Yhteinen ihastus

Meillä on tytön kanssa yhteinen fanituksen kohde.

IMG_2154 (1).jpg

Se on Mimi ja Kuku.

Löysin heidän vuodelta 2008 peräisin olevan ja Pikku Kakkosessa aiemmin esitetyn sarjansa Netflixin lasten osiosta ja näytin sitä tytölle. Aiemmin hän ei ole ollut kiinnostunut juuri mistään tv-ohjelmista, mutta jokin tässä ohjelmassa lumosi hänet.

Niin myös isänsä.

Ne ovat varmaan ne laulut ja sopiva toisto. Sarja on hyvin musiikkipitoinen, ja muutamat kappaleet toistuvat jaksoissa useammin. Huomaan usein itsekin hyräileväni ”…jossain varjoissa, joku katsoo kaikkea. Se onko noita ilkeä vai pieni peikko ilman ystävää?” Tai itse asiassa vieläkin useammin, kun minun pitäisi kysyä Rouvalta, mikä jokin asia on, laulan hänelle ohjelman sävelellä ”Mitä se on? Mitä se on? Mitä, mitä, mitä se on? (Jos olet nähnyt ohjelman jaksoja, tiedät, että sävel on aika tarttuva.)

Hahmot ja lavasteet ovat värikkäitä, ohjelma noudattaa aina samaa rakennetta ja Mimi ja Kuku höpöttelevät omia juttujaan kuin lapset leikkisivät: ”Apua! Hai syö meidät! Loikitaan karkuun tämän jättiläiskengurun pussissa. Boing boing boing!” (Lainaus muotoiltu vapaasti ulkomuistista.) Kaiken kaikkiaan ohjelma on rakennettu loistavasti, se sisältää pieniä arvoituksia, ja hahmot tavallaan keskustelevat lapsen kanssa. Vangitsevaa.

On aika liikuttavaa, kun pieni tuo minulle Apple TV:n kaukosäädintä ja kuiskaa: ”Ku-ku”. Tai se, miten hän innostuu tanssimaan laulujen tahdissa: heiluttaa käsiään tai pyörii lattialla Mimin ja Kukun mukana. Tai kun hän ohjelman päätteeksi vilkuttaa hahmoille tv:ssä <3

Sarja on katsottu pian kahteen kertaan alusta loppuun.

Minun piti ihan käydä katsomassa, mitä internet kertoo Mimistä ja Kukusta, ja kävi ilmi, että tämä duo on ensinnäkin ollut olemassa jo kymmenen vuotta, ja vaikka tv-ohjelmaa on tehty vain kaksi kautta, he keikkailevat edelleen aktiivisesti.

Tiedättekös mitä? Minu… öö… tytön on ehdottomasti päästävä heidän keikalleen!

IMG_2153.jpg

Ja voi mahtavaa: huomasin juuri, että heillä on Spotifyssakin monta levyä! Huomenna soimaan!

Kommentit (21)
  1. Itseäni kiinnostaa teidän ruutuaikapolitiikka. Pitääkö yksivuotiaan mediankäyttöä jotenkin rajoittaa… Tapauskohtaistahan tämä on. Kuitenkin on aika paljon tuota kukkahattutätien ankaraa rajoittamisilmapiiriä kyllä. Uskaltaako antaa lapsen tuijotella eri mediavälineitä ja ruutuja parikin tuntia päivässä yhdessä vanhemman kanssa….

    1. Meillä se politiikka on aika yksinkertaista: tyttö jaksaa katsoa kaksi jaksoa Mimiä ja Kukua ja kolmannen kohdalla mielenkiinto alkaa jo herpaantua. Joskus hän voisi omasta puolestani katsella telkkua vähän pidempäänkin 😀 Meillä ei yleensä ole tv päällä kuin silloin, kun sieltä oikeasti katsellaan jotain.

  2. Mä pyyhälsin Turku-päivänä torin ohi, kun Mimi ja Kuku esiintyivät. Kuulosti livenä pikkuisen kamalalta (tosin tuulinen syyspäivä saanee äänen vähän hajalleen), mutta kiva jos ohjelma toimii!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *