juttujaan kuin lapset leikkisivät: "Apua! Hai syö meidät! Loikitaan karkuun tämän jättiläiskengurun pussissa. Boing boing boing!" (Lainaus muotoiltu vapaasti ulkomuistista.) Kaiken kaikkiaan ohjelma on rakennettu loistavasti, se sisältää pieniä arvoituksia, ja hahmot tavallaan keskustelevat lapsen kanssa. Vangitsevaa.

On aika liikuttavaa, kun pieni tuo minulle Apple TV:n kaukosäädintä ja kuiskaa: "Ku-ku". Tai se, miten hän innostuu tanssimaan laulujen tahdissa: heiluttaa käsiään tai pyörii lattialla Mimin ja Kukun mukana. Tai kun hän ohjelman päätteeksi vilkuttaa hahmoille tv:ssä <3

Sarja on katsottu pian kahteen kertaan alusta loppuun.

Minun piti ihan käydä katsomassa, mitä internet kertoo Mimistä ja Kukusta, ja kävi ilmi, että tämä duo on ensinnäkin ollut olemassa jo kymmenen vuotta, ja vaikka tv-ohjelmaa on tehty vain kaksi kautta, he keikkailevat edelleen aktiivisesti.

Tiedättekös mitä? Minu... öö... tytön on ehdottomasti päästävä heidän keikalleen!

Ja voi mahtavaa: huomasin juuri, että heillä on Spotifyssakin monta levyä! Huomenna soimaan!

Kommentit

MirvaK

Meillä isommat lapset ovat ahkerasti pelanneet Mimiä ja Kukua Pikku Kakkosen netissä. Ja tiedän useamman käyneen katsomassa heidän esityksiä. Meidän kohdalle ei ole osunut.

SatuH (Ei varmistettu)

Täällä toinen Mimi ja Kuku fani, tai siis fanin äiti, ilmoittautuu! Ja me olemme onnistuneet näkemään duon livenä jopa kaksi kertaa. Mimin ja Kukun albumit ovat äänisatuja, joissa tarina etenee biisien lomassa. Näitä on meillä autossa kuunneltu monen monta kertaa. Lockenlollia!

Piipo79

Aika ihana! Muistelisin että ollaan joskus osuttu netissä näidenkin musiikkiin/tarinoihin, mutta pitääpäs katsastaa tarkemmin! Tässä iässä ohjelmissa pitää kyllä olla lauluja että ne jaksavat kiinnostaa (lue: muumeista, kaapista, postman patista jne.katsotaan alku- ja loppulaulut). Aamulla tyttö jaksaa seurata satuja soitosta ohjelmaa ja jos niitä tulee mahdollisuus käydä katsomassa livenä niin suosittelen. Meidän tyttö oli ainakin innoissaan (oltiin alkusyksystä musiikkitalolla tapahtumassa).

Merju (Ei varmistettu)

Minulla on video, missä esikoiseni silloin n 9kk keikkuu TV:n edessä lähes transsissa, "Mimikukun" tahdissa. Sarja on ihana. Jää teletapit kakkoseksi. Ilouutisena kerrottakoon, että sarja jaksaa kiinnostaa yhä, hetkittäin, nyt nelivuotiasta tyttöäni.

Miimus (Ei varmistettu) http://likeadrift.blogspot.fi/

Meillä tykätään myös kovasti Mimistä ja Kukusta, jota on katsottu tuolta Netflixistä (tytär on kohta 3v). Lokkenlollia on laulettu ja tanssittu "muutaman" kerran soittaen ilmakitaraa... :)

Kristaliina
Puutalobaby

Hih mun hyvä ystävä perheineen oli ollut katsomassa näitä vasta livenä, ja päällimmäinen reaktio (perheen äidillä) taisi olla lievä hämmennys/epäusko: toinen noista hahmoista oli ainakin sillä keikalla ollut aika... ...no: isien makua ajatellen stailattu :D

Vaikka he muuten duosta kovasti tykkäävätkin, ja keikkakin oli ollut muuten kiva :)

MiinaM (Ei varmistettu)

Kysymys, joka ei liity yhtään aiheeseen, mutta kuitenkin: vieläkö teillä tyttö mahtuu Koodin matkasänkyyn? Kannattaakohan sitä hankkia 1,5 - 2-vuotiaalle reissuja varten?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, tyttö nukkuu edelleen yönsä kuplassa, eikä tee edes tiukkaa. Matkasängyn pituus taisi olla 90 cm, mutta eihän lapsi siellä ikinä nuku suorana vaan jotenkin koukussa, puoliksi poikittain tai takapuoli pystyssä. Riippuu varmasti lapsen koosta, mutta kyllä tämä meidän kirppu mahtuu sinne varmaan vielä 3-vuotiaanakin :D

Neelalee (Ei varmistettu)

Olen nähnyt Mimin ja Kukun livenä ja mieleen jäi lähinnä Mimin tissit. Ihan oikeasti. Ja Mimin vaatteet, oli melkoisen hutsahtavat, etten sanoisi. Meni jotenkin maku. Sitä ennen katsottiin videoita netistä, sen jälkeen ei oikein huvittanut. Eli suosittelen, ettette mene katsomaan. Ellet tykkää tisseistä :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tshihihiii sä sanoit suoraan sen, mitä mä yritin muotoilla kautta rantain :D

phocahispida

Siis miehet ja pikkulapset, nuo tissien kovimmat kohderyhmät. 
Kuinka moni naisen kanssa parisuhteessa oleva mies EI tykkää tisseistä?
Ilmoittautuuko joku? :DD

Oletan siis että tuo viimeinen lisäys ei ollut ihan vakavissaan sanottu. ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

No nythän tämä vasta alkoikin kiinnostaa :D

Kristaliina
Puutalobaby

:D

Me muuten just katsottiin Areenalta näitä. Mä itse en ollut noin ensikatsomalta ihan kamalan vakuuttunut (toisaalta pidempiaikainen altistaminen on saanut mut tykkäämään mm. Fröbelin palikoistakin :D), mutta Silva tykkäsi heti ihan hulluna. "Kuku, Kuku", se tuolla edelleen huutelee :) Kiitos vinkistä siis!

paula3 (Ei varmistettu)

Pakko liittyä tähän tissikeskusteluun,mut sen verran jäi(vät) mieleen mimin vaatevalinnat;pinkkiä makkarankuorta ja blingblibgiä..isät ja no kyl me äidit tuijotettiin sit niitä no niitä ja pohdittiin sit no kaikenlaista :D mut täytyy sanoa et ihan ei kyllä enää vakuuttanut tää kaksikko.

Pari viikkoa sitten oltiin katsomassa Mimiä ja Kukua Hyvinkäällä. Olivat ostoskeskuksessa esiintymässä. Ja yhdyn kyllä noihin edellämainittuihin sanoihin siitä varsin paljastavasta pukeutumisesta. En tosin jaksanut välittää, koska lapseni rakastaa niitä ja myös ne kaikki muut. Se keikka muistutti jonkinlaista joukkohurmosta. 

Kun näin pari vuotta sitten Mimin ja Kukun ensimmäisen kerran Pikku kakkosesta kuvittelin sitä vitsiksi. Nyt olen hyväksynyt sen että mun lapsi siitä tykkää ja voin käyttää keikalla, mutta en vieläkään pääse siihen sielunmaisemaan sisään. Kiva kuitenkin kuulla, että tykkäät. Ehkä minäkin, vielä joku päivä.

Karina (Ei varmistettu)

Mähän järkytyin myös kun googletin näitä (meidän muksut myös vetää lokkenlollia Netflixistä) ja se Mimi on nykyään ihan eri näköinen kuin aikoinaan. Miksiköhän ne on menneet muuttamaan sen ulkonäön niin radikaalisti.

MirvaK

Täällä myös piti googlettaa ja voi ei, miten ne on mennyt pilaamaan Mimin. Mun muistikuvissa on se "vanha"-Mimi. :D

Kanaemo (Ei varmistettu)

Ähh oon kade! Mäkin haluan katsoa mimiä ja kukua mutta poika ei oo siitä innoissaan ei sitten yhtään :/ meillä pyörii telkkarissa maltti ja valtti ja muista laulaa mutta sekin loppu oli ihan mahtava se muista laulaa ja YouTubessa ei oo kun yks video siitä joku kanalaulu mikä ei oo mun mieleen kun sit mun päässä soi potpotpotpooootpotpot loppu päivän :D toivottavasti mäkin joskus saisin pojan innostumaan mimistä ja kukusta kun itse siitä tykkään :)

Eino
Jätä mullekin!

Mä pyyhälsin Turku-päivänä torin ohi, kun Mimi ja Kuku esiintyivät. Kuulosti livenä pikkuisen kamalalta (tosin tuulinen syyspäivä saanee äänen vähän hajalleen), mutta kiva jos ohjelma toimii!

Nappi123 (Ei varmistettu)

Itseäni kiinnostaa teidän ruutuaikapolitiikka. Pitääkö yksivuotiaan mediankäyttöä jotenkin rajoittaa... Tapauskohtaistahan tämä on. Kuitenkin on aika paljon tuota kukkahattutätien ankaraa rajoittamisilmapiiriä kyllä. Uskaltaako antaa lapsen tuijotella eri mediavälineitä ja ruutuja parikin tuntia päivässä yhdessä vanhemman kanssa....

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä se politiikka on aika yksinkertaista: tyttö jaksaa katsoa kaksi jaksoa Mimiä ja Kukua ja kolmannen kohdalla mielenkiinto alkaa jo herpaantua. Joskus hän voisi omasta puolestani katsella telkkua vähän pidempäänkin :D Meillä ei yleensä ole tv päällä kuin silloin, kun sieltä oikeasti katsellaan jotain.

Kommentoi